Krantenkoppen

Jongeren hebben minder vertrouwen in vaccins, en een computergame moet het oplossen

De vaccinatiebereidheid in Vlaanderen ligt hoog, maar met het vertrouwen in vaccins is het minder goed gesteld. En dat ligt vooral aan de jongeren, blijkt uit onderzoek van de universiteit van Antwerpen.

Meer krantenkoppen in België

Culturele duizendpoot Herman De Backer (82) uit Izegem overleden

Herman De Backer, de culturele duizendpoot die decennia lang een van de drijvende krachten was achter het Izegemse culturele leven, is dinsdag 27 februari in WZC ‘t Pandje overleden. Hij verbleef er al zes jaar. Van Herman wordt op dinsdag 5 maart op de Bosmolens afscheid genomen.
The post Culturele duizendpoot Herman De Backer (82) uit Izegem overleden appeared first

Lees meer »

‘Dune’-actrice Rebecca Ferguson werd uitgescholden door heel bekende acteur op de set: “Ik liep al huilend weg”

Rebecca Ferguson (40) heeft haar van haar meest openhartige kant laten zien. In de podcast ‘Reign with Josh Smith’ vertelt de Zweedse actrice dat ze werd uitgescholden door één van haar co-sterren tijdens de opnames van een film. “Het brak mijn hart”, geeft ze toe. Op sociale media wordt volop gespeculeerd over welke beroemdheid het zou gaan. Emily Blunt, Chris

Lees meer »

Bart Kaëll en ABBA4U op Wieltjesfeesten

De Wieltjesfeesten in Menen vinden dit jaar plaats op 6, 7 en 8 september. Op zaterdag komt Bart Kaëll alvast langs.
The post Bart Kaëll en ABBA4U op Wieltjesfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerpse bisschop Johan Bonny bood ontslag aan bij paus na uitzending ‘Godvergeten’: “Om me volledig te kunnen toespitsen op ondersteuning van slachtoffers”

De Antwerpse bisschop Johan Bonny heeft na het uitzenden van het tv-programma ‘Godvergeten’ over seksueel misbruik in de kerk zijn ontslag aangeboden aan de paus, “om me volledig op de ondersteuning van slachtoffers te kunnen toespitsen”. Dat heeft Bonny gezegd in een zitting van de Kamercommissie over het misbruik.

Lees meer »

Wintersterfte onder bijen groeit

Het gaat de honingbij in Vlaanderen niet voor de wind. Deze winter verloren de imkers gemiddeld 27 procent van hun bijenvolken, een verslechtering in vergelijking met vorig jaar, toen er 23 procent wintersterfte was. Dat zegt het Vlaams Bijeninstituut (VBI). Tien procent van de Vlaamse imkers verloor zelfs al hun bijenvolken.

Lees meer »

Waarom het onderzoek naar Sven Pichal (44) waarschijnlijk weer voor maanden vertrokken is

Voormalig radiopresentator Sven Pichal (44) verschijnt op 18 maart voor de raadkamer in Antwerpen. Het parket zal er vragen om hem naar de correctionele rechtbank door te verwijzen. Maar de radiomaker zelf vindt dat nog niet álles onderzocht is. “Wij zullen bijkomend onderzoek vragen”, bevestigt zijn advocaat Walter Damen. Of waarom het onderzoek wellicht opnieuw geopend zal worden en opnieuw

Lees meer »

De EU wil 800.000 granaten kopen voor Oekraïne. Maar waar moeten die dan vandaan komen? En zal de levering op tijd komen om het tij aan het front te keren?

Om te voorkomen dat het Oekraïense front instort, wil Europa voor 1,5 miljard euro zo’n 800.000 granaten aankopen in Turkije en Zuid-Korea. Maar Turkije doet toch zaken met Rusland? Is die aankoop dan wel zo’n goed idee? Komt die levering nog wel op tijd om het Russische offensief nog te stuiten? En wat doet België? “Wij kùnnen niet veel doen:

Lees meer »