Krantenkoppen

Jongeren hebben minder vertrouwen in vaccins, en een computergame moet het oplossen

De vaccinatiebereidheid in Vlaanderen ligt hoog, maar met het vertrouwen in vaccins is het minder goed gesteld. En dat ligt vooral aan de jongeren, blijkt uit onderzoek van de universiteit van Antwerpen.

Meer krantenkoppen in België

Vader riskeert vijftien maanden cel voor seksueel misbruik zoon, maar ontkent echter alles

Een 54-jarige vader uit Roeselare riskeert vijftien maanden cel voor seksueel misbruik van zijn zoon. De man ontkent echter alles en tijdens het onderzoek trok de zoon zijn verklaringen weer in. Hij zei dat hij loog onder invloed van zijn moeder. Ook het parket moest toegeven dat het woord tegen woord is. “Het is bovenal een triestig dossier.”
The post

Lees meer »

Walter Coucke krijgt Lifetime Achievement Award

Walter Coucke kreeg tijdens het Feest van de Sport een Lifetime Achievement Award. De wielerfreak in hart en nieren is een monument in het wielerwereldje. Hij was jarenlang voorzitter van de bloeiende wielerclub KSV Deerlijk-Gaverzicht en altijd sterk geëngageerd in het verenigingsleven.
The post Walter Coucke krijgt Lifetime Achievement Award appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dries kon ik niet volgen, maar een andere kandidaat zal ik nooit vergeten”: instructeur Ralph blikt terug op ‘Kamp Waes’

“Onze verwachtingen lagen hoog, maar de kandidaten overtroffen ze.” Instructeur Ralph Van Volsem (35) keek zijn ogen uit bij de opnames van ‘Kamp Waes’. De jonge vader, die zelf op vijf buitenlandse missies vertrok, is nochtans wat gewend. “Tijdens mijn zwaarste week bij de Special Forces sliep ik vier uur”, aldus de Antwerpenaar, die nu kiest voor een nieuw leven.

Lees meer »

Goud voor Lionel en Alice na ontmoeting op Kortemark kermis

Lionel Watteyne (75) en Alice Dewulf (72) uit de Leopoldlaan hebben hun gouden huwelijksjubileum gevierd. Lionel en Alice baatten tijdens hun actieve beroepsloopbaan een melkveebedrijf uit in het Hoogleedse gehucht Sint-Jozef De Geite. Ze wonen sinds 2008 in Staden.
The post Goud voor Lionel en Alice na ontmoeting op Kortemark kermis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fruit en noten die in Brussel gekweekt worden, zijn van goede kwaliteit

Het fruit en de noten die gekweekt worden aan bomen in Brussel, zowel privé als in het openbaar, zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Dat blijkt uit het project Arbres, dat is uitgevoerd door Innoviris, het onderzoeks- en innovatiebureau van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In slechts een klein aantal van die bomen zijn overmatige metaalsporen teruggevonden.

Lees meer »

Eric Van Twembeke uit Brakel is wereldkampioen manillen

Eric Van Twembeke (73) uit Brakel is de nieuwe wereldkampioen manillen. Zo’n 320 kaarters kwamen zaterdag samen in het Firtelhof in Zulte op het wereldkampioenschap, en Eric toonde zich de beste: "Naast goeie kaarten hebben, moet je ook goed kunnen rekenen en onthouden. Dit is een droom die uitkomt."

Lees meer »

Boxer en youtuber Jake Paul haalt beste Nederlands boven: “Dat klinkt verrukkelijk, mijn knappie!”

Een Amerikaan die Nederlands probeert te praten: altijd een komisch geluid. Maar de boxer en youtuber Jake Paul (27) brengt het er na enkele lessen Nederlands van zijn vriendin en schaatster Jutta Leerdam (25) niet slecht vanaf. “Zo, het was een lange dag”, “wat eten we vandaag” en “eet smakelijk”: Paul heeft het Nederlands duidelijk al redelijk goed onder de

Lees meer »

Nieuwe staatsbons halen na één dag al 151 miljoen euro op

Na een dag is zowat 151 miljoen euro opgehaald met de nieuwe staatsbons. Dat meldt het Agentschap van de Schuld vrijdag. Op de nieuwe staatsbons geldt het normaal tarief van 30 procent roerende voorheffing, dat brengt de netto-opbrengst op de eenjarige staatsbon op 2,10 procent.

Lees meer »

Storm Louis is aan de beurt: hoe worden stormnamen gekozen?

Vandaag raast storm Louis over ons land. De vorige storm die we over ons kregen, heette “Jocelyn”. Hoe krijgen stormen hun naam? "Elk jaar wordt er een lijst opgemaakt met namen in alfabetische volgorde”, vertelt weervrouw Jacotte Brokken in “Goeiemorgen morgen!” op Radio2. “En je kan ook zelf naamsuggesties doen.”

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Wat we ondertussen weten over de dood van Navalny: verzinsels van vriend en vijand doorprikt

Hoe is Aleksej Navalny gestorven? Dat weet voorlopig alleen wie bij zijn dood aanwezig was. Maar we kunnen al veel verzinsels doorprikken. Van wat de Russische autoriteiten verklaren, maar ook van wat zijn achterban beweert. Zo werd het overlijden niet binnen twee minuten wereldkundig gemaakt — wat wel héél verdacht zou zijn — en moest de ambulance niet als een

Lees meer »

Extra maatregelen bij voetbalploeg Sporting Lokeren-Temse: “Tijdelijk geen vlaggen en spandoeken meer en tickets op naam”

De voetbalploeg Sporting Lokeren-Temse neemt extra maatregelen na verschillende incidenten dit weekend. Er mogen tijdelijk geen vlaggen en spandoeken meer gebruikt worden en alle tickets moeten op naam staan. Dit weekend speelde Lokeren Temse tegen de beloften van AA Gent. Toen hebben hooligans onder meer vuurpijlen gegooid, zowel in als buiten het stadion.

Lees meer »

Zo vier je het leven van een trans vrouw

Meer dan duizend mensen daagden donderdag op aan de Saint Patrick’s Cathedral in New York. Ze kwamen er het leven van Cecilia Gentili eren, een geliefde activist voor de rechten van trans personen en sekswerkers. Het was de eerste begrafenis in de kathedraal van een trans persoon.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Zeker 23 doden bij Israëlisch bombardement op huis bekende komiek

Lees hier al het nieuws van zaterdag 24 februari over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Onafhankelijke experten van de Verenigde Naties roepen op tot een wapenembargo tegen Israël. Exportlanden zouden het internationale humanitaire recht schenden als wapens die door hen geleverd worden ingezet zouden worden in de oorlog in de Gazastrook. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu presenteerde zijn

Lees meer »

Waarom een bestseller over China’s favoriete geschiedenis toch geen belangrijke prijs mag winnen

De fantasyschrijfster Rebecca F. Kuang (27), geboren in China en als kind uitgeweken naar de Verenigde Staten, schreef haar eerste boek op haar negentiende. Sindsdien bracht ze een succesvolle trilogie uit, haalde ze een doctoraatsbeurs aan Yale binnen en won ze talloze prijzen. Ze rijgt de bestsellers aan elkaar. Een literaire sensatie dus, maar in China is ze naar de

Lees meer »