Krantenkoppen

Kaaiman kiest keurig | Judas

06:00 Bij de stichting van Voor U, een maand geleden, ging oprichtster Els Ampe voorzichtig uit van 7 procent van de stemmen in juni. Maar nu Peter Verlinden al na drie weken is overgelopen naar CD&V, mag z…

Meer krantenkoppen in België

Tijdlijn juridische strijd

2006: Julian Assange richt klokkenluiderssite WikiLeaks op.2010, april-december: Publicatie tienduizenden geheime documenten.2010, augustus: Assange wordt in Zweden aangeklaagd wegens verkrachting. 2012: Assange krijgt diplomatiek asiel van Ecuador.2016: WikiLeaks publiceert tienduizenden gehackte e-mails rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen die de Democratische kandidaat Hillary Clinton in verlegenheid brengen.2018: Assange wordt aangeklaagd in de VS wegens hulp bij een poging om overheidssystemen te hacken.2019,

Lees meer »

Documentaire ‘Dahomey’ bekroond met Gouden Beer op Berlinale

Op het filmfestival Berlinale in de Duitse hoofdstad Berlijn is de documentaire ‘Dahomey’ van de Frans-Senegalese Mati Diop zaterdag bekroond met de Gouden Beer, de belangrijkste prijs van het festival. Emily Watson werd bekroond voor haar bijrol in ‘Small Things Like These’, de film van de Belg Tim Mielants die het festival mocht openen.

Lees meer »

Hartproblemen bij wielertalent Wout Veuchelen (15): “Als ik nooit nog een wedstrijd mag fietsen, ga ik wel darten of zo. Ik wil niet dood, hè”

Drie keer provinciaal kampioen en één keer kampioen van België: het jonge wielertalent Wout Veuchelen (15) uit Werchter leek aardig op weg om in de voetsporen van zijn vader te treden, ex-prof en winnaar van Dwars Door Vlaanderen in 2006, Frederik Veuchelen. “Maar eind vorig jaar werden tijdens enkele testen hartproblemen vastgesteld”, zegt hij. “Of ik ooit nog mag koersen,

Lees meer »

“Bij CT Krampe kan iedereen winnen”

In zijn vierde jaargang telt Cyclingteam Krampe zeven renners. Zij gaan vooral in het circuit van de nevenbonden hun kans, maar zullen ook af en toe bij de elite 2, in wedstrijden van Cycling Vlaanderen, aan de start verschijnen.
The post “Bij CT Krampe kan iedereen winnen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brecht Foré (KDC Ruddervoorde): “We zijn aan elkaar gewaagd”

Wordt de titelstrijd in derde B nog spannender? Of neemt Loppem een ernstige optie op het kampioenschap? Dat is de inzet van het duel tussen vice-leider KDC Ruddervoorde en algemeen leider Stormvogels Loppem.
The post Brecht Foré (KDC Ruddervoorde): “We zijn aan elkaar gewaagd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »

Wateroverlast zorgt voor hinder op E40: her en der boom omgewaaid

Door de vele regenval van de afgelopen dagen in combinatie met de nog steeds strakke wind kreeg de brandweer ook maandag nog verschillende oproepen te verwerken. Zo moest de brandweer de rechterrijstrook op de E40 vrijmaken nadat het water niet meer weg kon.
The post Wateroverlast zorgt voor hinder op E40: her en der boom omgewaaid appeared first on KW.be.

Lees meer »