Krantenkoppen

Kat Totoro redt slapende oppas van zekere dood: “Plots begon hij luid te miauwen en ging hij bovenop me zitten”

Als Natacha op reis gaat, zorgt de vader van haar beste vriendin Séverine voor haar kat Totoro. Begin januari redde de 2-jarige Maine Coon-raskat hem uit een brand. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

Begin januari redde Totoro, een 2-jarige Maine Coon-raskat, een man uit een woningbrand. Het dier was daar tijdelijk te gast. Oorspronkelijke eigenares Natacha heeft na de gebeurtenissen beslist om Totoro permanent bij de man te laten inwonen.

Meer krantenkoppen in België

ANALYSE. Carl Devos over de schijnbare opening van Bart De Wever richting Vlaams Belang: “Zijn hele strategie straalt wanhoop uit en dan begint hij te dreigen”

N-VA-voorzitter Bart De Wever koppelt de Vlaamse regeringsvorming aan zijn eis voor een Vlaamse meerderheid op federaal niveau. Komt er een federale regering zonder Vlaamse meerderheid, dan hoeft men Vlaams niet op hem te rekenen, zei hij. Dat roept vragen op, niet in het minst of hij hiermee de deur open zet voor regeringsdeelname van Vlaams Belang. Politicoloog Carl Devos

Lees meer »

Rechtszaak rond ‘Rust’ is begonnen: wapenverantwoordelijke Hannah Gutierrez Reed krijgt er stevig van langs

“De beklaagde behandelde de veiligheidsmaatregelen alsof ze optioneel waren.” Hannah Gutierrez Reed, de wapenverantwoordelijke van ‘Rust’, heeft het hard te verduren gekregen tijdens de eerste procesdag rond het schietincident op de filmset. Zo kreeg Reed van de aanklager te horen dat haar “slordige en onprofessionele” gedrag geleid heeft tot de dood van Halyna Hutchins.

Lees meer »

T2 van Jong Male (2A) Kenneth Dhondt droomt nu al van de titel

Jong Male hunkert naar de titel. Op bezoek bij Woudsport Houthulst A kregen de kampioensdromen een fikse dreun. De jongens van coach Stijn Desmet verloren met 3-0 en zien hun dichtste belager naderen tot op twee punten.
The post T2 van Jong Male (2A) Kenneth Dhondt droomt nu al van de titel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat gebeurt er als je stopt met Ozempic? “Na een jaar weeg je opnieuw evenveel, al kan je dat vermijden”

Geneesmiddelen als Ozempic en Saxenda blijven razend populair. Maar wie ermee stopt, ervaart een koude douche. Al na één jaar weeg je weer net zo veel als toen je begonnen met de medicatie, toont een nieuwe studie uit Kopenhagen. Professor endocrinologie Roman Vangoitsenhoven (UZ Leuven) legt uit hoe dat komt en vooral hoe je dat vermijdt. “Je moet de biologie

Lees meer »

KIJK LIVE BILBAO-ATLETICO (do, 21u30). Mogen Witsel en Vermeeren zich ondanks verloren heenmatch nog opmaken voor finale?

Opnieuw Copa-tijd. Met de tweede halve finale, tussen Athletic Bilbao en Atlético de Madrid, op donderdag. De Basken wonnen de heenwedstrijd met 0-1 in Madrid. Kan de ploeg van Diego Simeone die scheve situatie nog rechtzetten en de finale spelen tegen Mallorca? En krijgen Witsel en Vermeeren speelminuten? Bekijk de wedstrijd hier exclusief live!

Lees meer »

Prins Harry krijgt geen politiebescherming meer in Groot-Brittannië, hertog van Sussex gaat in beroep tegen de beslissing

De Britse prins Harry (39) krijgt geen politiebescherming meer wanneer hij Groot-Brittanië bezoekt. Dat heeft het Hooggerechtshof beslist. Toen Harry in 2020 ervoor koos om geen ‘werkende royal’ meer te zijn, verloor hij dat automatische recht volgens de regering. De prins vocht die beslissing aan, maar krijgt nu ongelijk van de rechter. Inmiddels raakte wel bekend dat de hertog van

Lees meer »

Joris De Loore houdt voormalig toernooiwinnaar Zizou Bergs uit achtste finales van Challenger Rijsel

Zizou Bergs (ATP-123) zal het challengertoernooi van Rijsel (120.850 euro) dit jaar geen tweede keer op zijn erelijst schrijven. De toernooiwinnaar van 2021, vierde reekshoofd op het hardcourt in Noord-Frankrijk, werd dinsdag in de eerste ronde met 4-6, 7-5 en 7-6 (7/4) uitgeschakeld door Joris De Loore (ATP-211) . Het Belgisch onderonsje duurde net geen drie uur.
The post Joris

Lees meer »

Na drie bekende voetballers en Kobe Bryant beëindigt ‘seksverslaafd’ model relatie met toptennisser

Het einde van een Italiaans liefdesverhaal. Matteo Berrettini (27), in 2021 nog verliezend finalist op Wimbledon, is niet langer samen met Melissa Satta, een 38-jarig model en tv-presentatrice voor Sky Italia en Mediaset. Satta, wiens pikante bedonthullingen tijdens een eerdere relatie een eigen leven zijn gaan leiden, was eerder al samen met Christian Vieri, John Carew, Kevin-Prince Boateng – met

Lees meer »

In Polen zijn de boeren ook boos. Op Oekraïne. En raad eens wie hen opstookt?

Eén miljard euro. Zoveel zegt Oekraïne al verloren te hebben aan de protesten van Poolse truckers en boeren. Die blokkeren voortdurend de grens en lieten afgelopen weekend nog acht treinwagons met Oekraïense maïs leeglopen op de sporen. Waarom doen ze dat? Wat had Oekraïne kunnen kopen met het geld dat het aan de acties verliest? En waarom komt het er

Lees meer »

“Niet verwacht dat ik op déze manier zou terugkeren”: De Bruyne verbaast zichzelf na zoveelste masterclass

Wie we nog niet gehoord hadden na die masterclass in de FA Cup tegen Luton Town, samen opgezet met maatje Erling Haaland: Kevin De Bruyne (32) zélf. Vijf goals voor de eerste, vier assists voor de andere. De Bruyne stond slechts twaalf keer dit seizoen op een voetbalveld, maar zit ondertussen wel in de dubbele cijfers. “Ik probeer in zekere

Lees meer »

Accordeonfeest in Ter Deeve

Op zondag 10 maart verzorgt de Accomusicband zijn 33ste accordeonconcert in feestzaal Ter Deeve in de Bonestraat 24. Het concert wordt om 14.30 uur gebracht door een groep gemotiveerde muzikanten onder leiding van Noël Van Gaever. Voor het gastoptreden tekent Jan Couvreur.
The post Accordeonfeest in Ter Deeve appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorzitter Mathy Van Huylenbrouck: “Rekkem Sport is levendiger dan ooit”

‘Rekkem Sport stopt’ en ‘Rekkem Sport fuseert met RC Lauwe’. Het zijn enkele van de geruchten die de voorbije weken werden uitgestrooid. “Goedkope roddels waar niks van waar is”, reageert voorzitter Mathy Van Huylenbrouck. “Rekkem Sport is levendiger dan ooit. Onze jeugdwerking kende de laatste maanden een geweldige groei.”
The post Voorzitter Mathy Van Huylenbrouck: “Rekkem Sport is levendiger dan

Lees meer »

OPROEP. Viert u uw (huwelijks)verjaardag op 29 februari?

Wie uitkijkt naar de maand maart, moet dit jaar een dag langer geduld hebben. 2024 is een schrikkeljaar, en dus telt februari 29 dagen. Voor een artikel is HLN op zoek naar mensen die verjaren op schrikkeldag 29 februari, of die dan hun huwelijksverjaardag vieren.

Lees meer »

Toerisme versus natuur: twee inwoners van Barbuda mogen overheid aanklagen voor illegale aanleg van vliegveld

Inwoners van het Caraïbische eiland Barbuda hebben het recht om de aanleg van een landingsbaan aan te vechten. Dat heeft de zogenoemde Privy Council van het Verenigd Koninkrijk beslist. De overheid begon in 2017 aan de bouw van het vliegveld, zonder de bevolking daarvan op de hoogte te stellen. De twee willen de Barbudaanse natuur beschermen en grootschalige bouwprojecten weren.

Lees meer »