Krantenkoppen

Kat van Claudia Schiffer gaat met alle aandacht lopen tijdens filmpremière van ‘Argylle’

Opvallende gast op de filmpremière van ‘Argylle’, de nieuwe actiefilm van regisseur Matthew Vaughn. Het Duitse supermodel Claudia Schiffer (53) had voor de gelegenheid namelijk haar kat Chip, die zelf ook een klein rolletje heeft in de prent, meegenomen op de rode loper.

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Honderden tractoren in Brussel: boeren doorbreken politieblokkades en gooien met bommetjes en vuurwerk, het regent rook en stro in de hoofdstad

Boerenorganisaties houden vandaag een nieuwe betoging in Brussel, naar aanleiding van een Europese top van de ministers van Landbouw die daar doorgaat. De boeren vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Intussen is de sfeer in de hoofdstad een beetje verhit geraakt. Protesterende boeren zijn met hun tractoren door

Lees meer »

Bedrijf riskeert fikse boete na fatale val Geert (53): “’s Ochtends zond hij een bericht naar zijn jarige petekind, ’s middags was hij dood”

Drie jaar nadat arbeider Geert Ramboer (53) uit Diksmuide om het leven kwam bij een tragisch arbeidsongeval nabij het sluizencomplex in Ooigem is zijn werkgever voor de Brugse strafrechtbank verschenen. Het arbeidsauditoraat eist een geldboete van 24.000 euro, maar het bedrijf legt de schuld volledig bij het slachtoffer. “Dit maakt het leed alleen maar zwaarder”, zucht zus Els.
The post

Lees meer »

Soldaat Serhiy (27) raakte zwaar verminkt toen hij op Russische antitankmijn reed: “Mijn vriendin heeft me in leven gehouden”

De Oekraïense president Zelenski heeft voor het eerst toegegeven dat al 31.000 van zijn militairen zijn gesneuveld in de oorlog met Rusland. Hoeveel gewonden er vielen wilde hij niet zeggen. Maar velen zijn voor het leven verminkt. Zoals frontsoldaat Serhiy Raylyan (27). Hij is blind en verloor beide benen door een Russische mijn. Artsen vreesden voor het ergste, maar

Lees meer »

Barbara Ceuleers over euthanasie van haar vader Jan, oud-VRT-baas: “Mensen krijgen zelden de volledige uitleg”

“Het spuitje kwam te vroeg”, zegt Barbara Ceuleers over de euthanasie van haar vader Jan. De oud-VRT-baas was zijn dementie te slim af, maar met een soepeler wet had hij langer geleefd. In haar boek Doodgewoon is zijn dochter snoeihard voor het verzet tegen die versoepeling. “CD&V heeft euthanasie levend begraven. Maar ze heeft wel de oudste kiezers.”

Lees meer »

KIJK LIVE (21u30). Wie plaatst zich voor finale van Copa del Rey? Kijk vanavond exclusief bij HLN naar Sociedad-Mallorca!

In de Reale Arena strijden Real Sociedad en RCD Mallorca vanavond om een plaats in de Spaanse bekerfinale. In de heenmatch van de halve finale van de Copa del Rey werd er niet gescoord. Donderdag spelen Athletic Club en Atlético de Madrid tegen elkaar, de Basken wonnen de heenwedstrijd met 1-0. Wie plaatst zich voor de finale? Bekijk de wedstrijd

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. “Russisch paradepaardje uit de lucht geschoten boven Zee van Azov” – België investeert 150 miljoen euro in heropbouw Tsjernihiv

De Oekraïense luchtmacht beweert boven de Zee van Azov een Russisch vliegend commandocentrum neergeschoten te hebben. Het gaat om een Beriev A50, die dienstdoet als radarpost en gevechtsvliegtuigen aanstuurt. België gaat de komende vier jaar 150 miljoen euro opzijzetten voor de heropbouw van de Oekraïense stad Tsjernihiv. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 23 februari terug.

Lees meer »

Vastbinden en afzonderen gebeurt minder dan 30 jaar geleden in West-Vlaamse psychiatrische ziekenhuizen, blijkt uit onderzoek VIVES

Dwangmethodes komen minder voor in West-Vlaamse psychiatrische ziekenhuizen dan 30 jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van de hogeschool VIVES. Twee jaar lang hebben drie onderzoekers van Vives hulpverleners uit psychiatrische ziekenhuizen in West-Vlaanderen bevraagd over dwangmethodes. Dat zijn gebruiken in de psychiatrie om de patiënten te beschermen tegen zichzelf en anderen, zoals vastbinden of afzonderen.

Lees meer »