Krantenkoppen

‘Keldermonster’ Josef Fritzl (88) is geen gevaar meer voor de maatschappij en kan dit jaar vrijkomen: “Ik ben geen monster, ik ben een held”

Josef Fritzl (88), die zijn dochter opsloot in een donkere kelder en zeven kinderen bij haar verwekte, kan na amper vijftien jaar vrijkomen. Zelf heeft de Oostenrijker altijd volgehouden dat hij helemaal geen monster was. “Door Elisabeth op te sluiten, heb ik haar niet gestraft, maar behoed voor een losbandig leven.” Fritzl bouwde in de jaren 80 in het volste geheim aan zijn kelder — hij kreeg er zelfs staatssteun voor — en lokte er zijn 18-jarige dochter mee naartoe: het begin van 24 jaar gruwel. Een terugblik op de zaak.

Meer krantenkoppen in België

Zeldzame obus uit Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht in Zillebeke: “Te gevaarlijk om te vervoeren”

In Zillebeke heeft ontmijningsdienst DOVO een obus tot ontploffing moeten brengen. Met voorwerpen uit de Eerste Wereldoorlog gebeurt dat vaker in de Westhoek, maar deze keer bleek het projectiel toch gevaarlijker. Het ging om een artilleriegranaat uit de Tweede Wereldoorlog waarvan de ontsteker in slechte staat was. "Het was zelfs te gevaarlijk om te vervoeren."

Lees meer »

Titelstrijd weer helemaal open na klinkende 0-3-zege van Dikkelvenne bij Eendracht Aalst – herbekijk hier de match!

KSC Dikkelvenne heeft de topper in tweede amateurklasse A gewonnen. Eendracht Aalst stond al na amper zeven minuten een doelpunt in het krijt na mistasten in de defensie. In de tweede helft miste Mputu een strafschop, een vrije trap van De Man waaide er aan de overkant wel in. Invaller Salouani besliste de wedstrijd. Herbekijk hieronder de volledige wedstrijd!

Lees meer »

Koolstofprijs is in vrije val en dat is slecht nieuws voor het klimaat

Broeikasgassen uitstoten wordt al een jaar lang goedkoper voor de Europese industrie. Nochtans zou het net duurder moeten worden als de EU zijn klimaatdoelen wil waarmaken. De huidige prijsdaling is op korte termijn goed nieuws voor bedrijven die veel uitstoten. Maar op langere termijn dreigen de schommelende koolstofprijzen investeringsonzekerheid te veroorzaken.

Lees meer »

Paaszoektocht Vleugel(W)arm in Brugge met juweel als hoofdprijs

In de aanloop naar Pasen presenteert vzw Wieder, een Brugse vereniging waar armen het woord nemen, een opmerkelijk initiatief genaamd Vleugel(W)arm. “Deze innovatieve zoektocht, gepland voor maandag 1 april, is geïnspireerd door de krachtige symboliek van vernieuwing en herleving die het paasfeest belichaamt. Het hoogtepunt van deze bijzondere gelegenheid is de hoofdprijs: een exclusief juweel ontworpen door de getalenteerde goudsmid

Lees meer »

Waarom Ferran Jutglà ook bij Club Bruge telkens weer terugvecht

Vallen en opstaan, het is ‘the story of his life’. Zondag wil Ferran Jutglà (25) voorgoed uit de schaduw van de geschorste Igor Thiago treden. Een blik in het hoofd van de koppige en eigenzinnige Catalaan, die niet van plan is deze kans bij Club Brugge te laten schieten. “Ferran wil niet proberen Thiago eruit te spelen, hij wil gewoon

Lees meer »

Sterke start van play-ups voor Sam Lambrecht en SKT One

Met twee zeges uit drie matchen mag SKT Ieper One tevreden zijn over de start van de play-ups in Top Division One. Zondag komt leider Mailleux Comblain BIS One naar de Ieperse sporthal.
The post Sterke start van play-ups voor Sam Lambrecht en SKT One appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waterfontein van acht meter hoog na waterlek in Merkem

Inwoners van de Westbroekstraat in Merkem bij Houthulst werden woensdagochtend getrakteerd op een weinig alledaags zicht. Vanuit het voetpad spoot een waterfontein acht meter hoog water op straat en de huizen. Oorzaak was een ondergronds lek. “Tot 35 huizen zaten een tijdlang zonder water”, zegt Brigitte Van Damme van De Watergroep.
The post Waterfontein van acht meter hoog na waterlek

Lees meer »

“Als Bellingham of Lewandowski dit was overkomen…”: Spanje spreekt schande nadat lijnrechter vol op camera knalt

Geen fijne beelden in de Spaanse eerste klasse. Een lijnrechter kwam in de match tussen Real Betis en Athletic Bilbao vol in botsing met een camera. Ze begon hevig te bloeden, werd met een brancard van het veld gedragen en was volgens het scheidsrechtersrapport zelfs even buiten bewustzijn. De kritiek laait op. “Wat is het volgende? Een cameraman naast een

Lees meer »

MeToo overschaduwt Franse Oscars: staande ovatie voor actrice Judith Godrèche na ontroerende toespraak

Seksueel geweld in de filmindustrie stond gisterenavond centraal tijdens de César Awards, het Franse equivalent van de Oscars. In het theater Olympia in Parijs hield de 51-jarige actrice Judith Godrèche, die eerder deze maand twee regisseurs beschuldigde van misbruik, een aangrijpende toespraak. De zaal luisterde ademloos naar haar verhaal en beloonde haar met een staande ovatie. Haar woorden werden live

Lees meer »

Vergunning voor nieuw ziekenhuis in Vilvoorde aangevochten, burgemeester Bonte: “Ik viel bijna van mijn stoel”

De bouw van het nieuwe Jan Portaelsziekenhuis in Vilvoorde dreigt vertraging op te lopen nu een aangrenzend bedrijf de vergunning die minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) uitreikte, aanvecht. Het bedrijf verzette zich in het verleden al tegen onder meer de winkelcomplexen Uplace en Broeklin. De Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (Vooruit) reageert erg verontwaardigd: "Ik viel bijna van mijn stoel,

Lees meer »