Krantenkoppen

KIJK. Grote Russische olieraffinaderij aan Zwarte Zee in lichterlaaie, net ervoor werd drone gespot

Er heeft een hevige brand gewoed in de grootste olieraffinaderij van het Russische staatsbedrijf Rosneft aan de Zwarte Zee. Beelden tonen hoe de vlammen uit het gebouw slaan. Even daarvoor meldden Russische Telegramkanalen dat er een drone gespot was in de buurt. Volgens een Oekraïense militaire bron ging het om een aanval van de Oekraïense geheime dienst SBU.

Meer krantenkoppen in België

Haarscherpe foto van de aarde en “selfie”: eerste beelden van maanlander Nova-C na lancering

Nova-C, de commerciële maanlander van het Amerikaanse bedrijf Intuitive Machines heeft vrijdag een eerste reeks haarscherpe beelden van de aarde doorgestuurd. De foto’s werden gemaakt net na het loskoppelen van de Space X raket die de maanlander de ruimte inbracht, laat Intuitive Machines weten. De bedoeling is dat Nova-C op 22 februari succesvol op het maanoppervlak landt.

Lees meer »

KIJKRAPPORT. ‘Astrid en Natalia: Back To Reality’: “Slag in het gezicht van zij die het écht lastig hebben””

Jarenlang zei ze ‘nee’ op elk tv-project, maar nu keert Astrid Coppens (41) toch terug naar het kleine scherm. Samen met goeie vriendin Natalia (43) kruipt ze voor een maand in de huid van een alleenstaande mama, die de eindjes aan elkaar moet knopen met een minimumloon. Het resultaat? Eén van de meest enerverende tv-programma’s van het voorjaar.

Lees meer »

Vier Belgische soldaten opgepakt in Noorwegen na gewelddadige vechtpartij tussen 20 à 30 mensen

De Noorse politie heeft zaterdagnacht vier Belgische soldaten gearresteerd na een gewelddadig incident in de stad Åndalsnes. De militairen waren in het land om mee te trainen in winterse omstandigheden. Het incident zou plaats hebben gevonden nabij een lokale bar. Volgens de café-uitbater was er buiten haar kroeg een vechtpartij waarbij 20 tot 30 mensen bij betrokken waren.

Lees meer »

Europa wil sanctieregeling naar Aleksej Navalny vernoemen

Op de vergadering van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken zal Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands en defensiebeleid van de Unie, zijn collega’s maandag voorstellen om het sanctieregime dat de EU voor mensenrechtenschendingen hanteert naar Aleksej Navalny te vernoemen. De Russische opposant stierf vrijdag in het Siberische gevangenenkamp waar hij opgesloten zat.

Lees meer »