Krantenkoppen

KIJK. “Ik ga het tegen uw moeder zeggen!”: Liesbeth Homans (N-VA) legt Jos D’Haese (PVDA) het zwijgen op

Vlaams parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) trok woensdag de aandacht toen ze PVDA-fractieleider Jos D’Haese (PVDA) tot de orde riep. Na zijn actuele vraag bleef hij verder discussiëren met minister Zuhal Demir, maar dat was niet naar de zin van Homans.

Meer krantenkoppen in België

Vroeger wilde de hele wereld een Van Hool, nu is de spaarpot leeg: “Dat zelfs De Lijn liever voor Chinese bussen kiest, knaagt”

Ze stonden in de jaren 60 mee aan de wieg van het massatoerisme per bus, de allereerste dubbeldektouringbus rolde uit hun fabriek en zowat elke Belg heeft ook ooit al in een Van Hool gezeten. Toch staat de iconische busbouwer uit Lier — na 77 jaar nog steeds een familiebedrijf — voor een wellicht zware herstructurering. Hoe is het zover

Lees meer »

“Mama wordt geslagen door papa. Ik ben heel bang”: achtjarig meisje redt moeder door politie te bellen

“Hij slaat haar in het gezicht. Hij heeft ook een mes. Ik ben heel bang”, verklaarde het achtjarige meisje aan de telefoon. Daarop rukte de Franse politie in allerijl uit naar een woning in de Parijse voorstad Bondy. De vader, die dronken was op het moment van zijn arrestatie, is aangeklaagd wegens huiselijk geweld. “Zonder de oproep van het jonge

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Russische troepen zijn dorp in zuiden van Oekraïne binnengevallen”

In verschillende Europese landen leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft. De Ierse regering maakte eind vorig jaar bekend dat de Staat nieuwe vluchtelingen uit het Oost-Europese land nog maximaal

Lees meer »

B2B-event FTR CONF toont hoe werken er in de toekomst zal uitzien

Van 16 tot 21 maart vindt Flanders Technology and Innovation (FTI) plaats, een zesdaags festival rond innovatie en technologie. Eén van de kleppers in het programma is het B2B-event FTR CONF op donderdag 21 maart.
The post B2B-event FTR CONF toont hoe werken er in de toekomst zal uitzien appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkeer kan weer door op Koninklijke Baan in De Haan: “Op twee dagen meer dan 3 miljoen liter water weggepompt!”

Er werden verschillende pompwagens ingeschakeld om de wateroverlast aan te pakken op de Koninklijke Baan in De Haan. Die was in de rijrichting De Haan/Blankenberge al van eind vorige week afgesloten tussen Vosseslag en de tramhalte De Haan aan Zee. Het verkeer kan al weer door, maar wel over één vak.
The post Verkeer kan weer door op Koninklijke Baan

Lees meer »

Saltburn-huis belaagd door influencers: “Ik hoop dat de hype snel overwaait”

Het landhuis, dat de setting is van de populaire film ‘Saltburn’, wordt belaagd met influencers die foto’s of filmpjes van zichzelf willen maken. Op dit moment kunnen bezoekers vrij wandelen in het openbare gedeelte van het terrein, maar toch worden er steeds meer mensen betrapt in het privégedeelte. Charles Stopford Sackville, de huidige eigenaar van het 700 jaar oude Drayton

Lees meer »

Pakistaanse politie pakt bekende journalist en Youtuber Asad Toor op

De Pakistaanse blogger Asad Toor werd maandagavond in de hoofdstad Islamabad gearresteerd, meldden zijn advocaat en Pakistaanse media. De veiligheidsdiensten beschuldigen de journalist en Youtuber ervan een “kwaadaardige campagne” te voeren tegen juristen van het Hooggerechtshof. Twee advocaten van Toor mochten hem niet naar zijn verhoor vergezellen.

Lees meer »

‘Pauwke’ (40) viert voor 10de keer schrikkelverjaardag: “Meestal zot feestje, maar dat moet nu eventjes wachten”

Xavier De Pauw is al een kwarteeuw actief in het provinciaal voetbal en het minivoetbal. Hij wordt straks 40 jaar, maar kan nog maar voor de tiende keer echt zijn verjaardag vieren. Hij is immers geboren op een schrikkeldag, 29 februari 1984.
The post ‘Pauwke’ (40) viert voor 10de keer schrikkelverjaardag: “Meestal zot feestje, maar dat moet nu eventjes wachten”

Lees meer »

“Mijn spelers zijn supermannen”: City-coach Guardiola hekelt bomvolle kalender na zege bij Bournemouth, De Bruyne en Doku vallen in

Eén doelpunt, meer had Manchester City niet nodig om de drie punten binnen te halen op Bournemouth. De Bruyne en Doku startten aanvankelijk op de bank, maar vielen allebei in de tweede helft in. Door deze zege nadert City tot op één punt van Liverpool. Na de match uitte coach Pep Guardiola kritiek op de bomvolle kalender.

Lees meer »