Krantenkoppen

Kunstliefhebbers kunnen handen niet thuishouden: naaktperformer klaagt museum aan

Kunstenaar John Bonafede eist een schadevergoeding van het bekende MoMa museum in New York. Bonafede, die als performance naakt aan de ingang stond, zegt dat hij minstens zeven keer betast werd door museumbezoekers.

Meer krantenkoppen in België

Laatste West-Vlaamse Delhaize-winkels hebben overnemer gevonden

Delhaize heeft voor al zijn 128 eigen supermarkten een zelfstandige overnemer gevonden. Dat geldt ook voor de laatste West-Vlaamse winkels in Oostende, Roeselare en Brugge. Dat meldt het supermarktconcern.
The post Laatste West-Vlaamse Delhaize-winkels hebben overnemer gevonden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Symbolisch sterrenregister voor stilgeboren kindjes in Gistel

Het stadsbestuur opent een zogenaamd sterrenregister. Daarin kunnen ouders van stilgeboren kindjes officieel het overlijden laten registreren, wat een belangrijke stap is in de emotionele verwerking.
The post Symbolisch sterrenregister voor stilgeboren kindjes in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bart Cannaerts is ooit verdacht van brandstichting op school: “Opgepakt door politie en ondervraagd zoals in de film”

In ‘Code van Coppens’ vertelt Bart Cannaerts (43) een wel heel straf verhaal. Als 17-jarige jongen stond hij op het foute moment op de foute plaats. Na de scouts wachtte hij op zijn vader toen plots een politiecombi met twee agenten voor hem stopte. Die verdachten hem van de brandstichting op zijn school en ondervroegen hem hierover. “Net als in

Lees meer »

Beroepsproces rond dodelijk ongeval waarbij Kayleigh (14) om het leven kwam, uitgesteld: “Al vier jaar lang kommer en kwel”

Het beroepsproces tegen X.M., de man die verantwoordelijk wordt geacht voor de dood van de 14-jarige Kayleigh Leemans bij een verkeersongeval in 2019, is uitgesteld. In eerste aanleg werd de man vrijgesproken wegens te weinig bewijs. Er doken nieuwe verklaringen die voor een nieuwe wending kunnen zorgen, maar de twee kroongetuigen kwamen niet opdagen op het proces. “Dit is al

Lees meer »

JCI organiseert Petit Prestige met modeshow en walking dinner

Voor het eerst organiseert JCI Tielt het event Petit Prestige en dat op zaterdag 24 februari bij Garage Wouter Declercq in Meulebeke. JCI, ofwel Jonge Kamer, gaat voor een receptie, walking dinner, modeshow met special acts en afterparty.
The post JCI organiseert Petit Prestige met modeshow en walking dinner appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rik komt met The Lightstore thuis in oude pianofabriek

Verlichtingszaak The Lightstore huist voortaan in een historisch pand langs de Koning Albert I-laan in Roeselare. Zaakvoerders Rik Leenknecht en Melanie Beernaert verbouwden de voorbije maanden een oude pianofabriek, waar Rik later opgroeide, tot een moderne winkel waar de huiselijke gezelligheid centraal staat. “Een pand met karakter en decoratieve verlichtingen passen heel goed bij elkaar.”
The post Rik komt met

Lees meer »

Amber Croene wint Junior Journalistwedstrijd

Het Davidsfonds Moorslede organiseerde onlangs in het jeugdcentrum de 4-Link haar Toast Literair. Geert Van Tomme en Beatrice Wyffels kwamen langs om te vertellen over hun avontuurlijke fietsreis van Moorslede naar Zuid-Afrika.
The post Amber Croene wint Junior Journalistwedstrijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Allereerste Egmont lichtfestival start in Zottegem

Dit weekend is Zottegem het toneel van het allereerste gratis lichtfestival in de stad. Over een parcours van één kilometer kan je lichtinstallaties bewonderen die eer betuigen aan de beroemdste historische inwoner van Zottegem: graaf Lamoraal van Egmont.

Lees meer »

4 op 10 Belgen renoveerden vorig jaar hun huis: “Er is een manier om de verbouwingen sneller én goedkoper te maken”

De renovatiemarkt blijft groeien. Vorig jaar voerde 41 procent van alle huiseigenaars in België minstens één groot renovatiewerk uit. Dat is het hoogste cijfer in jaren. Bieke Gepts van marktonderzoeksbureau Essencia Marketing en Niko Demeester van sectorfederatie Embuild leggen uit hoe dat komt, welke renovaties we het vaakst doen en hoe de toekomst er rooskleurig kan uitzien.

Lees meer »