Krantenkoppen

Landbouwers naar de rechter, werkgevers opgelucht na goedkeuring stikstofdecreet

De goedkeuring van het stikstofdecreet wordt op heel verschillende reacties onthaald: terwijl de landbouwersorganisaties aankondigen dat ze de nieuwe regelgeving gaan aanvechten bij de rechter, spreken ondernemersorganisaties van een "immense opluchting" omdat er zich nu een wettelijk kader gecreëerd is.

Meer krantenkoppen in België

Vrouw Aleksej Navalny roept wereld op om op te staan tegen regime in Rusland: “Vladimir Poetin en zijn vrienden moeten worden gestraft”

Yulia Navalnaya, de vrouw van de Russische opposant Aleksej Navalny die zou omgekomen zijn in de gevangenis, acht "Poetin en zijn vrienden" rechtstreeks verantwoordelijk voor de dood van haar man. "En dat mag niet onbestraft blijven", vindt ze. Ze roept de internationale gemeenschap op om op te staan tegen het "vreselijke Russische regime".

Lees meer »

Wie reed betonnen brievenbus van Maaiken omver?: “Dader reed in zeven seconden weg”

Wie reed vrijdagavond de brievenbus in een zware betonnen constructie van Maaiken Devos uit de Ruitjesbosstraat in Torhout kapot? De dader vloog met zijn bestelwagen met aanzienlijke snelheid tegen de constructie maar reed daarna snel weg. “De aanrijding zelf is gefilmd en duurde amper zeven seconden. De beelden werden overgemaakt aan de politie”, zegt Maaiken.
The post Wie reed betonnen

Lees meer »

Een kerstboom vol hartjes: ‘t Meulenhuys pakt uit met opvallende valentijnsactie

Van kerst naar valentijn, zonder de decoratie terug in de dozen te hoeven steken? Voor wie ‘t Meulenhuys binnen stapt is het niet zo uitzonderlijk. Daar konden tortelduifjes in een heuse valentijnsboom woorden van liefde achterlaten. “Al sta ik te trappelen om ook die hoek te gaan dweilen.”
The post Een kerstboom vol hartjes: ‘t Meulenhuys pakt uit met opvallende

Lees meer »

‘The city as a strategy’ grote hit tijdens kinderkunstenfestival Spinrag

Deze krokusvakantie presenteert kinderkunstenfestival Spinrag opnieuw een divers programma met podium- en filmvoorstellingen op maat van gezinnen, aangevuld met creatieve doe-activiteiten zoals het stadsspel De Dromenvanger, de broedplaats voor creatief talent ’t Nest en de installatie The city as a strategy. Deze laatste blijkt een grote hit bij jong en oud.
The post ‘The city as a strategy’ grote hit

Lees meer »

Audrii (11) vermist sinds ze aan bushalte in VS afgezet werd, haar vroegere babysit wekt aandacht van speurders

Een 11-jarig meisje is sinds donderdagochtend vermist in Livingston (Texas). Audrii Cunningham had normaal met de bus naar school moeten gaan, maar daar kwam ze nooit aan. Haar rugzak werd inmiddels teruggevonden in de buurt van een vijver. Speurders onderzoeken of haar vroegere babysit Don Steven McDougal (42) een aandeel heeft in haar verdwijning.

Lees meer »

Duitsland verliest opnieuw een wereldkampioen: Andreas Brehme (63) overleden na hartstilstand

Na het overlijden van Franz Beckenbauer een maand geleden is Duitsland nog een voetbalicoon kwijt. Andreas ‘Andi’ Brehme is op 63-jarige leeftijd plotseling overleden. Volgens Duitse media is Brehme gestorven na een hartaanval. De 86-voudig voormalig international bezorgde Duitsland in 1990 de wereldtitel door in de finale tegen Argentinië het enige doelpunt op strafschop te scoren.

Lees meer »

“Zuur geld dat voor veel andere zaken zou kunnen dienen”: oppositie hekelt hoog prijskaartje renovatie schoorsteen

In Izegem zijn de restauratiewerken aan de schoorsteen van de voormalige Etiz-elektriciteitscentrale gestart. Daarmee wordt de iconische schoorsteen, de laatste overblijvende in de stad, weer in ere hersteld. De oppositie hekelt echter het hoge prijskaartje en vreesde even dat subsidies mislopen zouden worden.
The post “Zuur geld dat voor veel andere zaken zou kunnen dienen”: oppositie hekelt hoog prijskaartje renovatie

Lees meer »