Krantenkoppen

Leerlinge uit Balen nu definitief geschorst na dreiging met schietpartij op lager school

Het 11-jarig meisje uit Balen dat op TikTok had gedreigd om leerlingen en leerkrachten neer te schieten, moet op zoek naar een andere school. Het meisje was al preventief geschorst, maar het schoolbestuur heeft nu geoordeeld dat ze niet normaal meer kan functioneren op de school. "De impact van de dreiging en het pesten dat eraan voorafging, hebben voor een emotioneel onveiligheidsgevoel gezorgd", zegt Hans Dekonick, directeur van scholengroep Fluxus.

Meer krantenkoppen in België

Scheidsrechter Johan (69) krijgt hartstilstand tijdens voetbalmatch, omstanders redden zijn leven: “Je zag meteen dat het ernstig was”

Johan Lamote (69) uit Beernem is zaterdag door het oog van de naald gekropen. De man, al jaren actief als voetbaltrainer en scheidsrechter, zakte vlak na de aftrap van de derby tussen de U15-jeugdploegen van Merendree en Aalter plots in elkaar. Twee omstanders, waaronder trainer van Merendree Thomas Lefere (40), snelden de man te hulp.

Lees meer »

Je energieleverancier mag tot 2 jaar na datum een correctiefactuur sturen

Een energieleverancier mag je nog tot 2 jaar na datum een wijziging van de jaarafrekening sturen. Zoiets heet een "correctiefactuur". Dat is bepaald in het Consumentenakkoord. "Zowel de energieleverancier zelf als de distributienetbeheerder mogen de afrekening corrigeren. De ene heeft daar 1 jaar de tijd voor, de andere 2 jaar", zegt Ombudsman voor Energie Eric Houtman.

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas: “Als er niet snel extra hulp komt, trekken we stekker uit gesprekken”

Hamas dreigt ermee om uit de gesprekken over een mogelijk staakt-het-vuren te stappen als er niet snel bijkomende hulp geleverd wordt aan de Gazastrook. “Er kan niet onderhandeld worden zolang de honger het Palestijnse volk treft. We zijn van plan de onderhandelingen op te schorten totdat er hulp wordt geleverd aan het noorden van Gaza”, stelde een leider van Hamas

Lees meer »