Krantenkoppen

Legendarische Woodstock-zangeres Melanie (76) overleden: “We zijn er kapot van”

De Amerikaanse singer-songwriter Melanie is overleden. Ze werd 76. Dat melden haar kinderen op het Facebookaccount van hun moeder. Ze is afgelopen dinsdag ‘vredig’ gestorven. Een doodsoorzaak wordt niet gemeld. Melanie trad onder meer op op het legendarische Woodstockfestival in jaren 60.

Meer krantenkoppen in België

Roeselare vermindert uitstoot met 80 procent is zo op weg naar klimaatneutraliteit

Stad Roeselare trekt al sinds 2017 de kaart van duurzaamheid en doet daartoe grote inspanningen. Want de ambities liggen hoog: tegen 2050 wil Roeselare klimaatneutraal zijn. “Concreet betekent dit dat we onze CO2-uitstoot verminderen met minstens 80 procent”, verduidelijkt schepen Michèle Hostekint.
The post Roeselare vermindert uitstoot met 80 procent is zo op weg naar klimaatneutraliteit appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE STORM LOUIS. Windhoos in Kortemark zorgt voor schade: schoorsteen stort naar beneden en komt op auto terecht – Storm eist dodelijk slachtoffer in Frankrijk

Het KMI heeft code oranje afgekondigd voor wind in heel Vlaanderen, Brussel, Waals-Brabant en Henegouwen. Elders geldt code geel. Naast de forse rukwinden van lokaal meer dan 110 kilometer per uur wordt er ook regen verwacht. In Kortemarkt heeft een windhoos heel wat schade veroorzaakt: een schoorsteen is naar beneden gestort en op een auto terechtgekomen. Volg alle ontwikkelingen hieronder

Lees meer »

Sluikstorten, drugshandel en parkingseks: inwoners Koningslo zijn overlast op Indringingsweg beu

"Het loopt hier de spuigaten uit", zeggen bewoners van de Indringingsweg in Koningslo bij Vilvoorde. Ze klagen over (vaak buitenlandse) vrachtwagens die er urenlang blijven staan en allerlei vormen van overlast. "Er wordt afval gedumpt, drugs gebruikt en er zijn zelfs mensen die seks hebben op de openbare weg of in het struikgewas", vertelt Jonathan die in de buurt woont.

Lees meer »

Rusland zegt vooruitgang te boeken rond Avdiivka en Donetsk, station verwoest bij zware raketaanvallen

Russische troepen hebben volgens het Russische ministerie van Defensie belangrijke vooruitgang geboekt rond Avdiivka en Donetsk. Ook zouden zeven Oekraïense tegenaanvallen zijn afgeslagen. Oekraïne meldt langs zijn kant een massale raketaanval afgelopen nacht op het stadje Kostjantynivka, niet ver van Avdiivka in Donetsk. Onder meer het station werd vernield.

Lees meer »

Schepen in Antwerpen Erica Caluwaerts (ex-Open VLD) richt nieuwe partij op: Onafhankelijke Liberalen Antwerpen (OL-A)

Antwerps schepen Erica Caluwaerts, die in oktober 2023 uit Open VLD stapte en onafhankelijke werd, richt een nieuwe partij op voor de gemeenteraadsverkiezingen: Onafhankelijke Liberalen Antwerpen (OL-A). "Wij willen als enige partij gaan voor het vrijwaren van privacy en vrijheden van mensen", zegt Caluwaerts, die nog geen namen lost van politici op haar nieuwe lijst.

Lees meer »

Voetbalpodcast ‘vier-nul’ kaart na over Brugse derby: “Club koos ervoor om mee te gaan in het voetbal van Cercle”

Aster Nzeyimana, Marc Degryse, Frank Boeckx en Jarno Bertho fileren in voetbalpodcast ‘vier-nul’ speeldag 26. En uiteraard hebben ze aandacht voor de Brugse derby. Ze zagen dat Club ervoor koos mee te gaan in het voetbal van Cercle, en dat dat niet bepaald verfijnd voetbal opleverde. “Voor een journalist is alles aan Cercle Brugge fantastisch en leuk. Behalve het voetbal”,

Lees meer »