Krantenkoppen

Lichaam aangetroffen op strand van Middelkerke

Op het strand van Middelkerke is donderdagochtend een levenloos lichaam aangetroffen. Dat bevestigt het parket. Een wetsdokter kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden te onderzoeken.

Meer krantenkoppen in België

Koolstofprijs is in vrije val en dat is slecht nieuws voor het klimaat

Broeikasgassen uitstoten wordt al een jaar lang goedkoper voor de Europese industrie. Nochtans zou het net duurder moeten worden als de EU zijn klimaatdoelen wil waarmaken. De huidige prijsdaling is op korte termijn goed nieuws voor bedrijven die veel uitstoten. Maar op langere termijn dreigen de schommelende koolstofprijzen investeringsonzekerheid te veroorzaken.

Lees meer »

Gehaaste klant ziet niet dat glazen deur gesloten is en valt erdoor

Een man uit het Chinese Jiangxi was donderdag net iets te gehaast toen hij lunch wilde halen. De klant kwam aangelopen en zag daardoor niet dat er een glazen deur was. Hij liep ertegenaan en viel op honderden scherven. Medewerkers kwamen de man snel helpen, maar hij had zich gelukkig niet bezeerd. De winkeleigenaar zei later dat er al borden

Lees meer »

Slachtoffers Epstein dienen klacht in tegen FBI

Twaalf vrouwen die zeggen slachtoffer te zijn van de Amerikaanse investeerder en zedendelinquent Jeffrey Epstein, hebben woensdag een burgerlijke procedure aangespannen tegen de FBI. Ze vinden dat de veiligheidsdienst gefaald heeft in het ontmantelen van het netwerk van Epstein.

Lees meer »

Animal Rights dient klacht in tegen slachthuis Westvlees: “Slachthuis moet dicht!”

Animal Rights bereidt een klacht voor tegen slachthuis Westvlees in Westrozebeke bij Staden. De dierenrechtenbeweging meent dat het bedrijf stelselmatig de dierenwelzijnswet overtreedt, ondanks eerdere maatregelen. “Varkens glijden uit op de te gladde loskade, blijken nog te leven na het kelen en worden met peddels hardhandig vooruit gedreven. Dit bedrijf moet dicht”, klinkt het.
The post Animal Rights dient klacht

Lees meer »

DE INSIDER. Wat als AI-naaktbeelden van jou de ronde doen? “Het was alsof die man mijn lichaam had gestolen, zei ze”

Naaktbeelden gemaakt door AI. Het is een nieuwe vorm van seksueel geweld die bij veel jongeren gekend is. Liefst 14 procent heeft al een deepnude ontvangen, en velen weten ook hoe ze het moeten toepassen. Onze insider praatte met een jonge vrouw die zelf slachtoffer werd – en ons de toestemming gaf om de beelden te publiceren. De impact blijkt

Lees meer »

Deense artiest heeft op Spotify miljoenen fans, justitie gelooft daar niets van en klaagt hem aan

Een man uit Denemarken wordt beschuldigd van grootschalige oplichting via streamingplatformen als Spotify en Apple Music. De man zou honderden duizenden euro’s hebben verdiend door de diensten te laten denken dat miljoenen mensen naar zijn muziek luisterden. De Deense justitie vermoedt dat hij de boel voor de gek houdt met ‘ongeautoriseerde technieken’ en eist een gevangenisstraf. Niet eerder is iemand

Lees meer »