Krantenkoppen

Lichaam van tiener gevonden naast de sporen, treinverkeer stilgelegd

Het treinverkeer ligt al een hele ochtend stil ter hoogte van Sint-Genesius-Rode nadat omstreeks 6 uur een lichaam naast de sporen werd aangetroffen. Politie, labo en parket zijn ter plaatse voor verder onderzoek.

Meer krantenkoppen in België

Drinkfonteintjes in binnenstad zijn schot in de roos

De drinkwaterfonteintjes in de Brugse binnenstad blijken bijzonder populair. In 2022 werd liefst 133 kubieke liter ruw omgerekend zo’n half miljoen waterflesjes van 25 cl uit de 15 fonteintjes afgenomen. Dat blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag van Pol Van Den Driessche (N-VA). “Het stemt me ook heel gelukkig dat ik verneem dat er
The post Drinkfonteintjes in binnenstad

Lees meer »

Het eliteteam dat ‘meester Thijs’ en andere pedofielen klist: “Een loodzware job, maar we moeten die kinderen redden”

Ze zijn met zeventien en doorploegen dag in dag uit terabytes en terabytes aan afschuwelijke beelden van kindermisbruik. Maar dankzij dit specifieke team binnen de politiedienst Europol kon onlangs ‘meester Thijs’ van De Springplank als pedofiel ontmaskerd worden. “We doen het allemaal voor dat ene moment: het moment dat je een kind uit de klauwen van iemand met slechte bedoelingen

Lees meer »

“Had u nu echt een leerproces nodig om seksueel misbruik erg te vinden?”: Commissieleden amper overtuigd van mea culpa bisschoppen

Bisschop in Limburg Patrick Hoogmartens en emeritus- bisschop van Gent Luc Van Looy hebben vrijdag in de Kamercommissie seksueel misbruik in de Kerk en daarbuiten, gesproken over “het voortschrijdende inzicht” dat zij hebben opgedaan over het misbruik. Maar hun discours maakte amper indruk op de commissieleden, die zich bij momenten boos uitlieten. Tijdens de hoorzitting in de namiddag komen onder

Lees meer »