Krantenkoppen

LIVE TRANSFERS. Antwerp zit niet stil: Dennis Praet op de radar – Muñoz traint niet mee met Genk

Het is weer die tijd van het jaar: de transferperiode. Welke Belgische ploeg haalt zijn slag binnen op de wintermercato? En pakken buitenlandse teams uit met grote transfers? Volg al het laatste transfernieuws op deze pagina!

Meer krantenkoppen in België

Ontbijt van Vriendenkring van de Gemeenteschool op 3 maart

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Vriendenkring van de Gemeenteschool Koksijde een ontbijtactie. Met de opbrengst van de actie wordt educatief materiaal gekocht voor de school, organiseert de Vriendenkring het sintfeest en biedt ze financiële steun voor bos- en sportklassen.
The post Ontbijt van Vriendenkring van de Gemeenteschool op 3 maart appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG NAPOLI-BARCELONA (21u). Kan Barça goeie uitgangspositie meenemen uit Italië? Kijk naar de match op VTM 2 en VTM GO!

In de 1/8ste finales van de Champions League gaat Barcelona op zoek naar een goede uitgangspositie bij een Napoli in moeilijkheden. De ploeg van Ngonge en Dendoncker, die ontbreekt, staat pas negende in de Serie A en zette deze week z’n coach op straat. Kunnen ze hun seizoen toch opfleuren door een succesvolle Champions League-campagne? Volg het op de voet

Lees meer »

Vier Belgische militairen vrijgela­ten na massale vechtpar­tij in Noorwegen: toestand slachtoffers nog onduidelijk

De vier Belgische soldaten die dit weekend opgepakt werden na een straatgevecht in Noorwegen zijn zondagavond allemaal vrijgelaten. Dat bevestigt Lena Romestrand van de Noorse politie. Volgens haar is er geen enkele grond die een langere opsluiting van de Belgen rechtvaardigt. De militairen hebben wel het bevel gekregen om het land voorlopig niet te verlaten.

Lees meer »

IN BEELD – Queen herleeft in Kursaal Oostende dankzij ‘Queen The Music’ met Starstruck-winnaar Sonny Vande Putte

Met tientallen hits in de jaren 70, 80 en 90, is Queen een van de succesvolste popgroepen uit de geschiedenis. De band staat bekend om haar muzikale veelzijdigheid, gelaagde arrangementen, harmonieën en krachtige liveoptredens.
The post IN BEELD – Queen herleeft in Kursaal Oostende dankzij ‘Queen The Music’ met Starstruck-winnaar Sonny Vande Putte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Op naar Spelen in Parijs? Goud en zilver voor ‘meest sexy atlete ter wereld’, maar 17-jarige is haar wel te snel af

De titel van ‘meest sexy atlete ter wereld’ heeft ze al, maar mag Alica Schmidt (25) zich straks ook olympiër noemen? Het is geen al te grote vraag in de atletiekwereld, des te meer houdt het haar vijf miljoen volgers op Instagram en twee miljoen op TikTok bezig. Op het voorbije nationale kampioenschap indoor zette ze alvast een stap in

Lees meer »

Avelgems schepen Valck (GbA-Gemeentebelangen) staat voor het eerst op Vlaamse lijst: “Uit dank voor hulp die we kregen van kabinet-Peeters”

Schepen van financiën, burgerzaken, lokale economie en onderwijs Caroline Valck (GbA-Gemeentebelangen) staat voor het eerst op de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Parlement, meerbepaald op de 19de plaats op de Open Vld-lijst van lijsttrekker Jasper Pillen. “Ik ben bang dat veel stemmen naar de extremen zullen gaan. Ik wil er alles aan doen om dat zo veel mogelijk in te

Lees meer »

Gent-Kortrijkse band PINGPONGCLUB lanceert nieuwe single en videoclip ‘Don’t Belong’

‘Don’t Belong’ is de eerste single van ‘In The Middle’, de tweede EP van PINGPONGCLUB die in het najaar verschijnt. Dankzij de samenwerking met producer Reinhard Vanbergen kreeg de band de kans hun sound verder te verkennen en verfijnen.
The post Gent-Kortrijkse band PINGPONGCLUB lanceert nieuwe single en videoclip ‘Don’t Belong’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geldexpert over nieuwe staatsbon: “Vorige keer heeft overheid gecasht, ditmaal zullen banken scoren”

Wordt het 2,10 procent, of toch 2,55? Morgenmiddag kennen we eindelijk het nettorendement van de nieuwe éénjarige staatsbon. Maar wat het kernkabinet ook beslist, de nieuwe staatsbon wordt geen verpletterend succes, zo voorspelt onze geldexpert Pascal Paepen. Maar: onrechtstreeks doet de alerte spaarder wél zijn voordeel. “Niet enkel wie naar een goede spaarrekening kijkt, zal meer krijgen.”

Lees meer »

Programma Van der Poel bekend: wereldkampioen begint in Milaan-Sanremo en wil doortrekken tot Luik-Bastenaken-Luik

Dat hij het openingsweekend niet rijdt, was al duidelijk. Maar wereldkampioen Mathieu van der Poel (29) heeft nu ook bekendgemaakt welke grote koersen wél op zijn programma staan dit voorjaar. De Nederlander mikt onder meer op winst in Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix én (in principe) Luik-Bastenaken-Luik. De deelnemerslijst van La Doyenne wordt er zo nog wat indrukwekkender op.

Lees meer »

Voedsel nog nooit zo goedkoop, maar dat komt met grote kost

Volgens een berekening van econoom Pierre-Alexandre Billiet geven we sinds de negentiende eeuw een steeds kleiner percentage van ons inkomen uit aan voeding: een daling van 60 procent in 1850 naar 16 procent vandaag. Al brengt die trend wel verborgen kosten met zich mee.

Lees meer »

Donald Trump verzamelt meer juridische rekeningen dan zijn donoren kunnen betalen

Het politieke actiecomité ‘Save America’ van Donald Trump heeft in januari meer dan 2,9 miljoen dollar betaald aan advocatenkantoren, terwijl de juridische problemen van de voormalig Amerikaans president alleen maar oplopen. Eind januari had hij nog 1,9 miljoen aan onbetaalde juridische rekeningen openstaan. Dat blijkt uit een dossier dat is ingediend bij de federale toezichthouders.

Lees meer »

Groen licht voor grote renovatie ziekenhuis IMBO

Het BZIO heeft een bouwvergunning voor een opfrissing van het IMBO-gebouw op de Zeedijk. Er komt een stadstuin en de ingang verhuist naar de Duinenstraat. Er wordt 10 miljoen euro geïnvesteerd. De werken starten nog dit jaar.
The post Groen licht voor grote renovatie ziekenhuis IMBO appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Belgische mijnenjager neemt deel aan de grootste militaire oefening van de NAVO sinds de Koude Oorlog

België roept vandaag nog de Russische ambassadeur op het matje. Dat heeft premier Alexander De Croo vanochtend gezegd in ‘De ochtend’ op Radio 1. Ons land wil opheldering over de dood van oppositieleider Navalny. De situatie aan het front in Oekraïne is “uiterst moeilijk”, zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky maandag. En volgens zijn Russische evenknie Vladimir Poetin is de

Lees meer »

KIJK. Nederlandse docu ‘Human Forever’ brengt in beeld hoe culturen wereldwijd omgaan met mensen met dementie

Op woensdag 21 februari verschijnt ‘Human Forever’ in de Vlaamse bioscopen, een documentaire van de Nederlandse zorgvernieuwer Teun Toebes (24) die drie jaar lang heeft samengewoond met mensen met dementie. Hij verbleef in Nederlandse en Belgische woonzorgcentra, maar trok nog naar negen andere landen om te zien of ze daar anders en misschien zelfs beter met de ziekte omgaan.

Lees meer »