Krantenkoppen

LIVEBLOG UNION-ANDERLECHT. Blessin rekent al op Amoura voor beker tegen Anderlecht, politie verhoogt waakzaamheid rond Dudenpark

Een Brusselse derby in de kwartfinales van de Croky Cup. Wie stoot door naar de halve finales? Volg de match live op deze pagina of kijk op VTM2! Union-trainer Alexander Blessin sluit alvast niet uit dat Mohamed Amoura al in actie komt. De spits speelde dinsdag nog met Algerije in de Afrika Cup. Een andere sterkhouder Cameron Puertas is onzeker door een enkelverstuiking: hij beslist kort voor de start van het bekerduel of hij fit genoeg is om te spelen.

Meer krantenkoppen in België

Hedwige Van Steen (27) kan dankzij nieuwe rolstoel weer vooruit kijken: “Binnenkort eerste competitiematch”

Het was een verhaal dat in november vorig jaar niemand onberoerd liet: de zoektocht van Hedwige Van Steen naar het geld om een nieuwe rolstoel aan te kopen. De atlete kon 2024 dan weer met erg goed nieuws starten. “Op 2 maart speel ik mee in mijn eerste competitiematch.”
The post Hedwige Van Steen (27) kan dankzij nieuwe rolstoel weer

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VK helpt Oekraïense artillerie met miljoenenpakket, terwijl VS 14 olietankers uit Russische “spookvloot” op zwarte lijst zet

Het Verenigd Koninkrijk gaat 245 miljoen pond (ruim 286 miljoen euro) uitgeven om de munitiereserves voor de Oekraïense artillerie te vergroten. Dat heeft het Britse ministerie van Defensie in de nacht van vrijdag op zaterdag gezegd, terwijl het Amerikaanse ministerie van Financiën liet weten sancties op te leggen aan 14 tankers uit de “spookvloot” die door Rusland worden gebruikt om

Lees meer »

Oostenrijkse “horrormoeder” riskeert levenslang omdat ze bedplassende zoon (12) maandenlang opsloot in hondenbench

Een werkloze vrouw (33) uit Oostenrijk riskeert een levenslange celstraf omdat ze haar 12-jarige zoon op een hallucinante manier mishandelde en uithongerde. De jongen plaste in bed en daarom verplichtte ze hem eerst om in een hondenmand slapen. Toen hij – op zoek naar eten – ontsnapte door van het balkon van hun flat te springen, sloot ze hem maandenlang

Lees meer »

Voormalig Sovjet-premier Nikolaj Ryzjkov (94) gestorven

Voormalig Sovjet-premier Nikolaj Ryzjkov is op 94-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Valentina Matviejenko, voorzitster van de Russische Federatieraad, woensdag in Moskou. Ryzjkov was een van de hervormers van de Sovjet-Unie onder leiding van Michail Gorbatsjov. Hij was een van de laatste Sovjet-regeringsleiders die nog actief was in de Russische politiek.

Lees meer »

Trotse Kim Kardashian deelt beelden van zoon Saint aan de hand van Lionel Messi, maar daar komt meteen storm van kritiek op

Kim Kardashian heeft op haar socials een video gedeeld waarin zoon Saint (8) te zien is aan de zijde van voetballer Lionel Messi. Tijdens de wedstrijd tussen Inter Miami en L.A. Galaxy mocht Saint mee het veld op met de kapitein. Al komen daar ook meteen verschillende haatreacties op. Van “hopelijk kan hij voetballen” tot “over privileges gesproken” en “met

Lees meer »

Digitaal ledscherm op Koning Leopold III-plein

Na een geslaagd testproject heeft het lokaal bestuur nu een vast digitaal ledscherm laten plaatsen op het Koning Leopold III-plein. Een extra communicatiekanaal om stadsnieuws, evenementen en aankondigingen op een visueel krachtige manier te communiceren.
The post Digitaal ledscherm op Koning Leopold III-plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

DE INSIDER. Onze man reisde samen met wereldleiders naar Kiev: “Aan de Russen was gevraagd die trein met rust te laten”

Het was geen alledaagse trip voor onze chef politiek Hannes Heynderickx: op en af naar Kiev, met de nachttrein. Samen met Alexander De Croo, Ursula von der Leyen, Giorgia Meloni en Justin Trudeau. Samen met Volodimir Zelenski stonden ze stil bij twee jaar oorlog, op de kapotgeschoten luchthaven van Kiev. “Alle fotografen waren ons aan het wegjagen. Bleek dat ik

Lees meer »

Tot vier jaar cel voor inbrekersbende die bedrijven plunderde op kasteeldomein in Oostkamp

Negen Roemenen zijn voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan liefst 22 inbraken en elf pogingen daartoe. De bende viseerde vooral bedrijven, maar sloeg ook toe in een militaire kazerne. De daders gingen heel professioneel te werk. De kopstukken kregen vier jaar effectieve celstraf.
The post Tot vier jaar cel voor inbrekersbende die bedrijven plunderde op kasteeldomein in Oostkamp appeared

Lees meer »

OVERZICHT. Dit zijn de nieuwe sterrenzaken in ons land

Michelin heeft naar jaarlijkse traditie opnieuw sterren uitgereikt voor de toprestaurants in ons land en Luxemburg. In totaal kwamen er negen nieuwe restaurants met één ster bij en twee restaurants werden bekroond met een tweede ster. Er kwam geen nieuw driesterrenrestaurant bij. Een overzicht.

Lees meer »

Zangeres Cat Janice (31), die eigen sterven aankondigde, overleden na strijd tegen kanker

Cat Janice, een 31-jarige zangeres uit Washington, is overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt in een verklaring. De vrouw kreeg in april 2022 te horen dat er een kwaadaardige tumor in haar nek was vastgesteld, een heel zeldzame kankersoort. Ze werd vorig jaar genezen verklaard, maar herviel. Omdat Cat Janice zelf via sociale media aankondigde dat ze op sterven lag,

Lees meer »

Amerikaanse Audrii (11) gestorven na klap op hoofd, vroegere babysit beschuldigd van “moorddadig geweld”

Het lichaam van Audrii Cunningham, het 11-jarige meisje dat vorige week donderdag vermist raakte in Livingston (Texas), is teruggevonden in een rivier. Volgens de politie overleed het kind als gevolg van “moorddadig geweld”. Cunningham zou meer bepaald een slag op het hoofd hebben gekregen. Verdachte Don Steven McDougal (42), de vroegere babysit van Audrii, wordt beschuldigd van de moord op

Lees meer »

“Betonstop dreigt betonflop te worden”: elke dag 10 voetbalvelden verharding meer in Vlaanderen

De ‘bouwshift’ die de Vlaamse regering in 2016 in het leven riep, lijkt niet echt een effect op zuiniger ruimtegebruik te hebben. Gemiddeld kwam er tussen 2013 en 2021 gemiddeld meer dan vijf hectare verharding per dag bij. Dat blijkt uit het Betonrapport 2024 van Natuurpunt en Breekijzer, een vereniging en kenniscentrum voor ontharding in Vlaanderen. Als we de doelstellingen

Lees meer »