Krantenkoppen

LIVEBLOG UNION-ANDERLECHT. Dit zijn de vermoedelijke opstellingen, met Bouchouari en Puertas?

Een Brusselse derby vanavond in de kwartfinales van de Croky Cup. Wie stoot door naar de halve finales? Volg de match live op deze pagina of kijk op VTM2! Union-trainer Alexander Blessin sluit alvast niet uit dat Mohamed Amoura al in actie komt. De spits speelde dinsdag nog met Algerije in de Afrika Cup. Een andere sterkhouder Cameron Puertas is onzeker door een enkelverstuiking: hij beslist kort voor de start van het bekerduel of hij fit genoeg is om te spelen.

Meer krantenkoppen in België

“Het is moneytime: het belang van deze Super Sunday kan onmogelijk overschat worden”

Hoogdag zondag voor de voetballiefhebber met Club Brugge-Anderlecht en AA Gent-Antwerp. Twee topaffiches op zondag… Super Sunday zoals dat heet. Soms een tot vervelens toe gebruikte term, maar deze keer terecht, aldus onze chef voetbal Niels Poissonnier. Want de belangen zijn groot. “Anderlecht, Club Brugge, Gent of Antwerp, minstens twee van hen zullen dé verliezers van deze speeldag zijn. Waarbij

Lees meer »

Leven met een deadline: “Steden, omarm je jongeren!”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post Leven

Lees meer »

Sander Meulemeester (KSK Steenbrugge 4B): “Debuteren als T1”

Op bezoek bij fusieploeg KFC Damme verloor Steenbrugge met het kleinste verschil en via een strafschop halfweg de eerste helft. Nieuwe coach Sander Meulemeester (32) had zijn nieuwe uitdaging één keer getraind maar leek toch niet ontevreden. Het begin van de samenwerking kon hem bekoren.
The post Sander Meulemeester (KSK Steenbrugge 4B): “Debuteren als T1” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Broer van Amerikaanse president ondervraagd in afzettingsonderzoek tegen Biden

De broer van de Amerikaanse president Joe Biden is woensdag ondervraagd door Republikeinse leden van het Huis van Afgevaardigden in het impeachmentonderzoek tegen de Democraat. Hij wordt ervan beschuldigd zijn macht als vicepresident onder Barack Obama (2009-2017) te hebben misbruikt voor zakencontacten voor zijn zoon in China en Oekraïne. Biden heeft de beschuldigingen steeds van de hand gewezen.

Lees meer »

Jelle Cleymans en Jef Hoogmartens onthullen eerste namen van cast musical ‘Jeanne d’Arc’: Lotte Stevens schittert in hoofdrol

Lotte Stevens (31) kruipt binnenkort in de huid van de Franse heldin Jeanne d’Arc in de gelijknamige musical van schrijversduo Jelle Cleymans (38) en Jef Hoogmartens (40). De twee twijfelden geen seconde na Lotte’s auditie, klinkt het, maar maken het hun regisseur Luc Stevens nu wel wat moeilijk. Die zal deze zomer zijn eigen dochter naar de brandstapel moeten begeleiden.

Lees meer »

Roofvogels bij Jong Natuurverkenners Torhout

Al zowat vier jaar zijn binnen Natuurpunt de Jong Natuurverkenners actief, een groep jongens en meisjes tussen de 8 en de 16 jaar die dol zijn op de wonderen van de natuur. Onder de leiding van Torhoutenaar Xavier Dirix (54) komen ze eenmaal per maand samen voor een thema-activiteit. Die kan gaan over reeën in
The post Roofvogels bij Jong

Lees meer »

“Gemiddelde” avond breekt Antwerps momentum

“Normaal valt alles op z’n plaats”, baalde Mark van Bommel, maar na de gevleide 9 op 9 maakte Antwerp – naar het voorbeeld van aanvoerder Toby Alderweireld – een uitschuiver tegen KV Mechelen. Een eerste competitienederlaag op de Bosuil.

Lees meer »

“Prachtig meisje, maar onze doelen waren totaal verschillend”: romance tussen Olivier Deschacht en Pauline Slangen voorbij

Altijd ontkend stapelzot te zijn van elkaar, nochtans was de liefde écht. Maar vandaag alweer voorbij. Olivier Deschacht (43) en Pauline Slangen (22) gaan na een romance van een half jaar verder als vrienden. “Het is een prachtig meisje, een supertalent. Maar onze doelen waren totaal verschillend en de leeftijd was ook een probleem, wat begrijpelijk is”, reageert Deschacht vandaag

Lees meer »