Krantenkoppen

Maaike Cafmeyer blikt tijdens ‘James de musical’ terug op zaak-De Pauw: “Mijn geliefden zijn mijn redding geweest”

“Ik ken haar al twintig jaar, en we vertrouwen elkaar.” Twee goede redenen voor Maaike Cafmeyer (50) om langs te komen in ‘James de musical’. Presentator James Cooke (29) blikt met de actrice niet alleen terug op haar mooiste momenten, maar ook op de moeilijkste periode uit haar leven – waarin ze, vanwege de zaak-De Pauw, opgejaagd wild wordt. “Mijn geliefden zijn mijn redding geweest”, zegt ze nu.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïne meldt nieuwe Russische drone- en raketaanvallen – Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit

De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit. Hij zei dat maandag na een top in Parijs waarop de leiders van twintig Europese landen met elkaar spraken over de voortzetting van hun hulp aan dat door Rusland aangevallen land. Macron voegde er echter wel ter nuance aan toe dat er momenteel geen overeenstemming bestaat

Lees meer »

MH17- Ramp kostte Nederlandse staat zeker 166 miljoen euro

De ramp met vlucht MH17 in juli 2014 in Oost-Oekraïne heeft de Nederlandse overheidsinstanties tot en met 2022 zeker 166 miljoen euro gekost. Het onderzoek naar de toedracht van de ramp nam het grootste deel van de kosten in beslag: meer dan 53 miljoen euro. Dat meldt de Nederlandse Algemene Rekenkamer donderdag in een rapport.

Lees meer »

IN KAART. Aantal landbouwbedrijven in Vlaanderen daalt: “Wie durft nog te investeren als je geen perspectief hebt?”

MaaBehalve een kleine stijging in 2018 gaat het aantal landbouwbedrijven er elk jaar op achteruit. Op twintig jaar tijd zijn er in Vlaanderen 41% minder bedrijven actief. “Modernisering en schaalvergroting zijn hier de sleutelwoorden”, zegt professor landbouw- en milieu-economie Liesbet Vranken (KU Leuven). Ontdek hier hoeveel landbouwbedrijven er in jouw gemeente zijn verdwenen.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. “Gemeenschappelijke basis” voor bestand in Gaza gevonden, meldt Washington

Bij de recente onderhandelingen over een mogelijke wapenstilstand in Gaza is een “gemeenschappelijke basis” gevonden. Dat heeft Jake Sullivan, de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur, zondag gezegd. “Het klopt dat vertegenwoordigers elkaar in Parijs hebben ontmoet en dat ze overeenstemming hebben bereikt over de hoofdlijnen van een mogelijke overeenkomst over de vrijlating van gijzelaars en een tijdelijk staakt-het-vuren”, zei Sullivan zondag aan

Lees meer »

Vief eert kaartkampioenen

In Bistro El Patio in de Weststraat heeft de vereniging Vief haar maandelijkse bijeenkomst gehouden, met tussenin de huldiging van de kaarters. Bij de heren eindigden Noël Kesteloot en André Vandekerckhove allebei op de eerste plaats, gevolgd door Arsène Beernaert. Bij de vrouwen won Margriet Rosseel, voor Marleen Bataillie en Jacqueline Desplenter. Op de foto
The post Vief eert kaartkampioenen

Lees meer »

Gezaghebbende Britse organisatie: “Kort zomervakantie in tot vier weken”

In het Verenigd Koninkrijk roept de gezaghebbende liefdadigheidsorganisatie Nuffield Foundation op om de zomervakantie in te korten tot vier weken. Door af te stappen van de schoolkalender die “dateert van de victoriaanse tijd”, krijgen leerlingen en leerkrachten meer tijd in het schooljaar om tot rust te komen, luidt de redenering. Ook in Vlaanderen gaan stemmen op om de zomervakantie in

Lees meer »

Sandy Perreira exposeert in Archery Dynamics

Sandy Perreira (40) stelt in Archery Dynamics in Oostende op vraag van Rudy Benthein voor de eerste keer haar werk tentoon. De geëxposeerde schilderijen in acryl op doek zwemen tussen het figuratieve en het abstracte, en hebben volgens Sandy een therapeutisch effect op vroegere ervaringen in haar leven. De expo in de zaak in de
The post Sandy Perreira exposeert

Lees meer »

Nieuwe directeur De Graankorrel start volgend schooljaar: “Diploma is nu wel in orde”

Met een jaar vertraging wordt Lies Vercruysse (32) uit Dadizele de nieuwe directeur van vrije basisschool De Graankorrel in Wervik. Lies Vercruysse studeerde aan de UGent Master Pedagogische Wetenschappen. De nieuwe directeur komt een schooljaar later, want ze zou vanaf augustus vorig jaar Luc Beyens opvolgen. Hij is sinds mei op pensioen.
The post Nieuwe directeur De Graankorrel start volgend

Lees meer »

CAMILLE komt met haar ‘Magie-Tour Aan Zee’ in juli én augustus naar Kursaal Oostende

Op zaterdag 20 en zondag 21 juli, zaterdag 17 en zondag 18 augustus komt Camille met haar ‘Magie-Tour Aan Zee’ naar Kursaal Oostende. Ook vorig jaar stond ze tijdens de zomermaanden in Kursaal Oostende én toen was dat een gigantisch succes.
The post CAMILLE komt met haar ‘Magie-Tour Aan Zee’ in juli én augustus naar Kursaal Oostende appeared first on

Lees meer »

Is dit griepvirus verdwenen door onze lockdowns? “Zou eerste keer zijn dat we zo’n virusstam uitroeiden door ons gedrag”

Het lijkt erop dat we in onze poging om het coronavirus terug te dringen, ook een bepaald griepvirus hebben doen uitsterven. Het influenza B/Yamagata-virus is sinds het voorjaar van 2020 van de kaart verdwenen. En dat is goed nieuws voor ons allemaal: griepvaccins kunnen hierdoor effectiever óf goedkoper worden. Waarom? En hoe zeker zijn wetenschappers dat dit griepvirus voorgoed weg

Lees meer »