Krantenkoppen

Maaike Cafmeyer blikt tijdens ‘James de musical’ terug op zaak-De Pauw: “Mijn geliefden zijn mijn redding geweest”

“Ik ken haar al twintig jaar, en we vertrouwen elkaar.” Twee goede redenen voor Maaike Cafmeyer (50) om langs te komen in ‘James de musical’. Presentator James Cooke (29) blikt met de actrice niet alleen terug op haar mooiste momenten, maar ook op de moeilijkste periode uit haar leven – waarin ze, vanwege de zaak-De Pauw, opgejaagd wild wordt. “Mijn geliefden zijn mijn redding geweest”, zegt ze nu.

Meer krantenkoppen in België

“Die zullen geen voedsel opbrengen”: Golf Ter GROEN begraaft symbolisch golfsticks uit protest tegen uitbreiding Hille

De landbouwsector slaakte heel wat noodkreten tijdens de recente tumultueuze weken. Voor Groen is het terugschroeven van een aantal milieumaatregelen en van de noodzakelijke verduurzaming van de landbouwsector op Europees en Vlaams niveau echter een signaal in de verkeerde richting. In hun protestactie tegen de uitbreiding van Koksijde Golf Ter Hille deed Groen een oproep om in eerste instantie agrarische

Lees meer »

Niemand die weet hoeveel zonevreemde woningen Vlaanderen telt

Zonevreemde woningen staan in zones waar wonen in principe niet is toegelaten. Meestal gaat het dan om landbouwgrond, bossen, parken of natuurgebied. Navraag bij het departement Omgeving van de Vlaamse overheid leert dat men zelfs daar niet weet om hoeveel huizen het gaat, ­omdat het er zoveel zijn. De schattingen lopen erg uiteen, van 150.000 tot wel 800.000 woningen. In

Lees meer »

Dylan Vanholme stelde nieuwe liefde nog niet voor aan mama Wendy Van Wanten: “We hebben ieder ons eigen leven”

Het gaat snel voor Dylan Vanholme (39) en zijn vriendin Amber Verleyen (30). Sinds ze vorige zomer hun liefde voor elkaar bekendmaakten, zijn samenwonen én samenwerken al afgevinkt. Het enige wat er nog niet van is gekomen, is een ontmoeting met (schoon)mama Wendy Van Wanten… In een dubbelinterview met ‘Dag Allemaal’ leggen ze uit waarom en praten ze uitgebreid over

Lees meer »

Paus Franciscus ligt opnieuw in ziekenhuis

Paus Franciscus is woensdag voor een medisch onderzoek naar het Gemelli-ziekenhuis in Rome gebracht. Dat gebeurde na zijn wekelijkse audiëntie in het Vaticaan, meldt het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA.

Lees meer »

“In de States spelen ze voor tienduizenden fans, in Ruiselede voor geen 150 man”: swingende blues-toppers zakken af naar Banana Peel

Songwriter en blues-fenomeen Joe Louis Walker was in een mum van tijd uitverkocht en dit voorjaar weet de blues & jazzclub Banana Peel nog enkele wereldberoemde blues-legendes te strikken, zoals Crystal Thomas en Toronzo Cannon. In de States spelen ze op mega-bluesfestivals voor tienduizenden fans, maar in Ruiselede jammen ze voor geen 150 man. Il faut le faire!
The post

Lees meer »

Vader en zoon runnen samen Hostellerie Saint-Nicolas: “Ik ga niet ongelukkig zijn als ik die tweede ster nooit terugkrijg”

Toen Hostellerie Saint Nicolas twee jaar geleden van twee naar één Michelinster zakte, kwam dat als een donderslag bij heldere hemel. Sindsdien kijken vader Franky en zoon Michael met gezonde stress naar de komst van de nieuwe restaurantgids eind februari, maar hun slaap zullen ze er niet voor laten.
The post Vader en zoon runnen samen Hostellerie Saint-Nicolas: “Ik ga

Lees meer »

Johan en Marie-Rose zetten na 40 jaar punt achter ijzerwarenwinkel

Het zal wennen worden in Ardooie wanneer Johan Vandeputte (64) en Marie-Rose Bossuyt (65) straks hun zaak in de Stationsstraat stopzetten. Vier decennia waren ze voor vele dorpsgenoten het vertrouwde gezicht van ijzerwarenwinkel Boudewijn.
The post Johan en Marie-Rose zetten na 40 jaar punt achter ijzerwarenwinkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opvangcentrum voor Oekraïense vrouwen en kinderen in Peer verhuist: oude VDAB-gebouwen worden school

De Oekraïense vluchtelingen die in Peer opgevangen worden, verhuizen in september. Sinds maart 2022 was er een opvanglocatie opgestart in de voormalige VDAB-gebouwen in de Noordervest. Die gebouwen krijgen een nieuwe functie als secundaire school. De vluchtelingen, vooral vrouwen en kinderen, zullen ondergebracht worden in een tiental containerwoningen in Bovenmeel.

Lees meer »

Ombudsdienst tikt Gent op de vingers: horeca-uitbaters en aannemers moeten te lang wachten op vergunningen

De ombudsdienst van Gent schuift in een jaarrapport enkele aanbevelingen naar voor waar de stad mee aan de slag moet. Zo moet Gent werk maken van kortere doorlooptijden bij aanvragen van horecazaken of aannemers. Zij moeten nu soms maanden wachten op duidelijkheid over een terras of de opstelling van een kraan. De dienst die de aanvragen behandelt, is ook te

Lees meer »