Krantenkoppen

Maastricht en Nederlands-Limburg geven minister Peeters laatste ultimatum voor terugbetaling kosten van mislukte sneltramproject 

De gemeente Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg hebben de Vlaamse regering een laatste ultimatum gesteld om een rechtszaak te voorkomen over de kosten voor de afgelaste sneltram. Dat meldt 1Limburg in Nederlands-Limburg en is ons door het stadsbestuur van Maastricht bevestigd. Het gaat om een bedrag van minimaal 20 miljoen euro.

Meer krantenkoppen in België

Campus Einstein in De Haan wordt groener

Campus Einstein in De Haan wordt straks een stuk groener: de leerlingen plantten er woensdagvoormiddag 254 bomen en struiken aan.
The post Campus Einstein in De Haan wordt groener appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Russisch paradepaardje uit de lucht geschoten boven Zee van Azov” – België investeert 150 miljoen euro in heropbouw Tsjernihiv

De Oekraïense luchtmacht beweert boven de Zee van Azov een Russisch vliegend commandocentrum neergeschoten te hebben. Het gaat om een Beriev A50, die dienstdoet als radarpost en gevechtsvliegtuigen aanstuurt. België gaat de komende vier jaar 150 miljoen euro opzijzetten voor de heropbouw van de Oekraïense stad Tsjernihiv. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Minderjarige opgepakt voor bedreigingen tegen school in Kortrijk

De Lage Kouter, een secundaire school voor bijzonder onderwijs, schrapt vrijdag alle lessen. Een anonieme persoon die zich uitgaf voor een leerling van de school, dreigde met een schietpartij. De politie en het parket nemen de dreiging ernstig en onderzoeken de zaak. Een minderjarige jongeman is opgepakt.

Lees meer »

STANDPUNT. Natuurherstelwet is grote uitdaging

Het Europees Parlement heeft de natuurherstelwet dan toch goedgekeurd, ondanks het boerenprotest en het verzet van de Europese volkspartij (EVP). Het is nu afwachten of de regeringsleiders volgen. De discussie is nog lang niet afgesloten.

Lees meer »

Nick Ballegeer is de gedreven kapitein van VK Dudzele (3B)

Het vertrek van voorzitter en duivel-doet-al Johnny Deryckere is vlekkeloos opgevangen bij VK Dudzele. De ex-preses zelf had de weg voor zijn opvolgers geplaveid en op sportief vlak is debuterend hoofdcoach Soren Maenhout een schot in de roos.
The post Nick Ballegeer is de gedreven kapitein van VK Dudzele (3B) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poperinge deelt 100 voorjaarsvallen tegen Aziatische hoornaar uit

Het was aanschuiven donderdagavond in de Schipvaarthoeve. Honderd mensen kwamen er hun gratis voorjaarsval tegen de Aziatische hoornaar plus een fles lokvloeistof ophalen. Het was een initiatief van de stad Poperinge, in samenwerking met de imkersvereniging De Westerbie.
The post Poperinge deelt 100 voorjaarsvallen tegen Aziatische hoornaar uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dovy Keukens-FCC naar Road Series: “Lastig jaar”

Mijlpaal in de nog jonge clubgeschiedenis! Dovy Keukens-FCC waagt zich in seizoen twaalf aan de Road Series. In tien wedstrijden in België en Nederland nemen de beloften van de ploeg het op tegen de driekwart profs van developmentteams.
The post Dovy Keukens-FCC naar Road Series: “Lastig jaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Navalny had vlak voor overlijden geruild moeten worden met Russische huurmoordenaar”

De Russische president Vladimir Poetin (71) heeft zijn grootste tegenstander Aleksej Navalny (47) vermoord omdat die laatste op het punt stond geruild te worden tegen een Russische huurmoordenaar. Dat beweert Maria Pevtsjich, de voorzitter van de raad van bestuur van Navalny’s anticorruptiefonds. De onderhandelingen over de gevangenenruil “bevonden zich in de laatste fase”, zegt Pevtsjich.

Lees meer »

De Wever dreigt deur te openen voor Vlaams Belang: “Federale regering zonder Vlaamse meerderheid? Dan kan men Vlaams ook niet meer op mij rekenen”

N-VA-voorzitter Bart De Wever koppelt de regeringsvorming op Vlaams niveau aan het feit of er een Vlaamse meerderheid is op federaal niveau. Komt er federaal een regering in de steigers zonder Vlaamse meerderheid, “dan kan men ook Vlaams niet meer op mij rekenen”, dixit De Wever. Hij dreigt zo de deur open te zetten naar een Vlaamse regering met Vlaams

Lees meer »

Hilde Vandermeeren schreef mee aan nieuwe VRT-serie ‘Juliet’: “Ook voor mij is het erg spannend”

In opvolging van de razend populaire reeks ‘Chantal’, maar van een heel ander slag, zendt VRT1 vanaf zondag 3 maart om 20.45 uur de zesdelige politieserie ‘Juliet’ uit, die zich afspeelt in De Haan. Het hoofdpersonage, de locatie en de eerste twee afleveringen zijn bedacht door de Torhoutse voormalige thrillerauteur Hilde Vandermeeren, bijgestaan door scenarist Roel Mondelaers. “De serie werd

Lees meer »

Stad Brugge gaat de olympische toer op

Met de blik op de Olympische Spelen in Parijs zet de sportdienst een reeks activiteiten op voor alle Brugse sportievelingen.
The post Stad Brugge gaat de olympische toer op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkoop van hulpverleningsbadges weer succes: “1.000 euro voor MUG-heli en 750 euro voor De Zonnegloed”

Brandweerspotter en fotograaf Patrick Dumortier (33) uit Middelkerke ontwierp intussen al voor het zevende jaar op rij hulpverleningsbadges die hij verkocht voor het goede doel. Dat leverde alweer een mooie som op: 1.000 euro als steun voor de MUG-helikopter en 750 euro als steun voor opvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren. “Organisaties die alle steun nog steeds goed kunnen gebruiken, dat

Lees meer »

Dan toch geen “Beveren Waas”: Zwijndrecht verwerpt naam nieuwe fusiegemeente

Zwijndrecht heeft de nieuwe fusienaam "Beveren Waas" verworpen. De gemeenteraad keurde gisterenavond met een grote meerderheid de naam af. Aangezien de naam unaniem goedgekeurd moest worden door de drie gemeenteraden van Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht, moet de stuurgroep dus opnieuw van nul beginnen. Vorige week nog maar werd "Beveren Waas" voorgesteld tijdens een groot persmoment.

Lees meer »