Krantenkoppen

Man die brand in Japanse animatiestudio met 36 dodelijke slachtoffers aanstak, krijgt doodstraf

In Japan is een man donderdag ter dood veroordeeld voor de brandstichting in een animatiestudio in Kyoto in 2019. Bij de brand kwamen toen 36 mensen om het leven. Dat melden lokale media.

Meer krantenkoppen in België

2 miljoen euro voor nieuwe vuilnisbakken in Leuven: “Huidige niet meer geschikt voor verpakkingen van afhaalmaaltijden en koffiebekers”

De huidige openbare vuilnisbakken in Leuven worden vervangen door nieuwe, grotere exemplaren. "De huidige zijn niet meer geschikt voor het afval van tegenwoordig, dat de laatste jaren grondig veranderd is", zegt schepen van Stadsreiniging Thomas Van Oppens (Groen). Op termijn trekt het stadsbestuur hier zo’n 2 miljoen euro voor uit.

Lees meer »

Aantal vrouwelijke hoofdrollen was nog nooit zo laag in afgelopen tien jaar: “Een mislukking van de industrie”

2023 was een absoluut dieptepunt voor het aantal vrouwelijke hoofdrollen in Hollywood kaskrakers. Slechts dertig procent van de top honderd Hollywoodfilms van 2023 kent een vrouwelijke hoofdrol of co-hoofdrol. Het laagste percentage in de afgelopen tien jaar en een daling van veertien procent tegenover het recordjaar 2022. Dat blijkt uit een nieuw rapport van USC Annenberg Inclusion Initiative.

Lees meer »

N-VA pleit voor slimme slagbomen op hellingen Zeedijk

De Blankenbergse N-VA is niet te vinden voor de intentie van het stadsbestuur om de slagbomen aan de hellingen naar de Zeedijk tijdens de zomermaanden weg te nemen en overtreders te beboeten met ANPR-camera’s.
The post N-VA pleit voor slimme slagbomen op hellingen Zeedijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Assisen ‘Scalpermoord’ – Oudaha “had niet de intentie” om zijn ex-partner te doden

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) heeft de beschuldigde verklaard dat hij nooit de bedoeling had om zijn ex-partner van het leven te beroven. De Kortrijkzaan gaf toe dat hij een scalpel tegen de keel van Jill Himpe (36) zette, maar beweert dat de verwondingen ontstonden toen het slachtoffer probeerde te vluchten.
The post Assisen ‘Scalpermoord’ – Oudaha “had

Lees meer »

KIJK. Biden verspreekt zich weer bij ontmoeting weduwe Navalny ‘Yulia’: “Yolanda blijft vechten”

Een week na de dood van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny reizen zijn vrouw Yulia Navalnaya en dochter Dasha naar de Amerikaanse staat Californië. Daar gaan ze in gesprek met president Joe Biden. “Het was een eer om hen te ontmoeten, zij zetten zijn werk voort”, laat Biden achteraf weten aan de pers. Maar wanneer hij Yulia bij naam noemt,

Lees meer »

Grootse plannen voor ‘leefplein’ in Vuurtorenwijk drastisch aangepast: “Stad maakt voorbarig plannen”

De grote plannen van de stad voor een ‘leefplein’ op het Sint-Antoniusplein in de Vuurtorenwijk zijn aangepast. “Een spijtige zaak voor het stadsbestuur, dat burgers dwingt om hun oprit op te breken maar zelf het goede voorbeeld niet geeft”, luidt het bij de oppositie. “Er zijn technische problemen en we kozen in het belang van de school voor een tussenoplossing”,

Lees meer »

Brugse Lisa Van Coillie schrijft een psychologische thriller: “De waarheid is een leugen”

Met de psychologische thriller ‘De waarheid is een leugen’, uit bij Van Driel Publishing, debuteert de Brugse Lisa Van Coillie. “Wat voor de ene de waarheid is, is voor de andere een leugen. Met die gedachte speel ik in mijn boek.”
The post Brugse Lisa Van Coillie schrijft een psychologische thriller: “De waarheid is een leugen” appeared first on KW.be.

Lees meer »