Krantenkoppen

Man die brand in Japanse animatiestudio met 36 dodelijke slachtoffers aanstak, krijgt doodstraf

In Japan is een man donderdag ter dood veroordeeld voor de brandstichting in een animatiestudio in Kyoto in 2019. Bij de brand kwamen toen 36 mensen om het leven. Dat melden lokale media.

Meer krantenkoppen in België

58 Brugse scholen vroegen en krijgen subsidie voor projecten rond verkeersveiligheid

Sinds 2004 kunnen Brugse scholen een subsidie aanvragen voor projecten rond verkeersveiligheid en duurzaam verkeer. De subsidies zijn elk jaar een succes waardoor het voorziene budget jaarlijks verhoogd werd. In 2024 wordt er maximaal 109.932,17 euro verdeeld over 58 scholen.
The post 58 Brugse scholen vroegen en krijgen subsidie voor projecten rond verkeersveiligheid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Romance tussen Olivier Deschacht en Pauline Slangen voorbij: “Prachtig meisje, maar onze doelen waren totaal verschillend”

Altijd ontkend stapelzot te zijn van elkaar, nochtans was de liefde écht. Maar vandaag alweer voorbij. Olivier Deschacht (43) en Pauline Slangen (22) gaan na een romance van een half jaar verder als vrienden. “Het is een prachtig meisje, een supertalent. Maar onze doelen waren totaal verschillend en de leeftijd was ook een probleem, wat begrijpelijk is”, reageert Deschacht vandaag

Lees meer »

Pommelien Thijs verongelukt in nieuwe videoclip: “Heel heftig, maar enkel zo komt gevaar van gsm in het verkeer aan”

Verliefd bellen over een crush en bam: haar fiets gegrepen door een auto, einde voor Pommelien Thijs (22). De beelden uit de videoclip bij haar nieuwe song ‘Het beste moet nog komen’, zijn hard en recht in uw gezicht. “Mijn familie en vrienden reageerden zelfs geëmotioneerd bij het bekijken ervan, maar ik heb bewust nagedacht over welke boodschap ik wilde

Lees meer »

“Horen, zien en spreken”: campagne van Vlaamse overheid tegen familiaal geweld voorgesteld in Lanaken

Met de nieuwe campagne "Horen, zien en spreken" roept de Vlaamse overheid slachtoffers en getuigen van familiaal geweld op om grensoverschrijdend gedrag niet zomaar te laten passeren. "Spreek het slachtoffer aan en zoek hulp als je zelf slachtoffer bent", luidt de boodschap. De nieuwe campagne is voorgesteld op de stelplaats van De Lijn in Lanaken, want de komende maand zal

Lees meer »

Russisch Vrijwilligerskorps werkte aan plan om Navalny te bevrijden maar Russen waren hen te slim af

Het Russisch Vrijwilligerskorps werkte al sinds oktober vorig jaar aan een plan om Poetin-criticus Aleksej Navalny uit de gevangenis te bevrijden. Dat meldt de extreemrechtse militie van Russische burgers die tegen het bewind van president Poetin strijden, zelf in een blog. De Russische veiligheidsdienst en het gevangeniswezen waren hen echter een stapje voor.

Lees meer »

Israël waarschuwt voor offensief tegen Rafah bij start van ramadan

Het Israëlische leger zal een offensief op de Palestijnse stad Rafah lanceren als alle Israëlische gijzelaars tegen 10 maart nog niet zijn vrijgelaten. Dat is zondag meegedeeld door de Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet. Op 10 maart start wellicht de ramadan, de islamitische vastenperiode.

Lees meer »

Van een gênante val tot een beha op het podium: dit zijn de grootste flaters in de geschiedenis van Miss België

Zaterdag weten we wie Emilie Vansteenkiste (22) mag opvolgen als mooiste meisje van het land. Hopelijk zet de nieuwe Miss België haar jaar in zonder flaters, want live afgaan op televisie wil natuurlijk niemand. Vroeger liep het vooral in de beruchte vragenronde al eens mis. “De hoofdstad van Vlaanderen? Paul Magnette?” Van een achtergebleven bh op podium tot het lachend

Lees meer »