Krantenkoppen

Man in verdenking gesteld voor dodelijke aanrijding boerenprotest Frankrijk

De bestuurder van het voertuig dat dinsdag een ander voertuig aanreed tijdens een wegblokkade van Franse boeren, waarbij twee mensen om het leven kwamen, is in verdenking gesteld en in hechtenis genomen. Dat heeft de procureur van Foix meegedeeld.

Meer krantenkoppen in België

Hoe echt is reality-tv écht? “De bus van ‘Extreme Makeover’ reed liefst negen keer voor- en achteruit”

De onthullingen bij ‘Extreme Makeover’, de ruzies in ‘Temptation Island’, de vriestemperaturen bij ‘De expeditie: Groenland’ en nu ook het veelbesproken ‘Astrid en Natalia: Back to Reality’. 23 jaar na de eerste editie van ‘Big Brother’ stikt het van de realityshows op tv. Maar hoe ‘echt’ zijn die eigenlijk? “De kijker weet altijd wel een beetje dat niet alles is

Lees meer »

De teller blijft gaan: al meer dan 155.000 euro ingezameld voor crowdfundingcampagne Acid

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

UPDATE. Twee wielertoeristen uit Lochristi overleden bij aanrijding met auto in Gent: bestuurder (45) had rijverbod, reed te snel en was onder invloed

In de haven van Gent zijn deze voormiddag twee wielertoeristen (45) om het leven gekomen nadat ze in een groepje op het fietspad aangereden werden door een Opel Astra. De bestuurder had een rijverbod, legde na het ongeval een positieve ademtest af en zou ook te snel gereden hebben. De andere drie fietsers raakten gewond. De slachtoffers zijn afkomstig uit

Lees meer »

Vochtproblemen bedreigen historische praalgraven in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge

Het Brugse gemeenteraadslid Andries Neirynck (Groen) luidt de alarmbel over vochtproblemen in de Onze-Lieve-Vrouwekerk: “Die bedreigen de historische praalgraven in het koor.” De politicus zal het probleem aankaarten tijdens de Brugse gemeenteraad op maandag 26 februari.
The post Vochtproblemen bedreigen historische praalgraven in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Monument tegen zinloos geweld in Lo beschadigd door vandalen

Het monument tegen zinloos geweld dat zich in het speelpark De Large bevindt in Lo (Lo-Reninge) is enkele dagen geleden beschadigd geraakt. Stenen zijn uit het monument getrokken en de steen met het opschrift ‘tegen zinloos geweld’ werd beklad met verf. “Het gaat wellicht om vandalisme en dat is erg te betreuren”, zegt burgemeester Lode Morlion.
The post Monument tegen

Lees meer »

Barsten in de muren en deuren die niet meer sluiten: werken Elia veroorzaken schade aan woningen in Ruien

In Ruien, bij Kluisbergen, hebben de werken van hoogspanningsbeheerder Elia schade veroorzaakt aan 2 woningen. Bij de aanleg van een ondergrondse kabel tussen Ruien en Chièvres, een stad in provincie Henegouwen, is een soort klei vrijgekomen die de woningen heeft aangetast. Elia heeft de werken meteen stilgelegd en belooft dat de eigenaars vergoed zullen worden voor de schade.

Lees meer »

Te koop: boot van mensensmokkelaars, veertig zwemvesten inbegrepen

Een zodiac, een opblaasbare motorboot, die in beslag werd genomen tijdens een onderzoek naar mensensmokkel aan de kust wordt openbaar verkocht op de overheidswebsite Finshop. Wie het hoogste bod doet, krijgt er zelfs veertig reddingvesten en jerrycans met benzine bij. “Onbegrijpelijk, choquerend zelfs”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

Treinverkeer tussen Ieper en Poperinge onderbroken door aanrijding

Het treinverkeer tussen Ieper en Poperinge is momenteel onderbroken door een aanrijding op de sporen. De hulpdiensten, politie en brandweer zijn ter plaatse aan de overweg in de Adriaansensweg in Ieper. Voor de treinreizigers worden vervangbussen van De Lijn voorzien.
The post Treinverkeer tussen Ieper en Poperinge onderbroken door aanrijding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blessin ongezien kwaad in de kring van Union na zege, Rouches trekken boetekleed aan voor razende fans: alle highlights van speeldag 27

Speeldag 27 van de reguliere competitie in onze Jupiler Pro League en de winnaar bovenin luistert alwéér – naast die van Anderlecht – naar de naam Union. Maar dat verhinderde Alexander Blessin niet om zijn spelers rond de middelcirkel samen te roepen en in een colère uit te barsten. Niet tevreden met hoe Union naliet Standard helemaal dood te doen

Lees meer »