Krantenkoppen

Marie (28) studeert voor knelpuntberoep, maar moet rondkomen met 950 euro per maand: “Om totaal moedeloos van te worden”

Zeven op de tien mensen die na hun 25ste studeren in het hoger onderwijs maakt zich tijdens hun opleiding zorgen over hun financiën. “Ik overleef door de steun van mijn vriend en mijn mama.”

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Moskou zegt landing Oekraïense special forces te hebben afgeweerd in zuiden Oekraïne

In verschillende Europese landen leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft. De Ierse regering maakte eind vorig jaar bekend dat de Staat nieuwe vluchtelingen uit het Oost-Europese land nog maximaal

Lees meer »

Sandy Buysschaert op achtste plaats West-Vlaamse CD&V-lijst

CD&V West-Vlaanderen maakte zaterdag zijn lijst voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Blankenberge versterkt Sandy Buysschaert de West-Vlaamse ploeg. “Een signaal vanuit de partijtop dat mijn lokaal werk als schepen van Openbare werken en Mobiliteit in Blankenberge in deze legislatuur is opgevallen”, zegt Buysschaert, die op de Vlaamse lijst de achtste plaats bekleedt.
The post

Lees meer »

Soldaat Serhiy (27) raakte zwaar verminkt toen hij op Russische antitankmijn reed: “Mijn vriendin heeft me in leven gehouden”

De Oekraïense president Zelensky heeft voor het eerst toegegeven dat al 31.000 van zijn militairen zijn gesneuveld in de oorlog met Rusland. Hoeveel gewonden er vielen, wilde hij niet zeggen. Maar velen zijn voor het leven verminkt. Zoals frontsoldaat Serhiy Raylyan (27). Hij is blind en verloor beide benen door een Russische mijn. Artsen vreesden voor het ergste, maar

Lees meer »

Parlement Ghana keurt voorstel goed dat homoseksualiteit strafbaar maakt

In Ghana heeft het parlement groen licht gegeven voor een wetsvoorstel dat homoseksualiteit strafbaar stelt. Wie zich als LGBTQ+ identificeert, kan een celstraf tot 3 jaar krijgen. Mensenrechtenorganisaties vrezen een heksenjacht op de LGBTQ+-gemeenschap. Volgens waarnemers bestaat er weinig kans dat deze wet er komt, omdat de president niet geneigd is ze te ondertekenen.

Lees meer »

België haalt klimaatdoelstellingen niet: Europese Commissie spoort ons land aan om “inspanningen aanzienlijk te verhogen”

De Europese Commissie vraagt België om bijkomende maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen door het verkeer en gebouwen sterker in te perken en meer hernieuwbare energie te gebruiken. Met het huidige plan zal ons land de bindende doelstellingen niet halen. Dat staat in de aanbevelingen over het Belgische energie- en klimaatplan die de Commissie vrijdag heeft gepubliceerd. Tegen

Lees meer »

Grootste carnavalstoet ooit trekt door Brugse straten

Zaterdagnamiddag trok de grootste stoet in de geschiedenis van het Brugse carnaval door de straten van de Brugse binnenstad. Maar liefst vijfentwintig wagen namen deel en daarmee mogen we echt wel spreken van een flinke heropleving van carnaval in Brugge.
The post Grootste carnavalstoet ooit trekt door Brugse straten appeared first on KW.be.

Lees meer »

GO! Basisschool De Polyglot heeft eigen boekenruilkast:“Ook voor wie geen leerling is”

“Met trots introduceren we de boekenruilkast,” klinkt het bij GO! Basisschool De Polyglot in Spiere-Helkijn. Kinderen en ouders kunnen na schooltijd een Nederlandstalig boek ontlenen. Als het uit is, kunnen ze dat ruilen voor een nieuw boek. “We willen kinderen aanzetten om zoveel mogelijk in het Nederlands te lezen”, klinkt het.
The post GO! Basisschool De Polyglot heeft eigen boekenruilkast:“Ook

Lees meer »

INTERVIEW. Kenza Ameloot reageert voor het eerst op titel Miss Belgie 2024: “Als ik één kind kan helpen, is mijn jaar geslaagd”

“Ik was altijd het ‘anders’ kindje, met een anderskleurige mama.” Dat vertelt Kenza Ameloot (22) in haar eerste interview als Miss België 2024. Haar doelstellingen maakt ze daarin ook meteen duidelijk. Ze wil het komende jaar van haar ongelooflijke kans gebruik maken om hulp aan te reiken aan elk kind dat dat nodig heeft. “Om te kunnen helpen moet je

Lees meer »

Sterren en kometen op het groepsfeest van Chiro Avelgem

De Spikkerelle in Avelgem is zaterdag het decor voor het groepsfeest van Chiro Avelgem. Volgens het klassieke concept voert elke afdeling een ‘showtje’ op. ‘Kosmische kameraden’ luidt het thema van dit jaar. Twee uur lang zullen 150 jonge sterren dus schijnen op het podium.
The post Sterren en kometen op het groepsfeest van Chiro Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »