Krantenkoppen

Marie (28) studeert voor knelpuntberoep, maar moet rondkomen met 950 euro per maand: “Om totaal moedeloos van te worden”

Zeven op de tien mensen die na hun 25ste studeren in het hoger onderwijs maakt zich tijdens hun opleiding zorgen over hun financiën. “Ik overleef door de steun van mijn vriend en mijn mama.”

Meer krantenkoppen in België

Duizenden Oekraïners zoeken naar vermiste dierbaren: “Ik moet al een jaar en vijf maanden met de onzekerheid leven of mijn man nog leeft of niet”

In Oekraïne worden sinds het begin van de Russische invasie op 22 februari 2022 meer dan 30.000 mensen vermist. Het gaat niet alleen om soldaten, maar ook om burgers en kinderen die de afgelopen 24 maanden zijn verdwenen. Duizenden familieleden leven in kwellende onzekerheid, maar geven de zoektocht naar hun vermiste dierbaren niet op. De Oekraïense journalist en fotograaf Evgeniy

Lees meer »

B2B-event FTR CONF toont hoe werken er in de toekomst zal uitzien

Van 16 tot 21 maart vindt Flanders Technology and Innovation (FTI) plaats, een zesdaags festival rond innovatie en technologie. Eén van de kleppers in het programma is het B2B-event FTR CONF op donderdag 21 maart.
The post B2B-event FTR CONF toont hoe werken er in de toekomst zal uitzien appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karen Damen presenteert trouw van haar ex Regi en deze BV’s staan gastenlijst: dit weten we over showbizzhuwelijk van het jaar

Dinsdag is het zover: dan stappen Regi Penxten (47) en Kristel Hubeny (35) in het huwelijksbootje in Zuid-Afrika. Iedereen mag getuige zijn van hét sprookjeshuwelijk van het jaar. De grote dag van de twee tortelduifjes is vanaf 15.00 uur volledig live te volgen bij VTM 2. Wie gaat presenteren? Wie komt er? En wat mogen we verwachten? Wij zetten alles

Lees meer »

Hardleerse winkeldief riskeert alweer twee jaar cel voor negen feiten in Brugge en Oostkamp: “Een doodtriestig geval”

Een 31-jarige Bruggeling blijft de veroordelingen voor winkeldiefstallen aaneenrijgen. Voor negen feiten in Brugse en Oostkampse supermarkten riskeert hij nu twee jaar effectieve celstraf. “We moeten de winkels hun rust teruggeven”, aldus de procureur.
The post Hardleerse winkeldief riskeert alweer twee jaar cel voor negen feiten in Brugge en Oostkamp: “Een doodtriestig geval” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cuba vervijfvoudigt prijs van brandstof

De verhoging van de brandstofprijs met ruim 400 procent in Cuba gaat op 1 maart in, een maand later dan aanvankelijk gepland, zo heeft de regering bekendgemaakt. "Vanaf 1 maart wordt de maatregel van kracht die de kleinhandelsprijzen van brandstof bijwerkt", zo werd de minister van Financiën en Prijzen, Vladimir Regueiro, door de staatskrant Granma geciteerd.

Lees meer »

Achter de schermen bij ‘De droomfabriek’: “Sinds de tweede liveshow hoop ik voortdurend dat we een winnaar aan de lijn krijgen”

Dat Vlaanderen ook dertig jaar na het origineel nog steeds in het wilde weg fantaseert, ziet u elke week in ‘De droomfabriek’. Van een gebouw platwalsen met een sloopkogel tot vliegen met ganzen: voor de zeventienkoppige productieploeg lijkt geen wens te absurd. Wij spraken met de makers, die ons een exclusieve blik achter de schermen gunnen. Hoe slaagt de ploeg

Lees meer »

Burgemeester Sandy Evrard voert lijst MLM aan in Mesen: “Maar ik wil niet zoals mijn collega in Kortrijk de grootste zijn”

In Mesen werd de lijst MLM voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober voorgesteld. Huidig burgemeester Sandy Evrard wordt lijsttrekker. “Dit betekent geenszins dat ik opnieuw burgemeester wordt. Het is de persoon met de meeste stemmen die de algemene leiding zal hebben over de stad.”
The post Burgemeester Sandy Evrard voert lijst MLM aan in Mesen: “Maar ik wil niet zoals

Lees meer »

INTERVIEW. Dit is Anna Roos (19), de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad: “Op wie ik ga stemmen? Net als 499.999 andere jongeren weet ik het nog niet”

De vrouw die de komende drie jaar de stem van 2,7 miljoen Vlaamse kinderen en jongeren vertegenwoordigt, heet Anna Roos (19). Wie is de jonge Turnhoutse? Wat wil ze als nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad bereiken? En hoe sterk staat ze in haar schoenen? “Negatieve commentaar, platte en seksistische opmerkingen, zoals ik die nu al soms op X krijg:

Lees meer »

Deila zondag wellicht nog op bank bij Club, dat Mignolet en De Cuyper even dreigt kwijt te zijn

Niets dan ellende bij Club Brugge, waar Ronny Deila volgens de eerste signalen alvast niet vóór zondag ontslagen zou worden. In Genk moet blauw-zwart het wellicht wel zonder doelman en steunpilaar Simon Mignolet – de doelman kampt met een hamstringprobleem. En dan is er nog Maxim De Cuyper, die na zijn duw aan ref D’hondt een schorsing van vijf matchen

Lees meer »

André Hazes reageert voor het eerst op onterving door moeder Rachel: “Het verbaast me niet meer”

André Hazes jr. (30) heeft voor het eerst gereageerd op het nieuws dat zijn moeder hem ooit voor een korte periode heeft onterfd. Dit feit kwam recentelijk aan het licht tijdens een getuigenverhoor in de rechtszaak tussen Rachel Hazes en twee voormalige zakenpartners“Ik geloof niet dat het onzin is, het is wel degelijk waar”, zegt de zanger aan ‘RTL Boulevard’.

Lees meer »

LIVE. Honderden boeren trekken naar Brussel voor betoging: horden tractoren al rijendik aan de Wetstraat, eerste vuurtjes gestookt

Vandaag houden landbouwersorganisaties een nieuwe betoging in de hoofdstad, naar aanleiding van de Europese top van de ministers van Landbouw in Brussel. De landbouworganisaties vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Er worden opnieuw honderden tractoren verwacht. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Rare Disease Day: Denis (63) lijdt aan Amyloidosis ATTR

Op Rare Disease Day (29 februari) wordt er extra aandacht gevraagd voor mensen die lijden aan een zeldzame ziekte. Zowat 5 procent van de hele bevolking heeft hiermee te maken. Door het gebrek aan kennis over deze aandoeningen stoten deze mensen nog veel te vaak op onbegrip en onzekerheid. Ook Denis Wolfs (63) uit Oostende weet exact hoe dat voelt.<br

Lees meer »