Krantenkoppen

Medeleerling doodt meisje (18) op Duitse school: “Conflict in relationele sfeer”

In het Duitse dorp Sankt Leon-Rot is een 18-jarig meisje op school door een leeftijdsgenoot om het leven gebracht. De vermoedelijke dader is na een klopjacht opgepakt, meldt de politie.

Meer krantenkoppen in België

Moeder Navalny krijgt ultimatum en heeft 3 uur om te beslissen: “Ofwel geheime begrafenis in intieme kring, ofwel begraaft gevangenis hem zelf”

De moeder van de vorige week overleden Poetin-criticus Aleksej Navalny (47) is vanmiddag voor een ultimatum geplaatst door de Russische autoriteiten. Dat meldt de woordvoerder van Navalny – Kira Jarmysj – op X. “Ofwel gaat ze binnen de drie uur akkoord met een geheime begrafenis in intieme kring, ofwel begraaft de gevangenis hem zelf op het terrein van de strafkolonie”,

Lees meer »

Non-binaire tiener om het leven gekomen na vechtpartij op school in Oklahoma, na jaar vol pesterijen: “In elkaar geslagen in wc’s”

In de Amerikaanse staat Oklahoma is ophef ontstaan na het overleden van de 16-jarige Nex Benedict, die zich als non-binair identificeerde en op school in elkaar geslagen werd door oudere meisjes op de toiletten. De tiener werd al meer dan een jaar gepest, zo bleek. De angst in de LGBTQ+-gemeenschap wordt er opnieuw door aangewakkerd.

Lees meer »

Krijgt YouTube-fenomeen Acid straks in Brugge echt een “zwaardere” straf dan Reuzegommers voor beruchte video?

Straks kent YouTube-fenomeen Nathan Vandergunst, of Acid, zijn straf nadat hij de namen en gezichten van (ex-)Reuzegommers bekendmaakte in een video. Als hij veroordeeld wordt, hangt hem mogelijk een celstraf en een boete boven het hoofd. Vandergunst klaagt aan dat zijn straf mogelijk zwaarder gaat zijn dan die van de Reuzegom-leden. Maar is dat wel zo? En kan je die

Lees meer »

“Zijn lichaam zou blauwe plekken vertonen die kunnen wijzen op stuipen.” Mysterie rond overlijden van Navalny blijft: heeft Poetin iets te verbergen?

Aleksej Navalny, de belangrijkste tegenstander van Vladimir Poetin, overleed afgelopen vrijdag plots op 47-jarige leeftijd in een Russische strafkolonie in het Noordpoolgebied. Wat er juist gebeurde, is nog een mysterie. Wordt dat ooit opgehelderd in het Rusland van Poetin, dat steeds meer trekjes krijgt van dat van Lenin en Stalin?

Lees meer »

“Traditie die we moeten koesteren”: vinkenmaatschappij Niet Rijk maar Recht uit Meulebeke bestaat 175 jaar

Op zondag 18 februari was er feest bij de Koninklijke Vinkenmaatschappij Niet Rijk maar Recht naar aanleiding van het 175-jarig bestaan van de vereniging. In het kasteel Ter Borcht in Meulebeke werden de bestuursleden en leden plechtig ontvangen.
The post “Traditie die we moeten koesteren”: vinkenmaatschappij Niet Rijk maar Recht uit Meulebeke bestaat 175 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostends gemeenteraadslid Nathan Blondé laat 35 toppolitici aan het woord in nieuw boek

Dinsdag is het boek: ‘Brieven van de politiek’ van de 31-jarige Nathan Blondé verschenen. In het boek laat het gemeenteraadslid voor Vooruit Oostende, die ook ondernemer is, 35 bekende politici aan het woord in een beknopte brief over de uitdagingen en oplossingen voor ons land. “Zie het als een beknopte gids voor het komende verkiezingsjaar.”
The post Oostends gemeenteraadslid Nathan

Lees meer »

Ontploft succes voor Kuurne-Brussel-Kuurne weer even snel opgekraamd: “Grote Markt stond bomvol”

Kuurne-Brussel-Kuurne, de eerste West-Vlaamse wielerklassieker van 2024, startte zondag 25 februari voor het eerst op de Grote Markt in Kortrijk. De gewijzigde locatie van het startpodium lijkt een schot in de roos. “De evaluatie moet nog volgen, maar op het eerste zicht lijkt alles voor herhaling vatbaar”, zegt bestuurslid Mathieu Tytgat.
The post Ontploft succes voor Kuurne-Brussel-Kuurne weer even snel

Lees meer »

Europa tikt België op de vingers voor ontoereikend klimaatplan: “Hernieuwbare energie duidelijk te kort”

De Europese Commissie heeft het Belgisch klimaatplan voor 2030 officieel gewikt en gewogen en voornamelijk te licht bevonden. Europa ziet enkele goede zaken, maar vooral toch veel werkpunten. Op het vlak van het aandeel hernieuwbare energie in de energiemix bijvoorbeeld: "België blijft er duidelijk onder de doelstelling". Tegen juni moet er een nieuw en beter plan op tafel liggen, maar

Lees meer »

Mila, dochter van Freek Braeckman, combineert thuisonderwijs met topsport: “Het blijft zoeken naar de juiste balans”

“Ik heb mijn weg in het competitieleven moeten zoeken. Ik legde mezelf te veel druk op.” Mila Braeckman (18), dochter van VTM-nieuwsanker Freek (44), kiest als topatlete voluit voor de paardensport. Ze is ambassadrice van de bekende paardenshow ‘Cavalluna’, maar haar passie vraagt ook heel wat opoffering en is niet risicovrij, vertelt ze in dit exclusief interview. “Met paardensport alleen

Lees meer »

Moet je belastingen betalen op spullen die je via tweedehandssites verkoopt? “Alleen als je winst maakt”

Wanneer je tweedehandsspullen verkoopt op het internet, moet je daar normaal geen belastingen op betalen. Platformen zoals 2dehands en Vinted spelen gegevens van verkopers wél door aan de fiscus als ze vermoeden dat het gaat om een bijverdienste met winst. Dan moet je in principe wel belastingen betalen. "De fiscus zal altijd zelf de afweging maken of het om beroepsinkomsten

Lees meer »

Ouderraad organiseert stand-up comedyavond in kerk Vijfwegen: “Onze school verbindt de buurt”

De ouderraad van Vrije Basisschool De Brug afdeling Vijfwegen pakt op zaterdag 23 maart uit met ‘Kerke Komiek’, een stand-up comedyavond met praatcafé die plaatsvindt in de kerk op De Vijfwegen. De opbrengst vloeit integraal naar de school. De Dwaallichtjestocht, een andere organisatie van de ouderraad, ging dit jaar niet door, maar is nog niet afgeschreven.
The post Ouderraad organiseert

Lees meer »