Krantenkoppen

Meisje (18) gedood door medeleerling in Duitse school

Een 18-jarig meisje is door een leeftijdsgenoot gedood op school in het Duitse Sankt Leon-Rot, een dorp nabij Heidelberg. De vermoedelijke dader is na een klopjacht opgepakt. Dat meldt de politie.

Meer krantenkoppen in België

Twee jaar nadat Rusland werd geweigerd en Oekraïne won, is Israël wél welkom op Songfestival: “Maar dat was iets anders”

Israël is er voorlopig nog steeds bij tijdens het Eurovisiesongfestival. Ondanks een petitie om het land te bannen, ondertekend door bijna 40.000 mensen. Het muziekfeest vindt in mei plaats in Malmö, de thuis van minstens 5.000 Palestijnen. Twee jaar geleden werd Rusland nochtans geweigerd én wonnen de Oekraïense deelnemers met een massa punten. “Maar dat was iets anders.”

Lees meer »

LIVE GAZA. Wereldvoedselprogramma staakt voedselhulp in noorden Gaza – Leider van Hamas in Egypte voor onderhandelingen over nieuwe wapenstilstand

Ismail Haniyeh, de leider van Hamas, is dinsdag in de Egyptische hoofdstad Caïro aangekomen voor onderhandelingen over een nieuwe wapenstilstand in de oorlog met Israël in de Gazastrook. Ondertussen zijn de VS zijn van plan een resolutie voor te leggen aan de VN-Veiligheidsraad die pleit voor een tijdelijke gevechtspauze “zo snel als praktisch mogelijk”, terwijl Israël ermee dreigt het grondoffensief

Lees meer »

Eminem maakt nieuwe documentaire over extreme fans

Eminem gaat een nieuwe documentaire produceren over de ‘stan’-cultuur. Dat meldt ‘Variety’. Stans, de term die de rapper bedacht in zijn gelijknamige nummer uit 2000 met Dido, zijn extreem fanatieke fans. In dat nummer rapt hij over een superfan die denkt dat hij een parasociale relatie met de artiest heeft.

Lees meer »

Belgische bisschoppen willen afschaffing van verplicht celibaat

In de aanloop naar de bisschoppensynode van oktober in Rome hebben de Belgische bisschoppen voor vrouwelijk diaconaat en de afschaffing van het verplichte celibaat gepleit. De bisschoppen omschrijven hun prioriteiten in een ontwerptekst die ter bespreking wordt voorgelegd aan gespreksgroepen en raden in de verschillende bisdommen. De echo’s daarvan worden tegen 7 april samengebracht en vervolgens aan het secretariaat van

Lees meer »

Vlaamse overheid opnieuw teruggefloten over zorgbudgetten voor personen met handicap: Simon uit “Down the road” moet volledig budget krijgen

Opnieuw heeft een arbeidsrechter geoordeeld dat het persoonsvolgend budget van iemand met een handicap niet mag worden gehalveerd. De Vlaamse overheid halveerde bij wijze van "experiment" het budget van 1.100 mensen. Eén van hen was Simon, ook bekend van het VRT-programma “Down the road”. Door de uitspraak van de rechter krijgt Simon nu toch het volledige budget dat hem was

Lees meer »

“Harry was verliefd op Kate” en Charles voelde zich “in de steek gelaten”: nieuw boek geeft inkijk in woelige relaties Brits koningshuis

“Misschien was Harry een beetje verliefd op Kate.” Die uitspraak deed Brits royalty-experte en biografe Ingrid Seward in een recent interview over haar nieuwe boek ‘My mother and I’, dat eigenlijk gaat over de relatie tussen koning Charles en zijn moeder, wijlen de Queen. En het is niet de enige opmerkelijke onthulling die Seward doet.

Lees meer »

Het gaat ‘ BLIKSEMSNEL’ voor de 23-jarige Jérémie Vrielynck: “Nieuwe muziek, producties maken voor topartiesten, een eigen studio en twee grote musical hoofdrollen. Daar kon ik alleen maar van dromen!”

Het gaat ‘BLIKSEMSNEL’ voor de nog maar 23-jarige artiest, acteur, songwriter/producer en muzikant Jérémie Vrielynck. De uitgeweken West-Vlaming woont ondertussen al enkele jaren met zijn vriendin in het Kempense Geel waar je hem bijna dagelijks vindt in zijn opnamestudio. Met o.a. Gers Pardoel, Sean Dhondt, Wim Soutaer, Isabelle Adam, … kwam daar al heel wat schoon volk over de vloer.

Lees meer »