Krantenkoppen

Michael Verschueren, zoon van Mister Michel, wordt gemeenteraadslid voor Open VLD in Dilbeek

Michael Verschueren (53), gewezen bestuurslid van voetbalclub Anderlecht en zoon van gewezen Anderlecht-manager Michel Verschueren, wordt gemeenteraadslid voor LV Burger-Open VLD in Dilbeek. Hij volgt er Yasmine Bouabbi (28) op, die andere uitdagingen wil opzoeken.

Meer krantenkoppen in België

“Subsidie lijkt eerder tegen te werken”: oudere sollicitanten die werkgever recht op subsidie geven negatiever ingeschat

Werkzoekenden ouder dan 58 jaar voor wie werkgevers een subsidie kunnen krijgen bij een aanwerving, worden door die werkgevers negatiever ingeschat op vlak van productiviteit. Dat blijkt uit een onderzoek van UGent dat concludeert dat de mogelijke subsidie negatieve gedachten opwekt bij de werkgevers, zo schrijft ‘De Morgen’.

Lees meer »

Finland halveert erg hoge zelfmoordcijfers

Hoewel Finland zich volgens het World Happiness Report “het gelukkigste land ter wereld” mag noemen, kampt het nog steeds met hoge zelfmoordcijfers. Finland stond lange tijd op de lijst van landen met de hoogste zelfmoordcijfers ter wereld, maar het Scandinavische land heeft die cijfers nu gehalveerd. Opvallend is dat België het slechter doet.

Lees meer »

Dirk (54) is al dagen vermist op de Azoren, politie zet speurhonden en drones in om hem te vinden: “Het ziet er niet goed uit”

De Portugese politie zoekt al vijf dagen naar een Belg die vermist is geraakt op de Azoren. Dirk Denis (54) verdween tijdens een wandeling rond een kratermeer in een oude vulkaan op São Miguel. Ondertussen vrezen de lokale autoriteiten het ergste. “Het ziet er niet goed uit”, aldus woordvoerder Helder Madeiros (Comando Regional dos Açores).

Lees meer »

Knack, Trends en Kanaal Z ontvangen partijvoorzitters voor exclusief verkiezingsdebat

Op dinsdag 27 februari organiseren Knack, Trends en Kanaal Z het eerste grote voorzittersdebat van dit verkiezingsjaar. Op 27 maart is het dan de beurt aan Le Vif, Trends/Tendances en Canal Z. Deze samenwerking bereikt anderhalf miljoen Belgen.
The post Knack, Trends en Kanaal Z ontvangen partijvoorzitters voor exclusief verkiezingsdebat appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Anna Roos (19) is de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad: “In het skatepark was ik het enige meisje. Maar dat bleek een voordeel”

De vrouw die de komende drie jaar de stem van 2,7 miljoen Vlaamse kinderen en jongeren vertegenwoordigt, heet Anna Roos (19). Wie is de jonge Turnhoutse? Wat wil ze als nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad bereiken? En hoe sterk staat ze in haar schoenen? “Negatieve commentaar, platte en seksistische opmerkingen, zoals ik die nu al soms op X krijg:

Lees meer »

Kenny (50) werd doodverklaard door zijn bank, die al wekenlang rekeningen blokkeert: “De impact op mijn bedrijf is enorm”

Kenny Van Rompaey (50) uit Grobbendonk werd door zijn bank Belfius onterecht doodverklaard. Hierdoor zijn de rekeningen van zijn firma, KVR Reinigingswerken, al bijna drie weken geblokkeerd. “De impact is enorm, en ik krijg bij Belfius in Brussel niemand te pakken”, zegt Kenny. De woordvoerder van Belfius laat weten de zaak te onderzoeken.

Lees meer »

“Geen euforie, maar we moeten ook niet panikeren”: grijpt Soudal Quick-Step na tegenvallende Omloop herkansing in Kuurne?

Het was een van de grote vragen voor de start van het Vlaamse wielerseizoen: hoe goed zou Julian Alaphilippe (31) zijn? Hoe zou de Fransman in de Omloop reageren na alle commotie rond de uitspraken van baas Patrick Lefevere? Antwoord: de ex-wereldkampioen kende een rotdag en haalde de finish niet. Evaluatie van de ploeg: “Julian was goed!” Ook miserie heeft

Lees meer »

Ruim 70 wapens in beslag genomen tijdens huiszoeking bij Franse acteur Alain Delon

Bij een huiszoeking in de woning van de Franse acteur Alain Delon in Douchy-Montcorbon, in het departement Loiret, zijn maar liefst 72 vuurwapens en meer dan 3.000 patronen in beslag genomen. Dat heeft het parket van Montargis dinsdag bekendgemaakt. De zwaar zieke acteur heeft “geen enkele toestemming om een vuurwapen te bezitten”, benadrukte het gerecht in een communiqué.

Lees meer »