Krantenkoppen

“Mijn rookstop veranderde alles”: Jonathan (44) is in bijberoep sportcoach en wil je meer laten bewegen

Om ook anderen te helpen bij het sporten volgde Jonathan Hostyn uit Oudenburg een opleiding sportcoach in avondonderwijs. “Door zes jaar geleden met roken te stoppen ben ik beginnen sporten, vooral lopen. En daardoor ben ik veel gaan opzoeken over opbouw en training”, vertelt Jonathan.

Jonathan Hostyn (44) woont met zijn gezin – echtgenote Mieke Geldhof en hun zonen Elijah en Alouis langs de Westkerksestraat. Hij is beroepshalve installateur van verwarming en sanitair. “Nu ben ik in bijberoep sportcoach, ja, een heel andere branche. De aanzet gaat zes jaar terug. Ik ben toen gestopt met roken en beginnen lopen. Door de sigaretten te laten en te sporten voelde ik dat mijn lichaam veranderde en ik me mentaal veel positiever voelde. Nooit gedacht dat ik zo fit zou kunnen worden”, lacht Jonathan.

“Ik had nooit gedacht dat ik zo fit zou worden”

“Door te lopen leer je ook mensen kennen. Onderweg kom je gelijkgestemden tegen. En van het een kwam het ander: men begon me om tips en advies te vragen omdat ik toch al wat had bijgeleerd over sporten”, vertelt Jonathan. “Ik heb dan een opleiding sportcoach gevolgd in avondonderwijs, omdat ik meer wilde te weten komen over hoe je lichaam reageert op het sporten. Nu volg ik nog een bijkomende opleiding in de Vlaamse trainersschool”, is Jonathan heel gemotiveerd. “Wie dat wil, kan dus bij mij terecht voor advies en ook om wat te trainen, want ik heb mijn garage ingericht als fitnesslokaal met loopband, gewichten en fietstrainer om testen te doen.”

Vaarwel aan de sigaret

“Dat ik me nu profileer als sportcoach, heeft vooral tot doel om mensen te motiveren en aan te moedigen om te blijven sporten, vooral richting duursporten. En dat ik gestopt ben met roken, is niet alleen om mezelf beter te voelen, maar ook om de kinderen niet in aanraking te laten komen met de sigaret”, vindt Jonathan belangrijk.

Ook de zonen Elijah (15) en Alouis (13) zijn sportief en spelen allebei bij White Star Oudenburg. Mama Mieke, die medisch medewerker is in AZ Oostende, is weer beginnen studeren. “Ze volgt een opleiding in de voedingsleer”, vertelt Jonathan, die zijn bedrijfje Stay, fit, run, health doopte. Wie een eerste ervaring wil opdoen met Jonathan als sportcoach, kan dat straks in de nieuwe cursus Start to Run, waar hij beginnende lopers zal bijstaan.

Info: www.staycoaching.be en 0485 03 29 98.

The post “Mijn rookstop veranderde alles”: Jonathan (44) is in bijberoep sportcoach en wil je meer laten bewegen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Opgepakte Belgische soldaten worden in afzondering gehouden binnen detachement in Noorwegen

De vier leden van het 2de Bataljon Commando die gearresteerd en vervolgens vrijgelaten werden na een vechtpartij in de Noorse stad Åndalsnes, worden tot het einde van de verhoren in afzondering gehouden binnen het Belgische detachement in Noorwegen, zonder enige vorm van communicatie. Dat meldt Defensie. “Op verzoek van de Noorse autoriteiten blijven ze tot nader order daar”, klinkt het.

Lees meer »

Actievoerders vragen in Londen vrijlating Julian Assange: Brits hooggerechtshof spreekt zich uit over uitlevering aan VS

Aanhangers van de opgesloten Wikileaks-oprichter Julian Assange eisen dinsdag zijn vrijlating voor het gebouw van het Britse hooggerechtshof. Dinsdag en woensdag buigt het High Court zich over een verzoek van Assange om zijn uitlevering naar de VS te blokkeren. De tweedaagse zitting vormt de laatste kans voor Assange om de uitlevering voor een Britse rechtbank tegen te houden.

Lees meer »

Trio lanceert ‘new look’ KFC Lissewege, dat volgend seizoen doorstart maakt in vierde provinciale

Bjorn Bossuyt, Francis Gobert en Seppe Stael hebben het new look KFC Lissewege boven de doopvont gehouden. Het trio, dat de clubkleuren in het hart draagt, gaat veel tijd en energie steken in de doorstart van de Vaartploeg. Seppe Stael: “Als kleinzoon van preses Johan Dauwens wil ik mijn steentje bijdragen. Het werk van mijn grootvader mag niet verloren gaan.”<br

Lees meer »

Na dagen zonder licht

In het Noorse Andøyo ontwaken de inwoners uit hun gedwongen Arctische siësta. Wanneer in die regio de nacht valt, gaat het licht er twee lange maanden helemaal uit. Toen er aan de horizon plots enkele tinten oranje en roze verschenen, was fotograaf Sébastien Van Malleghem er bij om de eerste warme gloed op het gezicht vast te leggen.

Lees meer »

Verjaardagscadeautje levert vrouw een werkstraf van 46 uur op

De 25-jarige A.W. uit Aalst werd op 21 november 2021 betrapt met een grote hoeveelheid drugs op zak. Daarvoor gaf ze een wel heel opmerkelijk excuus aan de rechter, die haar veroordeelde tot een werkstraf.
The post Verjaardagscadeautje levert vrouw een werkstraf van 46 uur op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze boeren voelen zich “bekocht” na gesprek met Demir: “Daarom willen we de acties opvoeren”

Na de actie in Antwerpen en het gesprek met minister Demir voelden Stijn Vandelanotte (33) en z’n collega’s zich “bekocht”. Ze schreven een brief, die woensdagavond massaal werd gedeeld. “We zijn bereid tot marathonacties”, klinkt het onheilspellend.
The post Deze boeren voelen zich “bekocht” na gesprek met Demir: “Daarom willen we de acties opvoeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat is nieuw tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne editie 2024? “Fietsers krijgen gratis portie bitterballen”

Kuurne-Brussel-Kuurne, de eerste West-Vlaamse wielerklassieker van 2024, start zondag 25 februari voor het eerst op de Grote Markt. De gewijzigde locatie van het startpodium is niet de enige nieuwigheid. Voor het eerst wordt de JOWAN Kluisbergpremie uitgereikt, Hugo Derycke (57) verkent het parcours al lopend, er is een grotere beleving voor de supporter en een fietsparking op het Schouwburgplein mét

Lees meer »