Krantenkoppen

Minister Dedonder en Chef Defensie beklemtonen noodzaak bijwerken moderniseringsplannen

Minister van Defensie Ludivine Dedonder en Chef Defensie, admiraal Michel Hofman, hebben woensdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van Defensie de noodzaak onderstreept om de moderniseringsplannen van het Belgische leger bij te werken. Dat om de “geopolitieke onzekerheden” beter het hoofd te kunnen bieden.

Meer krantenkoppen in België

“Met Vanaken speelt Anderlecht los kampioen”: onze analisten kiezen hun ‘Mixed XI’ van Club en RSCA, maak ook zelf de oefening!

Simon Mignolet of toch Kasper Schmeichel tussen de palen? Een vooral Brugs of Brussels middenveld? En Dolberg of Jutglà als spits? In aanloop naar de kraker tussen Club Brugge en Anderlecht van zondag stelden onze voetbalanalisten hun ‘Mixed XI’ van beschikbare spelers samen. De geschorste Igor Thiago was dus bijvoorbeeld geen optie. Ontdek hieronder hun keuzes en laat via onderstaande

Lees meer »

Liefst 120 miljoen euro witgewassen voor criminelen, maar Oostendse Marchand Brothers komen weg met milde straf

Peperdure wagens, chique kostuums en een penthouse in het Europacenter: decennialang maakten de tweelingbroers Peter en Rudolf Marchand grote sier in Oostende. Maar in 2019 vielen de ‘keizers van Oostende’ van hun voetstuk. Donderdag kregen de 71-jarige zakenlui celstraffen met uitstel voor grootschalige witwaspraktijken en cavazwendel. Hun verweer was – op z’n zachtst gezegd – opmerkelijk.
The post Liefst 120

Lees meer »

Lagere bonus voor AB-InBev-CEO Doukeris

De miljoenenbonus voor de CEO van AB InBev, Michel Doukeris, is opnieuw gedaald. Dat blijkt donderdag uit het remuneratieverslag dat de Belgisch-Braziliaanse bierreus publiceerde samen met de jaarcijfers.

Lees meer »

Ongenaakbare Dames Scor hebben titel voor het grijpen

Het damesvoetbal leeft in Oostrozebeke. In tegenstelling tot hun mannelijke collega’s rijven de dames van kapitein Philine Verbrugghe (33) de ene overwinning na de andere binnen. De dames staan eerste in de ranking van tweede provinciale met maar liefst 12 punten voorsprong op de tweede. De dames haalden 48 op 48, dus geen enkel verliespuntje en dit met nog acht

Lees meer »

Jaar nadat eerste baby in hun armen stierf, verwelkomen Jonas en Elodie uit Zonnebeke hun schrikkelkindje: “We noemden hem naar Marcel”

Een geboorte op een schrikkeldag was geen thema bij Jonas en Elodie. “Hij is gezond, da’s het belangrijkste”, zegt het jonge koppel opgelucht. Een jaar eerder zagen ze hun eerste baby’tje sterven in hun armen.
The post Jaar nadat eerste baby in hun armen stierf, verwelkomen Jonas en Elodie uit Zonnebeke hun schrikkelkindje: “We noemden hem naar Marcel” appeared first

Lees meer »

Toyota roept in VS 381.000 pick-uptrucks terug

Toyota roept in de Verenigde Staten ongeveer 381.000 middelgrote pick-uptrucks van het type Tacoma terug, zo meldt het bedrijf. Dat doet de Japanse autofabrikant omdat een onderdeel van de achteras kan loskomen, waardoor het risico op een ongeval toeneemt.

Lees meer »

Assisen Scalpelmoord: Oudaha probeerde net voor de moord woning van buurmeisje binnen te dringen

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) heeft een toenmalige vriendin van de beschuldigde een opvallende getuigenis afgelegd. De jonge vrouw verklaarde hoe ze in ruil voor cocaïne seks had met de beschuldigde. Net voor de moord op Jill Himpe (36) probeerde Oudaha op 5 november 2019 ook de woning van de getuige binnen te dringen.
The post Assisen Scalpelmoord:

Lees meer »

Titelstrijd ligt weer helemaal open na comfortabele 0-3-zege van KSC Dikkelvenne bij Eendracht Aalst

KSC Dikkelvenne heeft de topper in tweede amateurklasse A gewonnen. Eendracht Aalst stond al na amper zeven minuten een doelpunt in het krijt na mistasten in de defensie. De thuisploeg was vooral gevaarlijk op stilstaande fases, maar stuitte vooral op doelman Beernaert. In de tweede helft miste Mputu een strafschop, een vrije trap van De Man waaide er aan de

Lees meer »

Lening aan Lago-zwembad goedgekeurd:“Financiële bijsturing noodzakelijk”

De gemeenteraad in Zwevegem heeft de lening aan het LAGO-zwembad nu ook officieel goedgekeurd. Zwevegem leent zo’n 1.537.203 euro aan LAGO. Tijdens de raad vormde enkel de afgesproken verdeelsleutel tussen Kortrijk en Zwevegem (58/42) nog een klein obstakel.
The post Lening aan Lago-zwembad goedgekeurd:“Financiële bijsturing noodzakelijk” appeared first on KW.be.

Lees meer »