Krantenkoppen

“Moeten zeggen dat het weer 14-0 was, dat is beschamend”: jeugdvoetballers over verliezen (en winnen) met monsterscores

De nieuwe regel tegen monsterscores kan op bijval rekenen in het Vlaamse jeugdvoetbal. “Je leert verliezen, maar het is nooit echt plezant. Op school moeten zeggen dat het wééral 14-0 was, dat is beschamend.”

Meer krantenkoppen in België

Annie M.G. Schmidt hield eigen abortus 30 jaar geheim en kende de vader niet: “Ik weet alleen dat hij blauwe pet op had”

Ze is de bezielster van de meest succesvolle kinderboeken in de Lage Landen – denk maar aan ‘Jip en Janneke’ en ‘Pluk van de Petteflet’ – maar Annie M.G. Schmidt kende ook heel wat tegenslag in haar 84 jaar durende leven. ‘Story NL’ schetst hoe het leven van de Nederlandse schrijfster écht was en hoe zij drie decennia lang een

Lees meer »

De teller blijft gaan: al meer dan 150.000 euro ingezameld voor crowdfundingcampagne Acid

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Man zwaargewond na frontale botsing met vrachtwagen in Zarren

In de Roeselarestraat in Zarren (bij Kortemark) gebeurde er vrijdagochtend even na 5 uur een zwaar verkeersongeval. Een BMW en een vrachtwagen kwamen er frontaal met elkaar in botsing, waarna beide voertuigen weggeslingerd werden. De bestuurder van de BMW moest door de brandweer bevrijd worden.
The post Man zwaargewond na frontale botsing met vrachtwagen in Zarren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fietser gegrepen door auto bij oversteken van rijweg in Lendelede: naar ziekenhuis met zware verwondingen

Op het kruispunt van de Beiaardstraat met de Winkelsestraat in Lendelede deed zich dinsdagmorgen iets vóór 8 uur een zwaar ongeval voor. Een fietser uit Heule, die vanuit de Beiaardstraat de Winkelsestraat wilde oversteken, werd gegrepen door een Volvo. De man liep zware verwondingen en breuken op maar zijn toestand is niet kritiek.
The post Fietser gegrepen door auto bij

Lees meer »

KIJK. Biden begaat weer gênante verspreking bij ontmoeting weduwe Navalny

Een week na de dood van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny reizen zijn vrouw Yulia Navalnaya en dochter Dasha naar de Amerikaanse staat Californië. Daar gaan ze in gesprek met president Joe Biden. “Het was een eer om hen te ontmoeten, zij zetten zijn werk voort”, laat Biden achteraf weten aan de pers. Maar wanneer hij Yulia bij naam noemt,

Lees meer »

Het is weer koers

De koers is weer in het land. Nadat de renners zich hebben voorbereid in het zuiden, trekt het Vlaamse wielervoorjaar zich komend weekend op gang, met de Omloop het Nieuwsblad – zaterdag – en Kuurne-Brussel-Kuurne – zondag. Donderdag verkenden heel wat ploegen het parcours van de Omloop. Een van de topfavorieten is Wout van Aert. Vorig jaar paste hij voor

Lees meer »

LIVE BOERENPROTEST. Sfeer in Brussel wordt alsmaar grimmiger: demonstranten gooien met dranghekken naar politie, die reageert met waterkanon en traangas

Boerenorganisaties houden vandaag een nieuwe betoging in Brussel, naar aanleiding van een Europese top van de ministers van Landbouw die daar doorgaat. De boeren vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Intussen is de sfeer in de hoofdstad verhit geraakt. Protesterende boeren zijn met hun tractoren door politieblokkades gebroken,

Lees meer »