Krantenkoppen

Na 2 recente aanrijdingen met dodelijke afloop: “Bij 70 procent van vrachtwagens staan spiegels niet goed”

Deze week vonden er maar liefst twee dodelijke ongevallen plaats, telkens door een aanrijding met een vrachtwagen. In beide gevallen zou het gaan om een dodehoekongeval. “Dit kan worden vermeden”, zegt rijinstructeur Marc Verbeeck. “Bij 70 procent van de vrachtwagens staan de spiegels niet goed afgesteld.”

Meer krantenkoppen in België

Sterke daling van afval op evenementen door herbruikbare bekers: afval per bezoeker met 63 procent gezakt

Het restafval is met 40 procent gedaald en het veegvuil op open stadsevenementen met 60 procent. Bij gesloten festivals is het totale afval per bezoeker met maar liefst 63 procent gezakt. Dat maakte de openbare afvalstoffenmaatschappij OVAM vrijdag bekend. Het is een positief gevolg van de in juni 2023 ingevoerde verplichting om enkel herbruikbare materialen te gebruiken bij het serveren

Lees meer »

Gewezen marktkramer Albert Verhaeghe (77) uit Geluwe is overleden

In Geluwe is Albert Verhaeghe (77) overleden. Hij woonde er in de Parklaan op de wijk Witte Poort. Samen met zijn echtgenote wijlen Myriam Vandamme waren ze destijds tientallen jaren marktkramers en verkochten koekjes. Myriam trad hiermee in de voetsporen van haar vader. Albert hielp zijn echtgenote en combineerde dat met zijn job bij de firma Galloo in Menen.
The

Lees meer »

KIJK. Alissa en Lara zien plots paddenstoelen verschijnen in huurappartement waar ze meer dan 1.500 euro voor betalen

Alissa Barton (32) en Lara Norbury (24), twee nichtjes uit het Verenigd Koninkrijk, deden in januari een wansmakelijke ontdekking in hun huurappartement. Achter hun televisie zien ze plots een paddenstoel uit de vloer komen. Op enkele weken groeien er niet een, maar tientallen paddenstoelen. De schimmel is zelfs zo erg dat de houten vloer ervan omhoog komt. “Volgens de eigenaar

Lees meer »

Assisen scalpelmoord – Voorzitter voelt Oudaha opnieuw aan de tand

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) heeft voorzitter Bart Meganck de beschuldigde opnieuw kort verhoord. De Kortrijkzaan bleef erbij dat hij Jill Himpe (36) op 5 november 2019 in Aalbeke niet opzettelijk de keel oversneed. Anderzijds gaf Oudaha toe dat hij toch meer kracht uitoefende dan hij zelf dacht.
The post Assisen scalpelmoord – Voorzitter voelt Oudaha opnieuw aan

Lees meer »

Nieuwe klacht voor seksuele agressie tegen Franse acteur Gérard Depardieu

Een decorontwerpster heeft klacht ingediend tegen de Franse acteur Gérard Depardieu. De 53-jarige vrouw beschuldigt hem van seksuele agressie tijdens het draaien van de film "Les volets verts" van Jean Becker in 2021. Dat bevestigt de advocate van de vrouw. Depardieu is in Frankrijk de voorbije maanden al vaker beschuldigd van seksueel geweld.

Lees meer »

Zij zetten skeleton op de kaart: “Het is precisiewerk, niet als een dode pladijs ‘op een plankske’ naar beneden glijden”

2024 is nu al een grand cru-jaar voor het Belgische skeleton. Kim Meylemans (27) pakte dit weekend zilver op het WK in Winterberg, na de gouden medaille op het EK eerder deze maand. Jonge talenten Aline Pelckmans (21) en Colin Freeling (21) verzekeren haar opvolging. “Skeleton is precisiewerk, niet als een dode pladijs naar beneden glijden.”

Lees meer »

Nu al 2,3 miljard ton: wereldwijde afvalberg blijft maar groeien

De hoeveelheid afval blijft wereldwijd fors toenemen. Als er geen actie wordt ondernomen, zal de wereldwijde afvalberg verder aangroeien van 2,3 miljard ton (in 2023) tot 3,8 miljard ton in 2050. Dat zal ook grote gevolgen hebben voor de economie en de volksgezondheid, zo staat woensdag in een rapport van UNEP, het Milieuprogramma van de Verenigde Naties.

Lees meer »

Oekraïense defensieminister klaagt: “Helft van ons beloofde wapenleveringen komt niet op tijd. Dat kost ons mensen en gebied”

De helft van de westerse wapenleveringen die zijn beloofd aan Oekraïne zijn met vertraging geleverd. Dat zegt de Oekraïense minister van Defensie Roestem Oemjerov zondag. “Vandaag staat een belofte niet synoniem met levering. Vijftig procent van de beloftes wordt niet op tijd geleverd”, aldus de minister. Die vertraging “kost ons mensen, kost ons gebied”, voegde hij toe.

Lees meer »

“Al die pop-up dj’s, ze doen afbreuk aan onze sector”: Nico Morano voert pleidooi voor pure elektronische muziek

In de jaren ‘90 was hij als dj Nico resident in de ter ziele gegane iconische club Illusion in Lier, tegenwoordig doet hij het ook internationaal. Zoals zaterdag in Nederland. Wij zagen zijn set op Winter Garden, zowaar een winterfestival. Al probeert de Zemstse dj/producer Nico Morano (42) zich vooral te verzetten tegen wat hij een spijtige evolutie in de

Lees meer »