Krantenkoppen

Na bijna een half jaar eindelijk nieuwe ANPR-camera in Wervik

Geduld is een schone deugd. Dat is alvast van toepassing voor de ANPR-camera voor nummerplaatherkenning die opgesteld staat op de Leiebrug in Wervik. De paal waarop de camera gemonteerd staat, werd eind juli aangereden. Sinds woensdag staat er een nieuwe paal met bovenaan enkele camera’s.

Een vrouw uit Frankrijk wilde zaterdag 29 juli de Leiebrug oversteken in de richting van Wervicq-Sud maar slipte in de bocht bij het oprijden van de brug met haar BMW X5 op de kasseistenen. Die lagen er spiegelglad bij als gevolg van een stortbui die even tevoren over de regio was getrokken. De BMW tolde, botste tegen de stalen stootrand langs de brug en tikte uiteindelijk ook nog de camerapaal aan. Die kwam daardoor helemaal schuin te staan. Op de plaats van het ongeval geldt zone 30.

Het uitblijven van de plaatsing van een nieuwe ANPR-camera werd door Bert Verhaeghe (Team 2030) een paar keer aangekaart tijdens de gemeenteraad. De laatste keer gaf burgemeester Youro Casier (Vooruit) aan dat de nieuwe camera werd beloofd tegen uiterlijk eind december. Het is uiteindelijk een maand later geworden.

The post Na bijna een half jaar eindelijk nieuwe ANPR-camera in Wervik is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Assisen scalpelmoord – Oudaha en Himpe bleven contact houden: “Hij was opdringerig, zij bleef beleefd”

Op het assisenproces over de moord op Jill Himpe (36) hebben de speurders toelichting gegeven bij hun onderzoek. De recherche haalde vooral de vele contacten aan tussen Ridoan Oudaha (43) en zijn ex-partner. “Uit de berichten kunnen we afleiden dat hij opdringerig was en dat Jill op een beleefde manier antwoordde.”
The post Assisen scalpelmoord – Oudaha en Himpe bleven

Lees meer »

“Hij heeft seks met drie vrouwen”: moordenaar Joran van der Sloot is ook in gevangenis populair

Hoewel hij een levenslange straf uitzit voor de moord op twee vrouwen, blijft de Nederlander Joran van der Sloot (36) ook in de gevangenis populair bij het andere geslacht. Een woordvoerder van het Nationaal Penitentiair Instituut van Peru, waar van der Sloot is opgesloten, vertelt aan ‘New York Post’ dat hij er seks heeft met minstens drie verschillende vrouwen.

Lees meer »

LIVE BOERENPROTEST. Sfeer in Brussel wordt alsmaar grimmiger: demonstranten gooien met dranghekken naar politie, die reageert met waterkanon en traangas

Boerenorganisaties houden vandaag een nieuwe betoging in Brussel, naar aanleiding van een Europese top van de ministers van Landbouw die daar doorgaat. De boeren vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Intussen is de sfeer in de hoofdstad verhit geraakt. Protesterende boeren zijn met hun tractoren door politieblokkades gebroken,

Lees meer »

Nieuwe start voor De Parel en De Bolster in BEN

In woonzorgcentrum BEN aan de Kortrijksestraat blijven ze renoveren. De afdelingen De Parel en De Bolster zijn nu één geheel met een nieuwe moderne zaal voor de bewoners. Met een feestelijke receptie voor de bewoners en de medewerkers werd de nieuwe accommodatie ingehuldigd.
The post Nieuwe start voor De Parel en De Bolster in BEN appeared first on KW.be.

Lees meer »

Soraya (18) uit Oostende gaat door naar de battles in The Voice van Vlaanderen

Soraya Brigui (18) uit Oostende zien we na haar performance in de blind auditions vrijdag al terug in The Voice van Vlaanderen. De Oostendse nachtegaal nam vorige week voor de tweede keer in deel aan de zangwedstrijd en vecht aanstaande vrijdagavond in de battles voor een plekje naar de volgende ronde in Team Koen.
The post Soraya (18) uit Oostende

Lees meer »