Krantenkoppen

Na de cyberaanval op afvalcommunale Limburg.net: steden en gemeenten vragen om eengemaakt computersysteem

Er moet een eengemaakt beveiligd systeem komen om hackings te voorkomen, dat zegt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). "Nu is het elke stad of gemeente voor zich", klinkt het. De oproep komt er na de cyberaanval op afvalintercommunale Limburg.net.

Meer krantenkoppen in België

Europese speelgoedmakers waarschuwen voor “onveilig” speelgoed bij Chinese webwinkel Temu

De Europese speelgoedindustrie stelt de kwaliteit van speelgoed verkocht op de Chinese webwinkel Temu aan de kaak. Toy Industries of Europe kocht er negentien stuks speelgoed, waarvan geen enkel volledig in regel was met de EU-regels. Bovendien was er bij achttien van de negentien sprake van een “reëel veiligheidsrisico”, zegt de belangenorganisatie dinsdag.

Lees meer »

Roland Vandenbon en echtgenote op grootste carnaval ter wereld: “Carnaval vieren in Rio de Janeiro is mijn grote droom”

Roland Vandenbon, voorzitter van het carnaval in Veldegem, is in Rio de Janeiro om het meest beroemde en grootste carnaval ter wereld te beleven. “Ik lééf voor carnaval. De grote parade in Rio beleven, wordt een kippenvelmoment”, aldus de oppergod van de Orde van de Stropers.
The post Roland Vandenbon en echtgenote op grootste carnaval ter wereld: “Carnaval vieren in

Lees meer »

LIVE Crisis Midden-Oosten. Israëlische premier breekt overleg in Caïro af en herhaalt aanvalsplan – Australië, Canada en Nieuw-Zeeland roepen op tot direct staakt-het-vuren in Gaza

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu ziet niets meer in onderhandelingen met Hamas over de vrijlating van Israëlische gijzelaars, melden Israëlische media. De delegatie die in Caïro aanwezig was bij overleg van afgezanten van Egypte, Qatar en de Verenigde Staten over de gijzelaars en over een bestand in de Gazastrook, heeft de Egyptische hoofdstad verlaten en keert volgens de ‘Jerusalem Post’

Lees meer »

“Al meer dan twee jaar niet uitgeslapen”: dit is het exacte regime van superman Dries Borstlap uit ‘Kamp Waes’

Water blijkt niet echt zijn ding, maar voor de rest excelleert Dries Borstlap (24) al weken in ‘Kamp Waes’. Vanaf de allereerste loopproef tot een oriëntatietocht van 50 kilometer in slechts 13 uur: Dries verbreekt record na record en geeft bovendien geen krimp. Allemaal het resultaat van een gedisciplineerde levensstijl. Hij vertelt ons exact hoe hij sport en wat hij

Lees meer »

Voerenaren positief over mogelijke komst van Einsteintelescoop

Op de eerste infoavond over de Einsteintelescoop in Voeren hebben de inwoners positief gereageerd op de mogelijke komst van de telescoop. De telescoop wordt een ondergronds meetstation dat zwaartekrachtgolven zal meten en komt mogelijk op het drielandenpunt in Voeren. Inwoners hadden vooral vragen over de impact op de omgeving.

Lees meer »

“Wie zegt dat we straks geen eten meer hebben, verkoopt onzin”: Wilfried Vandaele (N-VA) openhartig over boerenprotesten

“Waar ik het meest fier op ben? Dat het milieuthema weer een speerpunt is geworden voor mijn partij.” Wilfried Vandaele, de groene jongen van N-VA, neemt in juni afscheid van de nationale politiek. Hij doet dat niet zonder enkele stevige statements te maken. Over natuur en landbouw, uiteraard, maar ook over zijn relatie met nieuwbakken N-VA-lijsttrekker Jean-Marie Dedecker en …

Lees meer »

“Zuur geld dat voor veel andere zaken zou kunnen dienen”: oppositie hekelt hoog prijskaartje renovatie schoorsteen

In Izegem zijn de restauratiewerken aan de schoorsteen van de voormalige Etiz-elektriciteitscentrale gestart. Daarmee wordt de iconische schoorsteen, de laatste overblijvende in de stad, weer in ere hersteld. De oppositie hekelt echter het hoge prijskaartje en vreesde even dat subsidies mislopen zouden worden.
The post “Zuur geld dat voor veel andere zaken zou kunnen dienen”: oppositie hekelt hoog prijskaartje renovatie

Lees meer »

Sterren met persoonlijke boodschappen pronken in Antwerpse Sint-Jacobskerk: “Deze ster is voor overleden zoontje”

In de Sint-Jacobskerk in Antwerpen hangen opnieuw sterren in de Rubenskapel. Die werden gerestaureerd en zijn geadopteerd door liefhebbers om zo de restauratie van de kapel te steunen. Ze kochten voor 1.000 euro een ster en konden er dan een persoonlijke boodschap op achterlaten. "Wij hebben een ster gekocht om ons gestorven zoontje te herdenken, we hopen dat hij hier

Lees meer »

Infoavond over fietsleasing en panelgesprek bij Raida in Aartrijke

Op maandag 18 maart organiseert Raida een infosessie over fietsleasing en een panelgesprek met wielrenners Stijn Devolder, Nico Mattan en Gianni Marchand. Voormalig wielrenster en journaliste Ine Beyen modereert het gesprek. “Fietsleasing biedt enkel voordelen”, aldus directeur Nico Baertsoen.
The post Infoavond over fietsleasing en panelgesprek bij Raida in Aartrijke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tachtigtal leden harde kern Eintracht Frankfurt opgepakt in Dilbeek: “Kaudenaardewijk volledig belegerd”

Het duel van Union tegen Eintracht Frankfurt in de Europa Conference League wordt voorafgegaan door een enorme politieactie in Dilbeek. De twee ploegen nemen het tegen elkaar op in het Lotto Park, in buurgemeente Anderlecht. Volgens burgemeester Willy Segers (N-VA) van Dilbeek wordt een tachtigtal personen van de Frankfurtse harde kern gearresteerd.

Lees meer »

TERUGLEZEN. OEKRAÏNE. Zelensky: situatie aan het front “uiterst moeilijk”- Russische troepen rukken op

De Russische troepen rukken verder op na de val van Avdiivka, een strategische stad aan het front in het oosten van Oekraïne. Volgens het Oekraïense leger heeft er maandag in de buurt van het dorp Robotyne in het zuiden van het land “zwaar vuurgeweld” plaatsgevonden. President Volodymyr Zelensky noemt de situatie aan het front dan ook “uiterst moeilijk”. Volgens zijn

Lees meer »

Airbnb wil nog meer inzetten op België, maar dat is niet per se goed nieuws: “In steden zal huren nog duurder worden”

Airbnb, het Amerikaanse verhuurplatform waarbij burgers een kamer of hun hele huis kunnen verhuren aan toeristen, wil zich de komende jaren focussen op “ondergewaardeerde internationale markten” en vernoemt daarbij specifiek ons land. Ondergewaardeerd? Vreemd, want in Antwerpen en Brussel klagen bewoners nu al dat te veel woningen aan toeristen worden verhuurd. “Door het grote aanbod van Airbnb zijn huurwoningen een

Lees meer »