Krantenkoppen

Na dodelijke aanval wil Italië 24 beren afschieten

De regering in de Italiaanse provincie Trentino heeft een wetsvoorstel gedaan om de komende drie jaar maximaal 24 beren af te schieten. Het wetsvoorstel komt er nadat verschillende wandelaars zijn aangevallen door een beer. Daarbij viel ook een dodelijk slachtoffer.

Meer krantenkoppen in België

Carnaval én GP Monseré op zelfde dag in Roeselare, maar hinderen elkaar niet

Zondag 3 maart wordt een dag boordevol ambiance in het Roeselaarse stadscentrum. Zowel voor de koers GP Monseré als voor de carnavalsstoet komen veel kijklustigen naar de stad. Beide evenementen worden georganiseerd door externe partners.
The post Carnaval én GP Monseré op zelfde dag in Roeselare, maar hinderen elkaar niet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voedselagentschap krijgt honderden klachten over online verkoop voeding: “Hobbykok moet opletten”

Nee, je mag niet zomaar via sociale media je soep, dagschotel of cupcakes verkopen. Het FAVV, het agentschap voor de voedselveiligheid, kreeg de voorbije twee jaar ruim 450 klachten over de online verkoop van levensmiddelen. Wéten hobbykoks wel wat de wettelijke spelregels zijn? “Er komt heel wat meer bij kijken dan enkel hygiëne.” We namen de proef op de som.

Lees meer »

Europa wil sanctieregeling naar Aleksej Navalny vernoemen

Op de vergadering van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken zal Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands en defensiebeleid van de Unie, zijn collega’s maandag voorstellen om het sanctieregime dat de EU voor mensenrechtenschendingen hanteert naar Aleksej Navalny te vernoemen. De Russische opposant stierf vrijdag in het Siberische gevangenenkamp waar hij opgesloten zat.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Enkele panda’s uit Pairi Daiza moeten dit jaar naar China. Maar de dieren zijn hier geboren en willen eigenlijk liever blijven.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brug in aanbouw ingestort in Nederland: vier gewonden, drie zwaargewond

In het Nederlandse Lochem, is een deel van een brug in aanbouw op de Goorseweg ingestort. Er zitten mensen bekneld, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, maar hoeveel is nog niet bekend. Er zijn in ieder geval vier gewonden, waarvan drie zwaargewond gemeld. De hulpdiensten zijn aanwezig en er zijn ook traumahelikopters opgeroepen.

Lees meer »

KIJK. Beveiligingsagente kent elk woord van Taylor Swift-hit en gaat helemaal los tijdens concert in Melbourne

Een Australische beveiligingsagente is viraal gegaan op TikTok na enkele uitbundige dansmoves tijdens een concert van Taylor Swift. Lynda Britten mocht werken tijdens het concert van de zangeres in Melbourne en blijkt een grote Swift-fan te zijn. Op videobeelden is te zien hoe ze woord voor woord meezingt met ‘You Belong With Me’. Aan de Today Show Australia vertelt ze

Lees meer »

Moeder van Aleksej Navalny spant rechtszaak aan tegen Rusland om lichaam van haar zoon vrij te geven

De moeder van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny sleept de Russische autoriteiten voor de rechter om hen te dwingen het lichaam van haar zoon vrij te geven. Dat meldt het Russische staatspersbureau ‘TASS’. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de rechtsgang op korte termijn iets uithaalt: volgens persbureau ‘AP’ staat de hoorzitting gepland op 4 maart.

Lees meer »

Educatief en therapeutisch tuinieren in BuSO De Hoge Kouter en Residentie Budalys

Serrefabrikant ACD uit Roeselare zet niet alleen in op hobbyserres, maar ook op sociale projecten waarin de serres dienen als therapeutisch en educatief microklimaat voor jongeren met een beperking, ouderen of revaliderende patiënten. BuSO De Hoge Kouter en Residentie Budalys behoren net als UZ Gent tot hun impactvolle sociale projecten.
The post Educatief en therapeutisch tuinieren in BuSO De Hoge

Lees meer »

LIVE. Code oranje en 1722 geactiveerd voor storm Louis: “Rukwinden tot 110 km/u of lokaal zelfs meer zijn mogelijk”

Een groot lagedrukgebied tussen Groenland en IJsland zorgt momenteel voor een sterke straalstroom op de Atlantische Oceaan. Dat heeft gevolgen voor het weer in ons land: vandaag verwachten we naast regen ook veel wind. Het KMI heeft al code oranje afgekondigd voor wind in heel Vlaanderen, Brussel, Waals-Brabant en Henegouwen. Elders geldt code geel. Volg alle ontwikkelingen hieronder in onze

Lees meer »