Krantenkoppen

Na glansrijke overwinning, opnieuw verdwenen in de anonimiteit? Hoe gaat het met vorige winnaars van ‘The Voice van Vlaanderen’?

Wie won vorig jaar ook alweer ‘The Voice van Vlaanderen’? Zelf de grootste fans van het programma zullen moeite moeten doen om de naam Louise Goedefroy op te rakelen. Maar daar komt morgen, bij de start van het nieuwe seizoen verandering in. Haar eerste single komt niet geheel toevallig nu uit. “Voor mij is de cirkel rond”, vertelt ze ons. Maar hoe vergaat het de andere winnaars van de VTM-talentenjacht?

Meer krantenkoppen in België

Nu “Astrid en Natalia: back to reality” is afgevoerd: zijn we als publiek steeds strenger voor tv-programma’s?

De commotie rond het VTM-programma "Astrid en Natalia: back to reality" toont dat het moeilijk ligt wanneer BV’s doen alsof ze in armoede leven. Opmerkelijk, want het programma "Nieuwe buren", waarin Karen Damen en James Cooke hetzelfde deden, kon in 2016 wel nog passeren op televisie. Wat is er veranderd? Worden we als publiek steeds strenger voor zulke programma’s?

Lees meer »

Expert vindt het logisch dat ‘Back to reality’ werd afgevoerd: “Als Astrid en Natalia daar niet altijd sliepen, word je als kijker in de maling genomen”

VTM 2 voert ‘Astrid en Natalia back to reality’ al na één aflevering af. De heisa was onhoudbaar geworden. Er kwam kritiek op het uitgangspunt, én er doken klachten op over de productie. Natalia had zich misdragen op de set en buren beweerden dat de dames het opzet van het programma aan hun voeten veegden.

Lees meer »

“Al 67 jaar ben ik dagelijks met voetbal bezig”: Roger Vanwalleghem (82) gehuldigd voor lange staat van dienst bij KFC Lichtervelde

Roger Vanwalleghem (82) startte met voetballen bij KFCL op 16-jarige leeftijd. Hij was er jeugdtrainer, een van de oprichters van de jeugdcomiteit en nog elke dag fietst hij naar het sportplein om te kijken of de voetbalvelden er nog goed bij liggen. Roger en voetbal zijn één, en dat al 67 jaar. Hiervoor werd hij door het huidige bestuur van

Lees meer »

20 leerlingen van het Conservatorium geven mini-concertjes in Budalys

In het kader van De Week van de Piano trokken 20 leerlingen piano van Conservatorium Kortrijk naar Buda Kitchen in Budalys om er mini-recitals te geven. Ze speelden er klassieke muziek en pop-jazz voor ruim 160 aandachtige toeschouwers. Het Conservatorium vierde daarmee de aankoop van 4 nieuwe piano’s en 2 buffetpiano’s.
The post 20 leerlingen van het Conservatorium geven mini-concertjes

Lees meer »

Zestiger uit Damme veroordeeld voor kindermisbruik van 22 jaar geleden: “Hij toonde ons hoe we moesten masturberen”

Liefst 22 jaar na datum heeft een 66-jarige man uit Damme van de rechter een zware geldboete gekregen voor aanranding van een toen 11-jarige jongen. In 2009 kreeg R.J. al vijf jaar voorwaardelijk voor misbruik van twee broers in dezelfde periode.
The post Zestiger uit Damme veroordeeld voor kindermisbruik van 22 jaar geleden: “Hij toonde ons hoe we moesten masturberen”

Lees meer »

Minder asielaanvragen, toch groeit opvangtekort: bijna derde van asielzoekers kreeg vorig jaar geen plek

8.816 alleenstaande mannen hebben vorig jaar na de registratie van hun asielaanvraag in ons land te horen gekregen dat er geen opvangplek voor hen was. Dat zijn er zo’n drieduizend meer dan in 2022, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Fedasil. Het aantal asielaanvragen is vorig jaar nochtans gedaald. Volgens de wet hebben asielzoekers recht op bed, bad, brood en

Lees meer »

“CIA bespioneert Russen al tien jaar vanuit geheime ondergrondse bunkers”

De CIA, de Amerikaanse geheime dienst, opereert al tien jaar vanuit “geheime ondergrondse bunkers” aan de Oekraïens-Russische grens. Dat onthult ‘The New York Times’. Volgens de Amerikaanse krant leidde de CIA al die jaren een “nieuwe generatie Oekraïense spionnen” op. En die spionnen worden ook vandaag, te midden van de oorlog, ingezet om gevoelige informatie te onderscheppen. “De netwerken zijn

Lees meer »

Frituur De Frietpost springt op de kar van Droomfabriek-actie: gratis grote friet voor schrikkeljarigen

Jarig op 29 februari? Dan kan je donderdag gratis een grote friet met een snack naar keuze eten bij De Frietpost in Tielt. Daarmee geeft uitbater Sies Baert gevolg aan een oproep die eerder door het VRT-programma De Droomfabriek gelanceerd werd.
The post Frituur De Frietpost springt op de kar van Droomfabriek-actie: gratis grote friet voor schrikkeljarigen appeared first on

Lees meer »

Politierechter en advocaat over de mogelijkheid om auto af te pakken: “Je kan 59.000 km strontzat rondrijden voor je wordt gecontroleerd”

Hardleerse verkeersdelinquenten kruipen vaak achter het stuur ondanks een rijverbod. Middelvinger inbegrepen. De 45-jarige man die zondag stomdronken twee wielertoeristen de dood injoeg, reed al tien jaar zonder geldig rijbewijs. Kan de politierechter niet beter ook het voertuig in beslag nemen? “Dat doén wij ook”, zegt Siegfried Stallaert, politierechter in Aalst. Hoe vaak wordt dat toegepast? En wanneer kan het?

Lees meer »

Axel Daeseleire is opnieuw verliefd: “We kennen elkaar al achttien jaar”

“Soms wordt vriendschap liefde”, ondervond Axel Daeseleire (55). Hij hangt het liever niet aan de grote klok, maar de presentator is ondertussen anderhalf jaar gelukkig met zijn nieuwe liefde. Het gaat de veelgevraagde presentator, vanaf maandagavond te zien in ‘Het onbekende’, voor de wind. Al knaagt er ook iets. “Ik denk soms dat regisseurs en producers me vergeten zijn. Dat

Lees meer »

Binnenstebuiten speelt in 10de productie ‘Pour l’amour’ in Pittem: “Waaier aan actuele thema’s”

Van vrijdag 1 tot zaterdag 9 maart brengt Theater Binnenstebuiten met ‘Pour l’amour’ zijn tiende productie. Het wordt een tragikomedie waarin al eens mag gelachen worden, maar die toch doorspekt is met tal van actuele thema’s en die de toeschouwer ook af en toe het voorhoofd laat fronsen.
The post Binnenstebuiten speelt in 10de productie ‘Pour l’amour’ in Pittem: “Waaier

Lees meer »