Krantenkoppen

Nederlands kopstuk van drugshandel opgepakt in Spanje

De Spaanse politie heeft in Marbella de aartsrivaal van drugsbaron Ridouan Taghi, de Nederlandse Marokkaan Karim B., alias ‘Taxi’, gearresteerd. Hij geldt als een van de kopstukken van de Mocromaffia.

Meer krantenkoppen in België

Elke dag krijgen honderd illegalen een bevel om ons land te verlaten: “Bij sommigen is het al het zoveelste en dat is frustrerend”

Het zorgt voor extra werk maar vooral voor frustraties bij politiemensen als ze weer eens iemand hebben opgepakt die nadien met een bevel om het grondgebied te verlaten op straat wordt gezet. Vorig jaar kregen gemiddeld honderd illegalen per dag zo een document. Hoeveel er daarvan effectief vertrokken zijn, is niet geweten. “Alleszins heel weinig”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

15de Kampioenschap van Meulebeke tafeltennis

Op zondag 3 maart om 13 uur organiseert Tafeltennisclub Meulebeke in het clublokaal in de Elbestraat 34 het 15de Kampioenschap van Meulebeke. Medeorganisator Peter Devoldere: “Dit kampioenschap, waarop we geen competitiespelers toelaten, heeft de bedoeling om een ontspannende en gezellige dag aan te bieden aan sportieve Meulebekenaren en/of personen die lid zijn van een Meulebeekse
The post 15de Kampioenschap van

Lees meer »

Valt fotografe Emily uit Loppem in de prijzen met deze foto?

Met een foto die ze nam in 2017 tijdens de laatste editie van Gouden Boomstoet is de Loppemse fotografe Emily Van Den Broucke geselecteerd voor het Team Belgium op de World Photographic Cup. “Dit zijn de Olympische Spelen van de fotografie.”
The post Valt fotografe Emily uit Loppem in de prijzen met deze foto? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meeste Limburgse gemeenten wachten met juridische stappen rond datalek Limburg.net, afvalintercommunale stelt zich voorlopig geen burgerlijke partij

Het overgrote deel van de Limburgse gemeenten die getroffen zijn door het datalek bij afvalintercommunale Limburg.net, wachten voorlopig met verdere juridische stappen te ondernemen. Dat blijkt uit een rondvraag van VRT NWS. Enkele gemeenten kiezen er wel voor om Limburg.net in gebreke te stellen. Andere hebben al gezegd dat ze zich, net zoals Vlaanderen, burgerlijke partij stellen. Limburg.net zelf diende

Lees meer »

Met 6.122 fietsritten in 2023 zet Blue-bike een nieuw record neer in Roeselare

De Roeselarenaar is steeds beter vertrouwd met het deelfietssysteem van Blue-bike. Nooit eerder lag het gebruik van de 32 blauwe deelfietsen aan het station zo hoog. Ook inwoners uit andere steden springen na hun treinreis bij aankomst in Roeselare op een Blue-bike fiets.
The post Met 6.122 fietsritten in 2023 zet Blue-bike een nieuw record neer in Roeselare appeared first

Lees meer »

Boer Dieter zet landbouwsector in positief daglicht met nieuw initiatief

Dieter Debruyne (29) werkt op de ouderlijke hoeve Hof ter Wilgen in Diksmuide, die gespecialiseerd is in de kweek van het West-Vlaams roodrund. Hij vond het tijd dat de landbouwsector ook eens positief in beeld kwam. Daarom bouwde hij eigenhandig een oldtimertractor om met daaraan een huifkar. “Ik maakte het comfortabel met zitbanken, een tafel en een frigo.”
The post

Lees meer »

Frank Vergucht schenkt 60.000 digitale foto’s aan Stadsarchief

Het fotoarchief van het Brugse Stadsarchief is 60.000 digitale foto’s rijker. Schenker is Frank Vergucht (75), een man die je bijna dagelijks met zijn fototoestel door de stad en omgeving ziet toeren. De schenking is een primeur voor het Stadsarchief, want het is de eerste keer dat de stedelijke dienst een dergelijke grote schenking van digitale beelden ontvangt.
The post

Lees meer »

Vief eert kaartkampioenen

In Bistro El Patio in de Weststraat heeft de vereniging Vief haar maandelijkse bijeenkomst gehouden, met tussenin de huldiging van de kaarters. Bij de heren eindigden Noël Kesteloot en André Vandekerckhove allebei op de eerste plaats, gevolgd door Arsène Beernaert. Bij de vrouwen won Margriet Rosseel, voor Marleen Bataillie en Jacqueline Desplenter. Op de foto
The post Vief eert kaartkampioenen

Lees meer »