Krantenkoppen

Noord-Korea test nieuw type kruisraket

Noord-Korea beweert een nieuw type kruisraket te hebben getest. Dat melden Noord-Koreaanse staatsmedia. Het zou gaan om de Puhlwasal-3-31.

Meer krantenkoppen in België

Met 6.122 fietsritten in 2023 zet Blue-bike een nieuw record neer in Roeselare

De Roeselarenaar is steeds beter vertrouwd met het deelfietssysteem van Blue-bike. Nooit eerder lag het gebruik van de 32 blauwe deelfietsen aan het station zo hoog. Ook inwoners uit andere steden springen na hun treinreis bij aankomst in Roeselare op een Blue-bike fiets.
The post Met 6.122 fietsritten in 2023 zet Blue-bike een nieuw record neer in Roeselare appeared first

Lees meer »

Tweedehands barbiepoppen 20 procent duurder op Catawiki na ‘Barbie’-film

In de nasleep van de populaire film ‘Barbie’, met Margot Robbie en Ryan Gosling, zijn tweedehands barbiepoppen ruim 20 procent duurder geworden in ons land. Dat blijkt vandaag uit cijfers van de Nederlandse veilingwebsite Catawiki. Ook de rest van de speelgoedcategorie groeide vorig jaar immens. Zo werden in België dubbel zoveel Pokémonkaarten en -knuffels verkocht ten opzichte van een jaar

Lees meer »

Hogeschool Odisee Aalst verdeelt gratis voorjaarsvallen in strijd tegen de Aziatische hoornaar: “We moeten de koningin zo vlug mogelijk verdelgen”

De Hogeschool Odisee Aalst verdeelt gratis in de stad 100 selectieve vallen om de Aziatische hoornaar te lokken, vooral dan de koningin. De school roept de inwoners op om de val in hun tuin of op terras te plaatsen. De Aziatische hoornaar vormt al jaren een bedreiging voor de andere inheemse insecten. Studenten van de Hogeschool Odisee wil nu nagaan

Lees meer »

Grootste maritieme festival ‘Oostende voor Anker’ keert terug van 23 tot 26 mei

Naar aloude traditie zetten in mei zo’n 150 historische en authentieke schepen koers richting Oostende, dwars door internationale wateren. Want voor het 23ste jaar vindt het maritieme festival ‘Oostende voor Anker’ plaats. Omcirkel alvast 23 tot 26 mei in je agenda, want dan bewonder je vanop de kade in Oostende verschillende grandioze schepen én gooi je zélf de trossen los

Lees meer »

“Het is geen geheim dat het al eens botst tussen die mensen”: Vooruit-voorzitter Depraetere reageert na racisme-rel

Vooruit-partijvoorzitter Melissa Depraetere heeft opnieuw publiek gereageerd op de heisa rond haar partijgenoot Tom Meeuws, over wie na zijn ontslag als Antwerps schepen verhalen opdoken van racistische uitspraken. “Jullie willen natuurlijk onmiddellijk een interview, maar als nationaal voorzitter moet ik eerst contact opnemen met mijn afdeling, in plaats van in de pers allerlei meningen te geven”, zei ze woensdag in

Lees meer »