Krantenkoppen

Nummer één in het dubbeltennis, maar (nog) geen olympisch medaillekandidaat: Elise Mertens zoekt geschikte partner voor Parijs

Voor de zesde keer in haar carrière staat Elise Mertens (28) in de dubbelfinale van een grand slam. Na de Australian Open wordt ze ook het nummer één op die WTA-ranking. Dan mag je met recht en reden dromen van een olympische medaille in Parijs, ware het niet dat de Limburgse – voorlopig – nog zonder geschikte Belgische partner zit. Een situatieschets.

Meer krantenkoppen in België

William wacht zijn beurt niet af en grijpt ‘koningschap’ met beide handen: “Elizabeth zou van haar stoel vallen”

De Britse prins William (41) doet in principe precies wat het volk van hem gevraagd heeft toen Charles III het werk neerlegde. Maar niemand had verwacht dat hij zijn taak zó serieus zou nemen. De kroonprins grijpt het ‘tijdelijke koningschap’ met beide handen, en laat daarbij meteen horen wat voor vorst hij binnenkort zal zijn. Onder andere door een ‘gevaarlijk’

Lees meer »

Van zwarte nazi’s tot vikings met een kleurtje: Google legt AI-tool Gemini aan de leiband omdat die “de bal misslaat”

Google heeft de mogelijkheden van zijn AI-tool Gemini tijdelijk ingeperkt. In een poging de creatie van stereotiepe afbeeldingen op vlak van ras en gender te vermijden, bleek de slinger bij Gemini namelijk naar de andere kant te zijn doorgeslagen. Dat Gemini plots beelden van nazi’s en vikings met Afrikaanse of Aziatische roots de wereld instuurde, bleek de druppel.

Lees meer »

Bobi, “de oudste hond aller tijden”, is zijn titel kwijt

Bobi, die officieel de oudste hond aller tijden was, is die titel kwijt. Toen de hond eind oktober vorig jaar overleed, was hij 31 jaar en 165 dagen oud. Guinness World Records, dat wereldrecords registreert, heeft na een onderzoek nu de titel afgenomen. Na Bobi’s dood waren veel vragen gerezen over zijn leeftijd. "Er is geen sluitend bewijs gevonden dat

Lees meer »

Extreme veiligheidsmaatregelen voor Amalia: kan de prinses wel écht genieten van haar studentenleven?

Zal prinses Amalia (20) ooit nog rust kunnen vinden? In Nederland wordt de vraag steeds vaker gesteld. De oudste dochter van koning Willem-Alexander (56) en koningin Máxima (52) probeert te genieten van haar studentenleven, maar dat verloopt niet zonder zorgen. Hoewel ze inmiddels weer op kot zit in Amsterdam, wordt haar vrijheid aanzienlijk beperkt. En dat is absoluut noodzakelijk. “Deze

Lees meer »

Verjaardagscadeautje levert vrouw een werkstraf van 46 uur op

De 25-jarige A.W. uit Aalst werd op 21 november 2021 betrapt met een grote hoeveelheid drugs op zak. Daarvoor gaf ze een wel heel opmerkelijk excuus aan de rechter, die haar veroordeelde tot een werkstraf.
The post Verjaardagscadeautje levert vrouw een werkstraf van 46 uur op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ed (28) wordt plots achtervolgd door agressieve honden tijdens fietstocht voor het goede doel

Ed Hack (28) legt een fietstocht van zo’n 2.000 kilometer dwars door de Verenigde Staten af om geld in te zamelen voor een organisatie die zich inzet voor mentale gezondheid. Maar wanneer de Brit vorige week door een landelijk gebied in Californië fietste, werd het plots iets te spannend toen er plots twee grote, gespierde honden opdoken en de achtervolging

Lees meer »

Opnieuw ontsnapt er een giftige slang in Nederland: “Het gif tast de zenuwen aan, dat kan gevaarlijk zijn”

Er is opnieuw een giftige slang op de dool in Nederland. Vorig jaar nog ontsnapte er eind november in Tilburg vlakbij de Belgische grens een groene mamba. Nu gaat het om een schildneuscobra (Aspidelaps scutatus). De halve meter lange slang verdween deze week uit zijn terrarium in Lelystad. De gemeente Lelystad vraagt inwoners ramen en deuren gesloten te houden, afstand

Lees meer »

Vader van ex-Rode Duivel Lorenzo Staelens overleden

In het AZ Groeninge Kortrijk is Roger Staelens (93) gestorven. Hij was de vader ex-Rode Duivel Lorenzo Staelens. Roger werd geboren op 31 juli 1930 in Aalbeke en had een zus.
The post Vader van ex-Rode Duivel Lorenzo Staelens overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Konijnenziekte velt wilde konijnen in Riemst

In Genoelselderen (Riemst) is er sinds vorige week een grote sterfte bij wilde konijnen. Tientallen konijnen zijn al gestorven aan myxomatose, een konijnenziekte die verwant is aan het pokkenvirus. De ziekte is niet besmettelijk voor mensen.

Lees meer »