Krantenkoppen

Ongeloof bij PSV na “schandalige” beslissing arbitrage met Noa Lang in de hoofdrol: “Er is toch geen discussie mogelijk?”

Tot een week geleden had PSV alles gewonnen in de Nederlandse competitie en beker, maar na een gelijkspel in de Eredivisie volgde nu ook de bekeruitschakeling tegen Feyenoord (1-0). PSV-trainer Peter Bosz kon achteraf zijn ogen niet geloven nadat PSV in de slotfase geen strafschop kreeg. Mats Wieffer haalde Noa Lang onderuit in de zestien, maar de scheidsrechter én VAR besloten geen penalty te geven.

Meer krantenkoppen in België

ASSISEN. De moord op Jill Himpe: “Toen ze me de pincode van haar gsm niet gaf, heb ik het scalpel genomen”

In Brugge begint morgenochtend het assisenproces over de moord op Jill Himpe. Die 36-jarige vrouw uit Wevelgem werd begin november 2019 de keel overgesneden door haar stalkende ex, Ridoan Oudaha. Nadat hij haar nagenoeg onthoofde met een scalpel, dumpte hij haar lichaam in het huis van zijn schoonmoeder. “Zodat de katten afscheid zouden kunnen nemen van Jill.”

Lees meer »

Aftelklok in Welvelgem leidt aftellen naar Gent-Wevelgem in

Met de installatie van de aftelklok aan het kasteel mag de wielerkoorts in de gemeente beginnen. Het is nog een kleine dertig dagen tot de wielerhoogdag, maar de gemeente stoomt zich al klaar voor een editie die belooft heel wat animo in het centrum te brengen.
The post Aftelklok in Welvelgem leidt aftellen naar Gent-Wevelgem in appeared first on KW.be.

Lees meer »

West-Vlaming Amar (25) en vriendin Sara (26) vreesden voor hun leven bij dodelijke brand in Valencia: “Uren moeten wachten voor we gered werden”

Menenaar Amar (25) en Portugese vriendin Sara (26) vreesden voor leven bij appartementsbrand in Valencia: “We moesten 2 uur wachten op de brandweer.”
The post West-Vlaming Amar (25) en vriendin Sara (26) vreesden voor hun leven bij dodelijke brand in Valencia: “Uren moeten wachten voor we gered werden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

VN-experts: geloofwaardige meldingen van executies en verkrachtingen Palestijnse vrouwen

Onafhankelijke experts die verbonden zijn aan de Verenigde Naties maken zich grote zorgen over “geloofwaardige beschuldigingen” van executies en verkrachtingen van Palestijnse meisjes en vrouwen. De feiten zouden door de Israëlische strijdkrachten zowel in de Gazastrook als op de Westelijke Jordaanoever gepleegd zijn, zo heeft een groep experts van de VN-Mensenrechtenraad maandag bekendgemaakt.

Lees meer »

Duitsland verliest opnieuw een wereldkampioen: Andreas Brehme (63) overleden na hartstilstand

Na het overlijden van Franz Beckenbauer een maand geleden is Duitsland nog een voetbalicoon kwijt. Andreas ‘Andi’ Brehme is op 63-jarige leeftijd plotseling overleden. Volgens Duitse media is Brehme gestorven na een hartaanval. De 86-voudig voormalig international bezorgde Duitsland in 1990 de wereldtitel door in de finale tegen Argentinië het enige doelpunt op strafschop te scoren.

Lees meer »

Congress speelt exclusieve reünieshow met Pierre op Ieperfest

Op zondag 7 juni zal de legendarische Ieperse hardcoreband Congress een exclusieve reünieshow spelen op Ieper Hardcore Fest. Twaalf jaar hadden zanger Pieter ‘Pierre’ Van Rumbeke en gitarist Joost ‘Josh’ Noyelle elkaar niet gesproken hadden na een misverstand op de vorig reünie op Ieperfest 2012, maar in de podcast The Sound of the Attic van Stijn Vanbrabant werden de plooien

Lees meer »

Mama van Kenza overleefde genocide in Rwanda: “Mijn ouders niet, maar mijn dochter is vandaag Miss België voor hén”

“Dank u, mama. Voor de Rwandese roots, en om mij in het Frans op te voeden.” Nog voor ze tot Miss België gekroond werd, bracht Kenza Ameloot (21) op het podium een uitvoerige serenade aan mama Joseline Gakire (68). Een wonder dat zij er vandaag überhaupt nog bij is. “Mijn beide ouders zijn vermoord in de genocide in Rwanda, maar

Lees meer »