Krantenkoppen

Onze opvoeding te soft? Kinderen zijn geen rekruten

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Politie voert onderzoek naar verkeersagressie tegen postbode in Roeselare: stuur een kaartje om hem te steunen

Een postbode zou vorige week woensdag het slachtoffer geworden zijn van verkeersagressie in Roeselare. Het voorval gebeurde aan de rotonde van de Brugsesteenweg met de Wijnendalestraat. De politie heeft het kader van het onderzoek de twee verdachten verhoord, maar die ontkennen dat er klappen werden uitgedeeld. De postbode in kwestie zou een hersenschudding opgelopen hebben. Een kennis van hem doet

Lees meer »

Politie zoekt al vijf dagen naar vermiste Dirk (54) na wandeling op Azoren: “Willen familie duidelijkheid verschaffen”

De Portugese politie zoekt al vijf dagen naar een Belg die vermist is geraakt op de Azoren. Dirk Denis (54) verdween tijdens een wandeling rond een kratermeer in een oude vulkaan op São Miguel. Ondertussen vrezen de lokale autoriteiten het ergste. “Het ziet er niet goed uit”, aldus woordvoerder Helder Madeiros (Comando Regional dos Açores).

Lees meer »

“In de States spelen ze voor tienduizenden fans, in Ruiselede voor geen 150 man”: swingende blues-toppers zakken af naar Banana Peel

Songwriter en blues-fenomeen Joe Louis Walker was in een mum van tijd uitverkocht en dit voorjaar weet de blues & jazzclub Banana Peel nog enkele wereldberoemde blues-legendes te strikken, zoals Crystal Thomas en Toronzo Cannon. In de States spelen ze op mega-bluesfestivals voor tienduizenden fans, maar in Ruiselede jammen ze voor geen 150 man. Il faut le faire!
The post

Lees meer »

Hedwig Verdoodt en Glenn Lambert versterken de West-Vlaamse lijst van CD&V

Afgelopen zaterdag maakte CD&V West-Vlaanderen de volledige lijst voor de Vlaamse en Federale verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Tielt versterken ook Hedwig Verdoodt (61) en Glenn Lambert (25) de West-Vlaamse ploeg van de partij.
The post Hedwig Verdoodt en Glenn Lambert versterken de West-Vlaamse lijst van CD&V appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vakbonden huishoudhulpen betogen in Brussel en besmeuren gebouw BNP Paribas Fortis met “pek en veren”

In Brussel hebben de vakbonden ABVV, ACLVB en ACV samen met enkele honderden huishoudhulpen voor een beter loon betoogd. De vakbonden zijn boos omdat Federgon, de sectorfederatie van de dienstenchequebedrijven, de eindejaarspremie en de syndicale premie voorlopig heeft geschrapt. Het vakbondsfront vreest een verlies van om en bij de 400 euro voor de werknemers.

Lees meer »

Een pilletje dat je langer jong houdt? Vlaamse doet baanbrekend onderzoek

Het sneeuwklokje en de geitenruit: ze doen samen iets wonderlijks in de strijd tegen veroudering. De Limburgse Ann Beliën (56) zag het al bij wormpjes, vissen en muizen, maar nu ook – voor het eerst – bij mensen. Komt de eerste revolutionaire antiverouderingspil er na een persoonlijke tegenslag? “Papa wilde niet per se langer leven, wel kwalitatiever. Het frustreerde me

Lees meer »

Lockdownbaby’s overspoelen buitengewoon onderwijs: wat is er aan de hand? Onderwijsexpert reageert

“Wat is er toch aan de hand met onze kinderen?”, vragen onderwijsexperts zich af. De groep kinderen met een ontwikkelingsachterstand is, internationaal gezien, normaal een stabiel gegeven. Maar hier in Vlaanderen zien we plots meer kindjes met zo’n achterstand. Ook de toename van het aantal kinderen met gedragsproblemen is verontrustend. Hoe komt dat?

Lees meer »

Rare Disease Day: Denis (63) lijdt aan Amyloidosis ATTR

Op Rare Disease Day (29 februari) wordt er extra aandacht gevraagd voor mensen die lijden aan een zeldzame ziekte. Zowat 5 procent van de hele bevolking heeft hiermee te maken. Door het gebrek aan kennis over deze aandoeningen stoten deze mensen nog veel te vaak op onbegrip en onzekerheid. Ook Denis Wolfs (63) uit Oostende weet exact hoe dat voelt.<br

Lees meer »