Krantenkoppen

Ophef over zege van vrouw van Oekraïense afkomst in Miss Japan-verkiezing: “Wat een droeve dag voor Japan”

Een 26-jarige vrouw van Oekraïense afkomst is maandag uitgeroepen tot Miss Japan. Een niet voor de hand liggende keuze, gezien de behoudsgezindheid van het Japanse publiek. En dat blijkt.

Meer krantenkoppen in België

“Audit De Zathe is vernietigend”: verslag rond woon-zorgcentrum zorgt voor politieke turbulentie in Nieuwpoort

In een artikel op de website van oppositiepartij Pro Nieuwpoort komt de problematische situatie in woon-zorgcentrum De Zathe aan het licht. Raadslid Nicolas Vermote onthult de alarmerende bevindingen van een recent uitgevoerde, volgens hem “vernietigende audit”.
The post “Audit De Zathe is vernietigend”: verslag rond woon-zorgcentrum zorgt voor politieke turbulentie in Nieuwpoort appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG OMLOOP. Favoriet De Lie en z’n ploegmaats verkennen het parcours

Nog drie keer slapen en dan is het tijd voor de Omloop, de échte start van het klassieke voorjaar. Wint topfavoriet Wout van Aert een tweede keer? Of triomfeert een ander speerpunt van het ijzersterke Visma-Lease a Bike? En wat kunnen Arnaud De Lie en Jasper Philipsen? Volg al het nieuws in de aanloop naar de openingsklassieker op de voet

Lees meer »

Kaapstad getroffen door “onvoorstelbare” stank door 19.000 stuks levend vee op exportschip

In Kaapstad klagen inwoners over een enorme stank. Op X noemen Zuid-Afrikanen de geur onhoudbaar. De oorzaak zou een schip zijn met 19.000 runderen dat stilligt voor de kust van Kaapstad en bestemd is voor Irak. Dierenwelzijnsorganisaties zeggen dat de stank afkomstig is van de ophoping van uitwerpselen en ammoniak op het schip en tekenend is voor de omstandigheden waarin

Lees meer »

“Wil je met me trouwen?”: Marco is de nieuwe Prins Carnaval van Poperinge en viert dat met een huwelijksaanzoek

De Orde van de Hommelknop heeft zaterdagavond 24 februari de nieuwe Prins Carnaval verkozen. Kandidaat Marco en zijn running mate Tiebe konden de jury en het publiek overtuigen met 90,2 procent. De kersverse Prins Carnaval vierde het bemachtigen van de titel met een huwelijksaanzoek.
The post “Wil je met me trouwen?”: Marco is de nieuwe Prins Carnaval van Poperinge en

Lees meer »

INTERVIEW. Het ongelofelijke verhaal van Diane Foley (75), wiens zoon door IS werd onthoofd. “Ik ben zijn moordenaar gaan opzoeken in de gevangenis”

Ze wilde de beul van haar zoon in de ogen kijken, met hem spreken, zijn verhaal kennen. En daarmee verbaast de Amerikaanse Diane Foley de wereld. Want zij is de moeder van Jim Foley (40), de eerste gijzelaar die door IS-terroristen werd onthoofd, een executie die een schokgolf door de wereld joeg en die haar op de gruwelijkste manier trof.

Lees meer »

EU-lidstaten ontvingen bijna 225 miljard euro uit coronaherstelfonds

Drie jaar na de lancering van het Europese coronaherstelplan heeft de Europese Commissie bijna 225 miljard euro subsidies en leningen overgemaakt aan de lidstaten. Hoewel de impact op de economische groei tot dusver lager uitviel dan verwacht, maakt de Commissie zich sterk dat het plan zijn vruchten al heeft afgeworpen en, op kruissnelheid, de economie een flinke boost zal geven.

Lees meer »

Rechtszaak rond ‘Rust’ is begonnen: wapenverantwoordelijke Hannah Gutierrez Reed krijgt er stevig van langs

“De beklaagde behandelde de veiligheidsmaatregelen alsof ze optioneel waren.” Hannah Gutierrez Reed, de wapenverantwoordelijke van ‘Rust’, heeft het hard te verduren gekregen tijdens de eerste procesdag rond het schietincident op de filmset. Zo kreeg Reed van de aanklager te horen dat haar “slordige en onprofessionele” gedrag geleid heeft tot de dood van Halyna Hutchins.

Lees meer »

“Hier zouden kinderen van 6 en 7 jaar trainen”: voetbalclub wil bomen weg na zoveelste incident tijdens storm Louis

Tijdens storm Louis waaide een boom op het kunstgras van KSK Vlamertinge, doorheen de pas vernieuwde reclamepanelen waar eerder een boom op viel. “Speel niet met mensenlevens”, aldus de club tot de eigenaar na het derde incident in drie jaar.
The post “Hier zouden kinderen van 6 en 7 jaar trainen”: voetbalclub wil bomen weg na zoveelste incident tijdens storm

Lees meer »