Krantenkoppen

Opnieuw dikkopschildpad aangespoeld, nu op Nederlandse eiland Texel

Op het strand van het Nederlandse Waddeneiland Texel is deze week een jonge dikkopschildpad aangespoeld. Het dier wordt donderdag naar de zoo van Rotterdam gebracht, waar de afgelopen maanden al vier dikkopschildpadden zijn opgevangen.

Meer krantenkoppen in België

2,10% rendement op staatsbon: welke alternatieven doen nu al beter? En waarom kijkt u best nog even de kat uit de boom? Onze geldexpert legt uit

De kogel is (eindelijk) door de kerk: er komt géén tweede fiscaal voordelige staatsbon. Wie zijn spaargeld één jaar aan de overheid uitleent, zal daarvoor 2,10 procent nettorendement ontvangen. Is dat interessant genoeg voor u als spaarder? Welke alternatieven zijn er vandaag al op de markt die u minstens hetzelfde bieden, of beter? Of waarom is zo’n staatsbon voor u

Lees meer »

West-Vlaming Amar (25) en vriendin Sara (26) vreesden voor hun leven bij dodelijke brand in Valencia: “Uren moeten wachten voor we gered werden”

Menenaar Amar (25) en Portugese vriendin Sara (26) vreesden voor leven bij appartementsbrand in Valencia: “We moesten 2 uur wachten op de brandweer.”
The post West-Vlaming Amar (25) en vriendin Sara (26) vreesden voor hun leven bij dodelijke brand in Valencia: “Uren moeten wachten voor we gered werden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

PORTRET. Vladimir Kara-Moerza, de ‘zwarte prins’ die nu bovenaan de dodenlijst van Poetin staat

Hij overleefde twee vergiftigingspogingen en zit nu al 22 maanden opgesloten. Vorige maand was hij plots spoorloos, waarna bleek dat hij naar een ander strafkamp in Siberië was verplaatst. Daar zit hij hij nu in isolement, terwijl zijn gezondheid tanende is. Het klinkt schrikwekkend gelijklopend met wat de vrijdag overleden Aleksej Navalny overkwam. Vladimir Kara-Moerza (42) is minder bekend, maar

Lees meer »

Scouts Tempeliers Gullegem-Moorsele organiseert vierde editie van Kaffee VTT

Terwijl de toppers zich klaarstomen voor de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, blazen de wielerliefhebbers uit Gullegem en omstreken morgen verzamelen voor de start van hun eigen voorjaar. De Scouts Tempeliers Gullegem-Moorsele organiseert voor de vierde keer hun fameuze Kaffee VTT: een mountainbiketocht gekoppeld aan een winterbar.
The post Scouts Tempeliers Gullegem-Moorsele organiseert vierde editie van Kaffee VTT appeared first

Lees meer »

Rusland zet Amerikaanse senator Lindsey Graham op terreurlijst

De Russische federale financiële waakhond, Rosfinmonitoring, heeft de Amerikaanse senator Lindsey Graham (68) op de lijst van terroristen en extremisten gezet. Dat laat de dienst weten op zijn website. Het arrestatiebevel dat Moskou in mei al voor Graham uitvaardigde, is door het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken hernieuwd.

Lees meer »

Crowdfunding Acid haalt in enkele uren ruim 51.000 euro op

Youtuber Nathan Vandergunst, ook bekend als Acid, heeft na zijn veroordeling voor de Brugse rechtbank een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Hun restaurant werd bestookt met negatieve recensies na een video van Acid. De schadevergoeding is voorlopig vastgelegd op 20.000 euro, al zal een bedrijfsrevisor de precieze

Lees meer »

Krijgt YouTube-fenomeen Acid straks in Brugge echt een “zwaardere” straf dan Reuzegommers voor beruchte video?

Straks kent YouTube-fenomeen Nathan Vandergunst, of Acid, zijn straf nadat hij de namen en gezichten van (ex-)Reuzegommers bekendmaakte in een video. Als hij veroordeeld wordt, hangt hem mogelijk een celstraf en een boete boven het hoofd. Vandergunst klaagt aan dat zijn straf mogelijk zwaarder gaat zijn dan die van de Reuzegom-leden. Maar is dat wel zo? En kan je die

Lees meer »

Hoe gaat het nu met ijsfabriek die Kamal Kharmach hielp in ‘Andermans zaken’? “Toen hij dat zei, wisten we dat er iets moest veranderen”

Silke Thys en haar ouders werkten zes dagen op zeven in hun ijsfabriek, Voerke IJs in Wellen, tot het bedrijf in de financiële gevarenzone terechtkwam. Dankzij de lancering van hun nieuwe ijsjesmerk Likkepot – met dank aan Kamal Kharmach en het VRT 1-programma Andermans zaken – is er eindelijk beterschap. “We zijn gered”, zegt Silke.

Lees meer »