Krantenkoppen

Opnieuw dikkopschildpad aangespoeld, nu op Nederlandse eiland Texel

Op het strand van het Nederlandse Waddeneiland Texel is deze week een jonge dikkopschildpad aangespoeld. Het dier wordt donderdag naar de zoo van Rotterdam gebracht, waar de afgelopen maanden al vier dikkopschildpadden zijn opgevangen.

Meer krantenkoppen in België

Grootste man ter wereld en kleinste vrouw ter wereld spreken 6 jaar na eerste ontmoeting nog eens af

Ze ontmoetten elkaar zes jaar geleden in Caïro voor een iconische fotoshoot, nu hebben Sultan Kösen (41) en Jyoti Amge (30) nog eens afgesproken. De Turks-Koerdische man en de Indiase vrouw zijn beiden recordhouders: Sultan is met zijn 2,51 meter de grootste man ter wereld, Jyoti meet slechts 62,8 centimeter en is daarmee de kleinste vrouw ter wereld. Het opmerkelijke

Lees meer »

8 Limburgse jongeren doen mee in circus- en dansvoorstelling “Beyond the edge: vanavond première in Tongeren

Vanaf vanavond zullen 8 jongeren uit Limburg te zien zijn in een nieuwe voorstelling van choreograaf en circusartiest Piet Van Dycke. In "Beyond the edge" bewegen de artiesten over een levensgrote installatie van ladders en zoeken ze hun grenzen op. De voorstelling is een project van de cultuurcentra van Maasmechelen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lommel en Tongeren.

Lees meer »

Hulste krijgt meer bomen

Vrijdag en zaterdag werden er aan de Muizelstraat in Hulste meerdere bomen geplant. Een volgend groot plantmoment is op 9 maart aan de Waregemesestraat.
The post Hulste krijgt meer bomen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wall Street: deuk voor Alto

20:31 New York kleurt rood en wacht met spanning op het kwartaalrapport van de chipontwerper Nvidia. Palo Alto Networks krijgt een deuk van meer dan een kwart na een strategiewijziging.

Lees meer »

Vrachtwagen met varkens vat vuur na klapband op E40 in Brugge

Donderdagmorgen even over half tien kreeg een dierentransport bestaande uit een trekker met oplegger op de E40 in Brugge een klapband. De vrachtwagenchauffeur kon haar vrachtwagen ter hoogte van de verkeerswisselaar met de E403 op de pechstrook parkeren, maar merkte meteen dat de linkerband van haar oplegger, waar een tweehonderd varkens in zaten, vuur vatte.
The post Vrachtwagen met varkens

Lees meer »

“Het is iets typisch: soldaten flirten met lokale meisjes en dan wordt hun partner jaloers.” Alles wat we tot nu toe weten over vechtpartij met Belgische para’s

Vier Belgische paracommando’s zijn tijdens een winterstage in Noorwegen opgepakt omdat ze tijdens een avondje uit een jonge inwoner in het ziekenhuis sloegen en stampten. Wazige beelden tonen hoe ze schoppen naar een slachtoffer op de grond — zélfs tegen zijn hoofd. “Dat gebeurt hier wel vaker”, zeggen ze in Åndalsnes, in het zuidwesten van Noorwegen. Dit is alles wat

Lees meer »

“Met Vanaken speelt Anderlecht los kampioen”: onze analisten kiezen hun ‘Mixed XI’ van Club en RSCA, maak ook zelf de oefening!

Simon Mignolet of toch Kasper Schmeichel tussen de palen? Een vooral Brugs of Brussels middenveld? En Dolberg of Jutglà als spits? In aanloop naar de kraker tussen Club Brugge en Anderlecht van zondag stelden onze voetbalanalisten hun ‘Mixed XI’ van beschikbare spelers samen. De geschorste Igor Thiago was dus bijvoorbeeld geen optie. Ontdek hieronder hun keuzes en laat via onderstaande

Lees meer »

Pete Doherty heeft diabetes type 2: “Ik was gezonder toen ik nog heroïne nam”

Pete Doherty (44), bekend van onder meer The Libertines, heeft laten weten dat hij diabetes type 2 heeft. De Britse muzikant, die in het verleden al openhartig verteld heeft over zijn drugsproblemen, heeft komaf gemaakt met zijn verslaving in een poging om gezonder te leven. Inmiddels heeft hij echter beseft dat alcohol, kaas en suiker “net zo slecht” zijn als

Lees meer »