Krantenkoppen

Oudere generaties hebben meer vertrouwen in vaccins dan jongere mensen

Tachtig procent van de Vlamingen vindt vaccins doeltreffend. Jongere mensen hebben minder vertrouwen in vaccins dan oudere generaties. Dat blijkt uit een studie die de UAntwerpen in het najaar van 2023 heeft uitgevoerd, en waarvan Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) de resultaten donderdag bekendmaakt.

Meer krantenkoppen in België

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen in fraudezaak

De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in het fraudeproces tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente. Dat staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Leger Oekraïne trekt zich terug uit twee dorpen nabij Avdiivka

Het Oekraïense leger heeft zich teruggetrokken uit nog twee dorpen in de buurt van de oostelijke stad Avdiivka, die eerder deze maand werd veroverd door Russische troepen. Dat meldt de Oekraïense militaire woordvoerder Dmytro Lykhovy. Het gaat om de dorpen Sieverne en Stepove, plaatsen die voor de Russische invasie elk minder dan honderd inwoners hadden. Maandag trokken de Oekraïners zich

Lees meer »

Walter Coucke krijgt Lifetime Achievement Award

Walter Coucke kreeg tijdens het Feest van de Sport een Lifetime Achievement Award. De wielerfreak in hart en nieren is een monument in het wielerwereldje. Hij was jarenlang voorzitter van de bloeiende wielerclub KSV Deerlijk-Gaverzicht en altijd sterk geëngageerd in het verenigingsleven.
The post Walter Coucke krijgt Lifetime Achievement Award appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boerennatuur Vlaanderen krijgt erkenning voor natuurgebied Waerdeveld in Borgloon: samenwerking tussen natuurbeheerders en landbouwers

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft het natuurbeheerplan van de vzw Boerennatuur Vlaanderen voor natuurreservaat het Waerdeveld in Borgloon goedgekeurd. Daarmee heeft de vzw voor de eerste keer een erkenning gekregen om een natuurreservaat te beheren. Boerennatuur beheert ongeveer de helft van het Waerdeveld, de andere helft wordt beheerd door Natuurpunt. "De boeren bewijzen hiermee dat zij ook

Lees meer »

De boeken van de week: reisverslag door Rusland van Maja Wolny en nieuwe romans van Marieke De Maré en Lisa Weeda   

Maja Wolny trok 10.000 kilometers door het Rusland van Poetin en verzamelde getuigenissen in "De trein naar het imperium". Marieke De Maré observeert in haar nieuwe roman "Ik ga naar de schapen" het zwijgend verbond tussen haar personages. Criminoloog Charlotte Colman legt op kindermaat het leven achter de gevangenismuren uit. Lisa Weeda houdt in "Dans dans revolutie" een pleidooi voor

Lees meer »

Wie was ‘Dokter XTC’ Danny Leclère (34): “De formule van de perfecte xtc-pil stond op een A4’tje onder zijn autozetel”

Afgestudeerd als brave huisarts en enkele jaren later doodgeschoten als steenrijke drugsbaron. Danny Leclère (34) heeft een tweede leven gekregen in de nieuwe reeks ‘Bad Bad Belgium’ op Streamz. Maar hoe wordt een man uit Hasselt de uitvinder van de perfecte xtc-pil? Hoe komt hij aan het hoofd van het allereerste drugsimperium van de Lage Landen? En, wie bracht hem

Lees meer »

Assisen scalpelmoord – Voorzitter voelt Oudaha opnieuw aan de tand

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) heeft voorzitter Bart Meganck de beschuldigde opnieuw kort verhoord. De Kortrijkzaan bleef erbij dat hij Jill Himpe (36) op 5 november 2019 in Aalbeke niet opzettelijk de keel oversneed. Anderzijds gaf Oudaha toe dat hij toch meer kracht uitoefende dan hij zelf dacht.
The post Assisen scalpelmoord – Voorzitter voelt Oudaha opnieuw aan

Lees meer »