Krantenkoppen

Prijsverschillen met winkels in buurlanden worden kleiner

De prijzen van producten in de Belgische supermarkten liggen meestal hoger dan in Duitsland en Nederland, en lager dan in Frankrijk. Maar de verschillen zijn de laatste jaren kleiner geworden, vermoedelijk door de toegenomen concurrentie tussen supermarktketens in België, zo meldt de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA).

Meer krantenkoppen in België

Het geld achter de Belgische chocolade: “Er is een grens aan groei”

Chocoladeproducent Barry Callebaut wil 500 jobs in ons land schrappen. Maar hoe groot is de chocolademarkt in ons land? Maken we onze reputatie op gebied van kwaliteit ook waar in de cijfers? Hoeveel chocolade produceren we en wie koopt die allemaal? En betekenen die ontslagen een kantelpunt? Wij doken samen met chocolade-econoom Filip Abraham (KU Leuven) in de cijfers. “Kwaliteit

Lees meer »

Lars Borstlap schrikt van uitspraken van zus Kaat in ‘Kamp Waes’: “Zij heeft echt geen moeilijke jeugd gehad”

Dat twéé leden van hetzelfde gezin – Kaat (20) én Dries (24) – meedoen aan ‘Kamp Waes’, is al veel. Maar het hadden er net zo goed drie kunnen zijn. Ook broer Lars (23) was geïnteresseerd, maar een ongelukkige timing speelde de tenniskampioen parten, vertelt hij in ‘Dag Allemaal’. Wat vindt Lars van het parcours dat zijn broer en zus

Lees meer »

Miniondernemers organiseren comedyshow

Naar jaarlijkse gewoonte runt de klas 6 Economie-Wiskunde van Talent-Is Campus College Veurne een eigen minionderneming. Minionderneming ‘Petit Feliz’ kiest dit jaar voor een bijzonder evenement, en strikte William Boeva om zijn Comedyshow ‘13’ voor te stellen.
The post Miniondernemers organiseren comedyshow appeared first on KW.be.

Lees meer »

Exotische roots, blauw bloed of eerste transvrouw: één van deze vijf wordt volgens ons Miss België

Liefst 32 dames, slechts één kroon. Maanden van voorbereiding komen zaterdag 24 februari tot een einde met de grote finale in Plopsaland De Panne. Wie van de finalistes neemt de titel van Emilie Vansteenkiste (22) over? Wordt het Lennie Blockmans (25) en krijgt ons land zo een eerste transvrouw als Miss België? Of gaat Parnian Robatsarpooshi (22), die als kind

Lees meer »

Mariette en Fabien winnen kampioenschap manillen

In het lokaal dienstencentrum De Kim in de Sint-Jorisstraat vond de tweede editie van het Werviks kaartkampioenschap manillen plaats. Het ging om een organisatie van de stedelijke seniorenadviesraad en De Kim, met steun van de stad. Er waren in totaal 32 deelnemers. Bij de mannen had Fabien Dourny de beste troeven, bij de vrouwen was
The post Mariette en Fabien

Lees meer »