Krantenkoppen

‘Private bank Mercier Van Lanschot moet topdriespeler in zijn niche worden’

01:30 Nu de fusie met het Antwerpse Mercier Vanderlinden helemaal rond is, schroeft de Belgische tak van het Nederlandse Van Lanschot Kempen zijn ambities op de Belgische markt voor private banking en vermo…

Meer krantenkoppen in België

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen in fraudezaak

De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in het fraudeproces tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente. Dat staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

Staatssecretaris De Moor wil meer escorteurs om te helpen bij gedwongen terugkeer: Kamer buigt zich over wetsontwerp

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) wil meer personeel van de Dienst Vreemdelingenzaken kunnen inzetten om mensen die gedwongen teruggestuurd moeten worden op een vliegtuig naar het land van herkomst te zetten. Dat wetsontwerp, onderdeel van de migratiedeal van de federale regering, ligt vandaag voor in de Kamer. Al lijkt de kans groot dat de stemming weer

Lees meer »

Ouders van overleden kindje verkopen ‘Des Fleurs pour Féline’ voor Boven de Wolken

Dit jaar organiseert Kiwanis Young Professionals Ieper een actie die hen nauw aan het hart ligt. De bloemenactie Des Fleurs pour Féline is een eerbetoon aan het dochtertje van clubleden Jean-Louis Duhameeuw en Jantien Vandenbroucke. De dappere Féline overleed vrijdag dag op dag één jaar geleden. De opbrengsten gaan naar Boven de Wolken, een vzw die voor de nabestaanden van

Lees meer »

Oud-strijders houden provinciaal congres in Ruiselede

Het Provinciaal Comité NSB West-Vlaanderen komt op zaterdag 2 maart in Ruiselede bijeen voor zijn jaarlijks congres. Deze feestelijke bijeenkomst wordt tijdens de voormiddag opgeluisterd door een optocht, eucharistieviering, bloemenhulde, receptie en feestmaal. “We zijn blij dat we nog eens in Ruiselede kunnen samenkomen, om onze oud-strijders te herdenken”, zegt NSB-voorzitter Paul Desmet.
The post Oud-strijders houden provinciaal congres in

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers trekt na 2 jaar oorlog naar Oekraïense Charkiv: “Mensen zien niet hoe situatie nog kan keren”

Het is deze week twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers is in Charkiv een maakt de balans op. “Een jaar geleden was dit ook al een zwaar getroffen stad, net zoals vandaag”, merkt hij op. “Maar toen had Oekraïne het militaire initiatief en dat is nu helemaal veranderd. Het is Rusland nu die het sterkst uit

Lees meer »

Wit-Russische president waarschuwt voor WOIII: “De wereld staat opnieuw aan de rand van de afgrond”

De bezorgdheid over een Derde Wereldoorlog is gerechtvaardigheid. Dat zei de leider van Wit-Rusland Aleksandr Loekasjenko dinsdag. Hij roept op om “zo goed als mogelijk voorbereid” te zijn op een toekomstige confrontatie. “De wereld staat opnieuw aan de rand van de afgrond”, klinkt het. Ook de buurlanden van Wit-Rusland (en Rusland) bereiden zich voor op een confrontatie.

Lees meer »

Op bezoek in de enige Vlaamse school die gsm’s zo streng verbiedt: “We wrikken die hoesjes wel open, hoor”

Geen enkele Vlaamse school bant de gsm zo streng als het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Sint-Genesius-Rode. Een hele schooldag lang, van 8.30 uur tot 15.30 uur, zitten 740 telefoons er in een vergrendeld hoesje dat door de leerlingen niet open te krijgen is. Of toch wel? En wat hoopt de school hiermee te bereiken? “Ik heb dágen slecht geslapen van wat ik

Lees meer »

Europa wil sanctieregeling naar Aleksej Navalny vernoemen

Op de vergadering van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken zal Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands en defensiebeleid van de Unie, zijn collega’s maandag voorstellen om het sanctieregime dat de EU voor mensenrechtenschendingen hanteert naar Aleksej Navalny te vernoemen. De Russische opposant stierf vrijdag in het Siberische gevangenenkamp waar hij opgesloten zat.

Lees meer »

Dries krijgt het voor het eerst moeilijk en een nieuwe leider staat op in ‘Kamp Waes’: “Ik heb me nog nooit zo misselijk gevoeld in mijn leven”

Onderwaterscooters, warmtecamera’s en nachtkijkers. De zesde aflevering van ‘Kamp Waes’ leek bij momenten wel een Bondfilm. Daarin startten de vijf overgebleven rekruten met een spectaculaire driedaagse missie, waarin maaginhouden hun weg naar buiten vonden, een nieuwe leider werd geboren en drilinstructeur Fly zelfs lovende woorden over zijn lippen kreeg. “Ze doen het ongelooflijk.”

Lees meer »

Als de haan 1875 maal kraait… 150 jaar oude traditie van ‘krieleniers’ leeft nog altijd in West-Vlaanderen

Zondag 18 februari zaten liefst 12 ‘krieleniers’, aan het kerkhof van Ruiselede, in de striemende regen, hanengekraai te tellen. Deze traditie bestaat al minstens 150 jaar en is inmiddels erkend als – jawel – Vlaams immaterieel Cultureel Erfgoed. De deelnemers hier komen onder meer uit Aarsele, Ruiselede, Aalter en Pittem en er zit zelfs een Belgisch kampioen tussen. Zijn haan

Lees meer »

Andre Lewyllie, vader van oud-burgemeester van Heuvelland, overleden op bijna 102-jarige leeftijd

Op 27 februari zou Andre Lewyllie 102 jaar worden. Deze verjaardag heeft hij jammer genoeg niet meer kunnen vieren. “Papa stierf in zijn vroege slaap op zaterdag 17 februari”, zegt zijn zoon en voormalig burgemeester van Heuvelland Marc Lewyllie.
The post Andre Lewyllie, vader van oud-burgemeester van Heuvelland, overleden op bijna 102-jarige leeftijd appeared first on KW.be.

Lees meer »