Krantenkoppen

Prominent ‘milblogger’ en Poetin-criticus Igor Girkin veroordeeld tot vier jaar cel

Igor Girkin, een prominent voorstander van de oorlog in Oekraïne maar ook notoir criticus van de Russische president Poetin, is door een rechtbank in Moskou veroordeeld tot vier jaar cel. Dat meldt CNN. Girkin werd beschuldigd van “het oproepen tot extremistische activiteiten”.

Meer krantenkoppen in België

Nederland moet meer maatregelen nemen tegen stikstofuitstoot landbouw

De Nederlandse maatregelen om de stikstofuitstoot van de landbouw in te perken, zijn onvoldoende. Dat concluderen het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de universiteit in Wageningen (WUR) en ingenieursbureau Deltares in een gezamenlijk onderzoek.

Lees meer »

Slagen aan controleur op kusttram in Knokke-Heist levert vier maanden effectieve celstraf op

Een 40-jarige Bruggeling heeft bij verstek vier maanden effectieve celstraf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een controleur van De Lijn op de kusttram in Knokke-Heist. Het openbaar ministerie had zes maanden cel gevraagd.
The post Slagen aan controleur op kusttram in Knokke-Heist levert vier maanden effectieve celstraf op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mercosur-akkoord is in strijd met Europese klimaatwetten, zegt Greenpeace

De handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en de Mercosur-landen (Brazilië, Argentinië, Uruguay en Paraguay) is in strijd met de Europese klimaatwetten. Dat zegt althans Greenpeace, op basis van een juridische analyse door haar Duitse afdeling. De Mercosur-overeenkomst zou leiden tot een toename van de uitstoot van broeikasgassen.

Lees meer »

Davina is de nieuwe Prinses Carnaval in Poperinge

De Orde van de Feestneuzen heeft zaterdagavond de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge gekroond in zaal Maeke Blyde. Davina Crombez (23) neemt het kroontje en de scepter over van Prinses Griet.
The post Davina is de nieuwe Prinses Carnaval in Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG MILAN-ATALANTA (20u45). Milan-coach Pioli vol lof voor weerzien met De Ketelaere: “Hij doet het ongelofelijk goed”

Charles De Ketelaere en Atalanta proberen hun vierde plek in de stand, goed voor Champions League-voetbal, veilig te stellen. De teller van de ex-Club-speler staat al op zes goals en zes assists, mooie cijfers. Kan hij die nog wat oprikken op het veld van nummer drie in de stand AC Milan, bovendien nog steeds zijn moederclub? Volg het op de

Lees meer »

“In de States spelen ze voor tienduizenden fans, in Ruiselede voor geen 150 man”: swingende blues-toppers zakken af naar Banana Peel

Songwriter en blues-fenomeen Joe Louis Walker was in een mum van tijd uitverkocht en dit voorjaar weet de blues & jazzclub Banana Peel nog enkele wereldberoemde blues-legendes te strikken, zoals Crystal Thomas en Toronzo Cannon. In de States spelen ze op mega-bluesfestivals voor tienduizenden fans, maar in Ruiselede jammen ze voor geen 150 man. Il faut le faire!
The post

Lees meer »

AFSCHEIDSINTERVIEW. Bo Van Spilbeeck (65): “Mijn slotzin van mijn zotste reportage ooit was ‘Vrouwen boven!’ Een knipoog, alvast. Mijn transitie was nabij”

Bo Van Spilbeeck (65) gaat met pensioen, na bijna 35 jaar bij VTM NIEUWS. Na duizenden stand-ups en interviews, voornamelijk als buitenlandjournalist. In 2018 werd ze zélf nieuws, tot in Frankrijk, Japan en Turkije toe. Want Boudewijn werd Bo, de vrouw die ze diep vanbinnen altijd was geweest. In een lang interview met onze journaliste blikt ze nog een keer

Lees meer »

Zorgwekkende toename van aantal denguebesmettingen in Brazilië

Dengue, of knokkelkoorts, verspreidt zich momenteel in een ongewoon hoog tempo in Brazilië. In de eerste twee maanden van dit jaar werden ruim een miljoen bevestigde of waarschijnlijke infecties geteld, bijna een vijfde meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het ministerie van Volksgezondheid.

Lees meer »

Vierdejaars MMI Kortemark bezoeken Parijs

Terwijl andere scholen een weekje de deur sloten, trokken de leerlingen van het vierde middelbaar van het MMI naar de Franse hoofdstad.
The post Vierdejaars MMI Kortemark bezoeken Parijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Achter de schermen bij ‘De droomfabriek’: “Zwemmen in chocoladesaus: dat kan in deze tijden niet meer”

Dat Vlaanderen ook dertig jaar na het origineel nog steeds in het wilde weg fantaseert, ziet u elke week in ‘De droomfabriek’. Van een gebouw platwalsen met een sloopkogel tot vliegen met ganzen: voor de zeventienkoppige productieploeg lijkt geen wens te absurd. Wij spraken met de makers, die ons een exclusieve blik achter de schermen gunnen. Hoe slaagt de ploeg

Lees meer »