Krantenkoppen

Proviron schenkt budget eindejaarsgeschenken aan Ibis

Naar jaarlijkse traditie doneert chemisch bedrijf Proviron uit Oostende het budget voor eindejaarsgeschenken, 5.000 euro, aan het goeie doel. In deze editie betrok Proviron ook zijn klanten en bedrijfscontacten en liet hen stemmen op één van de drie geselecteerde duurzame projecten bij Koninklijk Werk IBIS in Bredene. Het project rond duurzame renovatie van de gebouwen haalde de meeste stemmen.

Naar jaarlijkse traditie zet Proviron het budget voor relatiegeschenken om naar een donatie voor het goeie doel. Dit jaar ging het bedrijf een stapje verder en vroegen ook de medewerking van hun klanten en bedrijfscontacten. Op de campagne website kon er van 11/12/2023 tot 11/01/2024 gestemd worden op 3 initiatieven ter ondersteuning van duurzame projecten bij Koninklijk Werk IBIS in Bredene.

IBIS biedt onderwijs en verblijf aan kinderen en jongeren die veelal door een grote zorgvraag extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben. “We hebben samen drie projecten geselecteerd die voor IBIS hoog op de verlanglijst stonden”, vertelt algemeen directeur Angélique Spegelaere. Voor Proviron was het belangrijk dat elk initiatief ook duurzaamheidsaspecten bevatte.

Renovatie gebouwen voorop

Op donderdag 25 januari overhandigde ceo van Proviron Wim Michiels de cheque van 5.000 euro. “Kiezen voor duurzame investeringen is vaak net iets duurder. Met deze bescheiden bijdrage weten we dat er een keuze gemaakt kan worden die beter is voor mens en milieu”, Wim Michiels.

De resultaten van de stemming zijn ondertussen ook bekend. 14 procent van de stemmen gaan naar het project rond het elektrisch busje, 38 procent naar het project voor een groene speelomgeving en als favoriet met 48 procent kwam het project rond de duurzame renovatie van de gebouwen naar voren. (HH)

The post Proviron schenkt budget eindejaarsgeschenken aan Ibis is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Duitsland verliest opnieuw een wereldkampioen: Andreas Brehme (63) overleden na hartstilstand

Na het overlijden van Franz Beckenbauer een maand geleden is Duitsland nog een voetbalicoon kwijt. Andreas ‘Andi’ Brehme is op 63-jarige leeftijd plotseling overleden. Volgens Duitse media is Brehme gestorven na een hartaanval. De 86-voudig voormalig international bezorgde Duitsland in 1990 de wereldtitel door in de finale tegen Argentinië het enige doelpunt op strafschop te scoren.

Lees meer »

Zoontje jarenlang afgeranseld “omdat zijn huid donkerder was dan die van broertjes en zusjes”: vrouw krijgt in beroep zware straf

Een Afghaanse vrouw (37) is in beroep veroordeeld tot zes jaar celstraf omdat ze meer dan twee jaar lang haar zoon en dochter terroriseerde. Ze werden beschimpt, geschopt en geslagen. De feiten kwamen aan het licht toen de 15-jarige dochter zwanger bleek … van haar vader. In eerste aanleg kwam ze er nog vanaf met tien maanden effectief.

Lees meer »

“Het is pijnlijk om mijn kinderen achter te laten”: Sergio Herman praat voor het eerst over scheiding met Ellemieke

Normaal houdt hij de lippen stijf op elkaar over zijn privéleven, maar vanavond laat Sergio Herman (53) in zijn hart kijken. In ‘Sergio over de grens’ vertelt hij voor het eerst openhartig over zijn scheiding. Met dank aan acteur Frank Lammers (51), die hem uit zijn schulp kan lokken en een gesprek ontluikt over waarom hij in 2021 brak met

Lees meer »

Te koop: boot van mensensmokkelaars, veertig zwemvesten inbegrepen

Een zodiac, een opblaasbare motorboot, die in beslag werd genomen tijdens een onderzoek naar mensensmokkel aan de kust wordt openbaar verkocht op de overheidswebsite Finshop. Wie het hoogste bod doet, krijgt er zelfs veertig reddingvesten en jerrycans met benzine bij. “Onbegrijpelijk, choquerend zelfs”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

Al bijna 125.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »