Krantenkoppen

Regulator blokkeert hogere productie van Boeing MAX-vliegtuigen

07:18 De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA wil dat de vliegtuigbouwer eerst de kwaliteitscontrole bij zijn productie verbetert. Na uitgebreide inspectie mag de Boeing 737-9 Max, bekend van het ‘deur-inci…

Meer krantenkoppen in België

Vader en zoon runnen samen Hostellerie Saint-Nicolas: “Ik ga niet ongelukkig zijn als ik die tweede ster nooit terugkrijg”

Toen Hostellerie Saint Nicolas twee jaar geleden van twee naar één Michelinster zakte, kwam dat als een donderslag bij heldere hemel. Sindsdien kijken vader Franky en zoon Michael met gezonde stress naar de komst van de nieuwe restaurantgids eind februari, maar hun slaap zullen ze er niet voor laten.
The post Vader en zoon runnen samen Hostellerie Saint-Nicolas: “Ik ga

Lees meer »

Jury kiest One Man’s Cavalry als winnaar van Demo Days Torhout

De vakjury heeft de band One Man’s Cavalry uitgeroepen tot winnaar van de Demo Days, de wedstrijd van het platform Oaze van het intergemeentelijke samenwerkingsverband Ginter, waartoe Torhout behoort. Op 5 april komt One Man’s Cavalry optreden in de kunstgalerie Stek-art in de Zuidstraat.
The post Jury kiest One Man’s Cavalry als winnaar van Demo Days Torhout appeared first on

Lees meer »

Zangnamiddag onthult muzikaal talent in BEN

Tijdens een zangnamiddag in het dienstencentrum BEN is gebleken dat er hier veel verborgen zangtalent verblijft. Zowel bij bewoners als bij bezoekers werd er in alle toonaarden gekweeld. Van ‘Twee ogen zo blauw’ tot het betere Engelstalige werk… Iedereen zingt zoals hij of zij gebekt is. Het was voor iedereen een geslaagde namiddag in het
The post Zangnamiddag onthult muzikaal

Lees meer »

Moeder van Aleksej Navalny spant rechtszaak aan tegen Rusland om lichaam van haar zoon vrij te geven

De moeder van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny sleept de Russische autoriteiten voor de rechter om hen te dwingen het lichaam van haar zoon vrij te geven. Dat meldt het Russische staatspersbureau ‘TASS’. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de rechtsgang op korte termijn iets uithaalt: volgens persbureau ‘AP’ staat de hoorzitting gepland op 4 maart.

Lees meer »

LIVE GAZA. Wereldvoedselprogramma staakt voedselhulp in noorden Gaza – Leider van Hamas in Egypte voor onderhandelingen over nieuwe wapenstilstand

Ismail Haniyeh, de leider van Hamas, is dinsdag in de Egyptische hoofdstad Caïro aangekomen voor onderhandelingen over een nieuwe wapenstilstand in de oorlog met Israël in de Gazastrook. Ondertussen zijn de VS zijn van plan een resolutie voor te leggen aan de VN-Veiligheidsraad die pleit voor een tijdelijke gevechtspauze “zo snel als praktisch mogelijk”, terwijl Israël ermee dreigt het grondoffensief

Lees meer »

Bagage wordt beperkt op Franse hogesnelheidstreinen

De Franse spoorwegen hebben het bagagebeleid op de hogesnelheidstreinen van het type InOui gewijzigd. Sinds vorige week geldt een beperking tot twee valiezen van maximaal 70cm x 90cm x 50cm en één stuk handbagage (30cm x 40cm x 15cm) per persoon. Tot nu was er niet echt een beperking, behalve dat elke passagier in staat moest zijn om zijn eigen

Lees meer »

‘Opvoedgoeroe’ Ruby Franke veroordeeld tot minstens 4 jaar cel voor mishandeling van haar kinderen

Een rechter in Utah heeft dinsdag een gevangenisstraf van 4 tot 60 jaar opgelegd aan Ruby Franke (42), een YouTube-ster die haar miljoenen volgers opvoedingstips gaf maar achter de schermen haar kinderen mishandelde. Haar zakenpartner Jodi Hildebrandt (54), die betrokken was bij de mishandeling van Ruby’s twee jongste kinderen, kreeg dezelfde veroordeling.

Lees meer »

No pain, no gain: afzien als levenskeuze

Afzien is in. Tv-programma’s over bovenmenselijke uitdagingen boomen. Er is de toegenomen aandacht voor ultralopen en andere extreme sporten. En er zijn de volgers van de “75 hard challenge”. Met onder meer twee verplichte work-outs van minstens 45 minuten per dag. Waarom zou je?

Lees meer »

Vriendin van Niels werd slachtoffer van ongeval door gsm-gebruik: “Afleiding van 2 seconden betekende het einde van haar leven” 

In 2021 werd Niels De Vleeschouwer zijn vriendin aangereden door een vrachtwagenchauffeur. Wat bleek? De chauffeur werd afgeleid door zijn telefoon. "In een vingerknip verandert je leven, allemaal door die 2 seconden afleiding." Hij bleef niet bij de pakken zitten en zet zich nu in om jongeren bewust te maken van de gevaren van een smartphone in het verkeer.

Lees meer »